Çiğdem Kayaoğlu

Biz onu 22 Ağustos Büyükada'daki Adalar Yaz Konserlerinde Unutulmaz  Türk Film  (Yeşilçam) Müzikleri Konseri vesilesi ile yakın zamanda sahnede gördük.
Pazartesi, 03 Mayıs 2021 17:54

Bir Garip Matematikçi

Matematik iddia ve kanıtlara dayanır. Herhangi bir konuda ben böyle düşünüyorum, hocamız böyle anlatmıştı gibi bir algoritma matematik için geçerli değil. Düşüncenizin kanıtını göstermeniz gerekir ve matematikte düşüncenizin kanıtını gösterebileceğiniz bir kesinlik vardır.
Pazartesi, 02 Kasım 2020 21:08

Bir mümin geçti bu dünyadan, bilin istedim

Hayatta tanıdığım en doğru, en güvenilir, en nazik, en bilge kişilikti. Tüm isyanlarımın altından başarıyla kalkabilmiş, her düşünceme ya da eleştirime en güzel cevabı bulabilmişti.
Perşembe, 03 Eylül 2020 11:01

Efe’nin Kadınları

Kadın Yaratıcının gölgesi gibidir. Var edebilen, var ettiklerini besleyen, geliştiren, yaşatan, eğiten ve şekillendiren bir güç. Üstelik bunu büyük bir zarafetle yapabiliyor. Sevgisi, var etme enerjisi muazzam bir güçte. Yorulmuyor, çıkar aramıyor, vericiliği sınırlanamıyor, yaratıcı fikirleri dudak uçuklatıyor, pratik zekası da esnek çalışma kabiliyeti de tartışılamayacak kadar net.
Perşembe, 02 Temmuz 2020 19:57

Gündelikçiden Gündelik Mutluluklar

Sohbetimiz sırasında insanların çok tercih ettiği ama çoğunlukla hakkı olan saygı ve ilgiyi göstermediklerine inandığım bu "Gündelikçilik" mesleği ile ilgili ufkumu açan öyle şeyler duydum ki inanın her işi bırakıp ben de bu mesleği seçeyim istedim.
Cuma, 01 Mayıs 2020 23:11

Kuşların İbadeti

Hikayeye göre bir metropolit bir gemiyle bir yerden bir yere gitmektedir. Gemide köylülerin kendi aralarındaki konuşmalarından yakındaki bir adada üç adamın nefislerini arındırmaya çalıştıklarını ve tüm insanlık için Allah'a dua edip durduklarını duyunca onları tanımak ister ve bir şekilde adaya iner.
Perşembe, 02 Nisan 2020 10:08

SON

Estetik, güçlü, orijinal, gerçek, para ile asla sahip olamayacağımız bir ilgi odağı, şefkatimizi uyanık tutan bir uyarandır atlarımız. Ahırlar yıkılırken, içimde çok şey yıkıldı. Ama en çok, kime ne acı verildiğini göremeyecek kadar kör olan cehaletin boyutlarını anlamak dokunda bana.
Çarşamba, 05 Şubat 2020 15:42

Biz Hesap Bilmiyoruz

Adalar Dünya’nın Mona Lisa’sı değil de nedir? Paris’deki Louvre Müzesi’nde sergilenemez belki ama yerinde kalarak o müzeyi ziyaret edebilen olanaktaki insanları gayet rahat yanına getirtebilir.
Salı, 03 Aralık 2019 11:14

2019 İstanbul Maratonu

Maraton bir tür ümit aşılıyor halka çünkü orada gördüğümüz insan kitlesini bireysel olarak değerlendirince birey olma eğilimindeki insanlar çıkıyor karşımıza. Peki birey ne demek?
Pazartesi, 15 Temmuz 2019 23:28

Gübre yığınının içinde erdem

Ekonomik sıkıntı içindeki eşim, her şeye rağmen hayatta kalmaya da o hayatı atları ile canlandırmaya da devam ederken dışarıdan bakıldığında atlara eziyet edilen, zavallı, çaresizlikler içindeki bir sistemin parçası gibi görünen bir fotoğrafa can veriyor.