Cuma, 05 Ocak 2018 00:59

2017 Adalar'da böyle geçti

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)
29 Mart 2017 - 53. Kütüphaneler Haftasında Adalar Çocuk Orkestrası ilk konserini kitaplar arasında verdi. 29 Mart 2017 - 53. Kütüphaneler Haftasında Adalar Çocuk Orkestrası ilk konserini kitaplar arasında verdi.

6 Ocak

Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle Burgazada Ayios İoanis Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayinin ardından haç çıkarma töreni yapıldı. Adalar Su Sporları Kulübü kıyısından denize atılan haçı 13 yaşındaki Rum Andon Parisyanos aldı.

12 Ocak

İstanbul Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 12 Ocak’ta gerçekleşen petrol sızıntısı, hava koşullarının etkisiyle İstanbul Adalar’ını, Tuzla ve Pendik sahilini tehdit etti. Adalar Denizle Yaşam Ve Spor Derneği Başkanı Volkan Narcı, “Körfez’de yaşanan bir çevre felaketidir. Pendik ve Tuzla kıyılar ile Adalar tehdit altındadır” dedi.

24 Ocak

Uğur Mumcu anma ve özgür basına destek programı düzenlendi.
Gazeteci Uğur Mumcu, öldürülüşünün 24’üncü yılında Büyükada Saat Meydanı’nda düzenlenen program ile anıldı.

31 Ocak

Heybeliada Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi, onarım nedeniyle ziyarete kapatıldı.

Müze ev, mülk sahibi İBB tarafından koruma kurulu tarafından onaylanmış olan restorasyon projesine uygun olarak restore edilecek.

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Heybeliada’daki müze evi, mülkiyet sahibi İstanbul İl Özel İdaresi’nin kapanmasının ardından, 2013 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Mülk sahibi İBB’nin talebi üzerine 2016 Ekim’inde yapılan protokolle müze, Adalar Vakfı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Müzeler ve Kütüphaneler Müdürlüğü’ne teslim edildi. Müze envanter teslimi de 2017 başında tamamlandı.

5 Şubat

konser 280x

Kınalıada’nın uzun süredir ihtiyacı olan “sahipsiz hayvanların bakım ve tedavileri” için gereken klinik hizmete girdi.

Ve Adalar Çocuk Orkestrası, Barış İçin Müzik Vakfı’nın Bursa ve İstanbul orkestralarının da katılımıyla birlikte 120 kişilik bir orkestra ile ilk konserlerini verdiler.

Tüm Adalılar, Karaköy Rum İlkokulu’nda bu heyecanı minik müzisyenlerle paylaştı.

 

 

22 Şubat

Adalar Belediyesi’nin Kınalıada sahiline yaptırdığı reklam panoları, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından tahrip edildi.

8 Mart

Kendine yeten kadınlar olabilme atölyesi

Adakademi bünyesinde “kadın ustalar” yaratma atölyesi 8 Mart’ta çalışmaya başladı.

12 Mart

İzmir’in Selçuk ilçesinde ülke genelinde katılımın olduğu okullar arası Kız Futsal Turnuvası’na katılan 125. Yıl Atatürk Ortaokulu Kız Futsal Yıldız Takımı, oynadıkları maçı kazanarak yarı finale yükseldi.

29 Mart

53. Kütüphaneler Haftasında Adalar Çocuk Orkestrası ilk konserini kitaplar arasında verdi.

53. Kütüphane Haftası, Adalar İlçe Kütüphanesi’nde yapılan etkinlikle kutlandı.

2 Nisan

akut 280x

Depremde ilk 72 saatin önemi büyük...

Ada Gönüllüleri Derneği’nin organizasyonuyla depremde bilinçli davranabilmek için AKUT eğitmenlerinin katıldığı bir eğitim etkinliği gerçekleştirildi.

 

 

15 Nisan

Referandumdan bir gün önce, Burgazada Gönüllü Evi’ne saldırı yapıldı. O gece yapılan saldırının nedeni ve failleri, hâlâ bulunabilmiş ve çözülebilmiş değil.

22 Nisan

“Demokrasi ve Özgürlük Adası” adı altında turizm ve kültürel tesis alanına çevrilen ünlü Yassıada’nın imar planları bir kez daha değiştirildi. Turizm tesisi inşaatları için şekli şemali değişen Yassıada’ya, Savarona yatının yanaşabilmesi için daha büyük liman yapılacak. İnşaat hafriyatlarıyla doldurularak kıyı çizgisi değişen Yassıada, liman için yapılacak dolgularla büyütülecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yassıada’nın imar planlarını değiştiren yeni imar planı teklifini onayladı.

Adalar Kent Konseyi Kadın Meclisi, Adalı Kadınlar için başlattığı Büyükada 2. El Eşya Pazarı projesine, bu yıl da devam etti.

Bu pazarda kadınlar 2. el ürünleri değerlendirip; hem ev ekonomisine destek sağlıyor hem de yeni dostluklar kuruyorlar.

2. El pazarı her Cumartesi günleri Büyükada Pazar alanında 10.00-19.00 saatleri arasında açık kaldı.

23 Nisan

Adalar Çocuk Orkestrası, Barış İçin Müzik İstanbul ve Barış İçin Müzik Bursa Çocuk Orkestrası ile Zorlu PSM’de sahne aldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına denk gelen konserde sahne alan 150 çocuk, müziğin iyileştirici, birleştirici gücünü salonu dolduran binlerce dinleyene hissettirdi.

26 Nisan

Heybeliadalı Kaniye Avcılar rehberliğinde, Adalar Kaymakamı Sayın Hikmet Dengeşik’in katılımlarıyla, Fransız koyunda, kuşkonmaz, kaya koruğu, turp otu, pazı, kazayağı, gelinparmağı, ebegümeci, labada, radika, ısırgan, rezene ve hatmin çiçeği topladı. Bu etkinlikle yanı başımızda olan şifalı otların tanıtımı yapıldı.

1 Mayıs

calistay 04 x280

ADYSKD, Heybeliada’da Deniz ve Çevre Çalıştayı’nı gerçekleştirdi.

Çalıştaya İstanbul Valiliği, Adalar Kaymakamlığı, Adalar Belediyesi, Adalar Vakfı, Gıda Tarım, Çevre Şehircilik, Orman Su Bakanlıkları İstanbul Temsilcileri, Botaş, Balıkçı Kooperatifleri, Tüdav, Turmepa, Wwf, Gelbalder, İstanbul Üniversitesi/Su Ürünleri Fakültesi ve Deniz Bilimleri Enstitüsünün çok kıymetli hocaları, Marmara Belediyeler Birliği, TSSF federasyonu, Kudenfor, Doğa Koruma Derneği, STK’lar, Derinlere Saygı Dalışı Üyeleri, Akut Su Altı, Milliyet Gazetesi Gökhan Karakaş, Yerel Basın, Serco Ekşiyan, diğer paydaşlar ile birçok kamu kurum ve diğer kuruluşların temsilcileri katıldı.

 

 

5 Mayıs

Heybeliada’nın gelenekselleşen Hıdrellez Şenliği’nin altıncısı yapıldı.

12. “Uluslararası Folklor Festivali” Yeditepe Üniversitesi ile yapılan işbirliği sonucu 5 Mayıs 2017 tarihinde Büyükada Saat Meydanı’nda düzenlendi.

6 Mayıs

zeyyat selimoglu 280x

Heybeliada Halk Kütüphanesini Koruma Derneği, yolu Heybeli’den geçen sanatçıları Ada hafızasında kalıcı kılmayı hedeflediği etkinliklere Zeyyat Selimoğlu ile başladı.

Heybeliada Halk Kütüphanesini Koruma Derneği, “Heybeliada Hatırlıyor!” çalışmaları kapsamındaki ilk etkinliğini yazar ve çevirmen Zeyyat Selimoğlu’nun evinin önüne bir plaket yerleştirerek gerçekleştirdi.

 

 

7 Mayıs

ruslar heybeliada 280x

1877-1878 Osmanlı Rus savaşında esir alınıp Heybeliada’ya nakledilen ve bir kısmı burada ölen yaklaşık 300 Rus askeri için inşa edilen anıta, Rus ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinin vatandaşları Rusça marş ve halk ezgileri eşliğinde çiçek bıraktı.

Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Podyelışev’in de aralarında bulunduğu grup daha sonra Değirmenburnu alanında piknik yaparak İkinci Dünya Savaşı’nda Sovyetler Birliği’nin, Nazi Almanya’sına karşı 9 Mayıs’ta kazandığı zaferin 72’inci yılını kutladı.

 

 

15 Mayıs

Faytoncular çetesine 300 polisle operasyon yapıldı.

Büyükada’da milyonlarca liralık servete kavuşan “faytoncular” çetesine düzenlenen “Truva Atı” operasyonunun ardından çete üyeleri gözaltına alındı. Çete lideri olduğu iddia edilen ‘Laçin’ takma isimli Yalçın Al’ın da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Çete lideri denilen kişinin adresine yapılan baskında, 101 milyon 368 bin 500 TL değerinde 21 adet senet, 767 bin 600 TL tutarında 13 adet banka çeki, 13 adet mağdurlardan alınacak olan milyonlarca liralık paraların yazıldığı not defterleri ele geçirildi. Çetenin 22 faytonuna ve malvarlıklarına el konuldu.

20 Mayıs

felsefe gunleri 280x

Adalar Kent Konseyi tarafından Prof. Dr. Sinan Özbek başkanlığında ve Dr. Seval Bulutoğlu koordinatörlüğünde organize edilen Felsefe söyleşileri 15 günde bir Cumartesi günleri yapılacak ve Eylül sonuna kadar devam edecek.

Adalar’da Felsefe Söyleşileri, Büyükada Çınar Meydanı’nda, Adalar Kent Konseyi etkinlik alanında 20 Mayıs Cumartesi akşamı başladı. İlk konuşmacı, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Çakmak’tı.

 

 

3 Haziran

Burgazada’da yer alan Cennet Bahçesi yeniden düzenlendi ve 3 Haziran’da açıldı.

İstanbul yazının yeni konser ve etkinlik alanı olarak tanımlanan tarihi alan, Peyote organizasyonuyla, konserlere ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Bahçe yaz boyunca açık kaldı.

Şehit Murat Yüksel İlkokulu öğrencilerinin resimlerinden oluşan “Marmara’da Hayat Var, Şimdilik!” sergisi, Adalar Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu üyesi de olan okulun öğretmenlerinden Fatma Bozkurt’un organizasyonu ve yönetiminde 3 Haziran 2017 tarihinde açıldı.

10 Haziran

“Marta Koyu’nda ateş yakılıyor” ihbarına helikopterli baskın yapıldı

Burgazada Marta Koyu’na 10 Haziran 2017 tarihinde, sabah saat beşte operasyon yapıldı. Polis ve zabıta ekiplerinin sabaha karşı düzenlediği operasyon hava, kara ve deniz kuşatmasıyla gerçekleştirildi.

21 Haziran

8 Ekim 2016 tarihinde hayatını kaybeden Adalar Belediyesi Meclis Üyesi Sencer Demirel’in ismi Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan teklif ile Büyükada’da bir sokağa verildi. 06.03.2017 tarih ve 2017/18 sayılı Belediye Meclis Kararına istinaden Büyükada Gülveren Sokağı “Sencer Demirel Sokak” olarak isimlendirildi.

29 Haziran

Adalar Kent Konseyi Gençlik Meclis üyesi ve Adalar Gerçek Gazetesi’nin genç muhabiri Mısra Sancaktaroğlu hayatını kaybetti.

30 Haziran

Adalıların katılımıyla gerçekleşen cenaze töreninin ardından Mısra Sancaktaroğlu Büyükada Hamidiye Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı.

8 Temmuz

burgaz klinik 2 280x

Burgazada Sahipsiz Hayvanlar Seyyar Kliniği gördüğü hasar sonrası yenilendi ve açılışı gerçekleştirildi. Klinikte, Adalar Belediye Veteriner hekimi haftanın iki tam günü hizmet vermeye başladı.

 

 

14 Temmuz

surgun kayiklari 280x

14 Temmuz 2017 Cuma akşamı 19.30’da Adalar Müzesi Büyükada Aya Nikola ana binası orta bahçesinde düzenlenen etkinliklerle birlikte “Sürgün Kayıkları” ve “İstanbul’da Seyrüsefer” sergilerin açılışı gerçekleşti. Sergiler 30 Eylül’e kadar açık kaldı.

 

 

23 Temmuz

Ada Gönülleri Derneği’nin “Büyükada’da Güzel Bir Gün” adıyla organize ettiği ve onlarca hayvan dostu adalının katkılarıyla gerçekleşen etkinlik sayesinde Büyükada Köpek Bakımevine mama temin edildi.

Bu etkinlik kanalı ile kışlık ihtiyaç için tekrar gelen 150 paket kuru mama bakımevine teslim edildi.

29 Temmuz

Vapurda güvenlik elemanı terörü

Adalarda simit satarak geçimini sağlayan Ali Kayacan, Burgazada’dan Büyükada’ya gitmek için simit tepsisiyle vapura biner binmez güvenlikçiler tarafından kollarından sürüklenerek makine dairesine götürüldü. Vapurda simit satamazsın diyerek hem güvenlik çalışanı hem de vapur hizmetlileri tarafından öldüresiye dövülüp, simit tepsisine el kondu.

Polise söylemesi durumunda öldüreceklerini söyleyen güvenlik ve hizmet elemanlarının bu cüreti nereden aldıkları hala merak konusu...

30 Temmuz

Bu yıl 5. kez yapılan Adalar’da Avusturya Günleri kapsamında yapılan tek etkinlik Holler My Dear grubunun konseriydi. Heybeliada Su Sporları Kulübü’nün havuz başında, 30 Temmuz Pazar akşamı gerçekleşen konsere ilgi beklenenin üzerinde oldu.

1 Ağustos

Adalar Toplum Sağlığı Merkezi ücretsiz kanser taraması başlattı

İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Bakanlık Danışmanlarının katılımıyla 01.08.2017 tarihinde sağlık tırları hizmet vermeye başladı.

16.08.2017 tarihine kadar Mavi Sağlıklı Yaşam Tırı ve Pembe Kanser Meme Kanseri Tarama Tırı Büyükada İskelesi Atatürk Meydanı’nda hafta içi 09.00-17.00; hafta sonu 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verdi.

4 Ağustos

adalar denizle yasam 280x

Adalar Denizle Yaşam ve Spor Kulübü Derneği (ADYSKD) bünyesinde, dernek ile ortak projelerin yürütüleceği yeni bir kurum kuruldu: Tiyatro Ada.

Tiyatro Ada yaz ve kış boyunca farklı dönemlerde gerçekleştireceği kamplarla hem oyunculuk alanında profesyonel olarak çalışanlara hem de hayatına renk ve anlam katmak isteyen amatörlere seslenecek.

 

 

6 Ağustos

6 Ağustos 2017’de 1/1000’lik plan ile ilgili Adalar Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür Merkezi bahçesinde geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirilmişti. Hem bu toplantıda ve hem de sonrasında aralarında “Adalar Savunması’nın da bulunduğu çeşitli inisiyatifler tarafından hazırlanan bilgi notları kamuoyu ve basınla paylaşılmıştı.

Bu bilgi notlarından da hareketle, son birkaç haftadır gazetelerde Adalar’ın Koruma Amaçlı İmar Planları hakkında “Adaların İdam Fermanı” gibi başlıklarla haberler yayınlanmaya başladı. Adalar Kent Konseyi’nin bu konuda uzun zamandır çalışmalarını sürdüren bir çalışma grubu da var. Çalışma Grubu’nun hazırladığı kapsamlı bir rapor olduğu da biliniyor. Henüz kamuoyuna açıklanmasa da, grubun üyelerinden bir bölümünün gerek Adalı Dergisi’nde, gerekse diğer mecralarda konuya ilişkin görüşleri yayımlandı.

10 Ağustos

Ruhi Ayangil yönetiminde uzun süredir çalışmalarını sürdüren Ayangil Meşk Grubu, Adalar’daki üçüncü konserini 10 Ağustos 2017 tarihinde Heybeliada Ruhban Okulu’nda gerçekleştirdi.

17 Ağustos

İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığını uzun süredir sürdüren Dr. Güliz Ülkü görevinden ayrıldı ve yerine Dr. Çiğdem Gökçe atandı.

20 Ağustos

3 yıl önce bir yaz okulu olarak başlayan, 2016 yılında Adalar Vakfı ortaklığı ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün büyük destekleriyle Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı’na dönüşen organizasyonun bu yıl üçüncüsü gerçekleşti.

Bu yıl kamp 17-19 yaş grubunda 20 kampçının katılımıyla 20-29 Ağustos tarihlerinde, Büyükada Kartal-Ada tesislerinde gerçekleşti.

Bir diğer önemli etkinlik, yine Kartal Belediye Başkanı Öz’ün destekleriyle Su Hakkı Platformu tarafından düzenlenen 2. Büyükada Su Hakkı Günleri, yine Büyükada Kartal Ada tesislerinde yapıldı.

21 Ağustos

Belediyeler arası düzenlenen atık pil toplama yarışmasında kişi başına en çok atık pil toplayan belediye, Adalar Belediyesi oldu.

26 Ağustos

nejat gulen 2 280x

Özellikle Heybeliada üzerine yazdığı araştırma kitapları ve kısa öyküleriyle bilinen Nejat Gülen 26 Ağustos’ta 90 yaşına girdi. Hem yaş günü hem de “Nejat Gülen’le Adalı Sohbetler” kitabı Adalar Vakfı-Heybeliada Kütüphanesini Koruma Derneği ortak etkinliğiyle İnönü Evi Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı. Yiğit Bener moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye yoğun ilgi vardı.

 

 

27 Ağustos

bas kemanci 280x

27 Ağustos 2017 Pazar günü Barış İçin Müzik ve Adalar Çocuk Orkestralarının Ruhban Okulu’nun bahçesinde verdiği konserde, 100 çocuk aynı sahnede, klasik batı müziğinin önde gelen bestecilerinden eserler seslendirdi.

 

 

5 Eylül

Adalar’da Aralık 2012 tarihinden bu yana devam eden ve son aşamaya gelen 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı çalışmaları devam ediyor. Planların yetkili kurum ve kurullar tarafından görüşülme ve onaylanma prosedürlerinin 2017 yılı içinde tamamlanarak, onaylanmış 1/1000 ölçekli planların 2018 içinde askıya çıkması bekleniyor. Adalı Dergisi’nin Eylül 2017 147. sayısında, bu konu ile ilgili imar dosyası yayımlandı.

10 Eylül

2017 Eylül’ünde 5. kez yapılan MacerAda yarışları önceki yıllarda olduğu gibi, Adalar Belediyesi, Adalar Kent Konseyi, Adalar Vakfı, Heybeliada Gönüllüleri Derneği, Heybeliada Su Sporları Kulübü ortaklığı ve Adalar Rotary, Adalar Denizle Yaşam ve Spor Kulübü Derneği Adalar’daki su sporları kulüpleri ve Türk Kızılay’ı işbirliği ile düzenlendi. 2017 MacerAda yarışlarının sponsorları ise Loyka Productions, Magma, Adalar Rotary Kulübü Caribou Coffee oldu.

9 Eylül günü Heybeliada Kızılay Kampı’na yarışmacı sporcuların yerleşmesiyle start aldı.

10 Eylül sabah 08.00’de Heybeliada Çam Limanı’ndan yüzme etabıyla başlayan, Heybeliada’daki parkurlarla devam eden yarışma, Heybeliada Top sahasında son buldu.

13 Eylül

gezici kutuphane 280x

Adalar Kaymakamlığı ve Adalar Kütüphanesi’nin ortak projesi ile hayat bulan “Adalar’da Gezici Kütüphane” uygulaması başladı. Kitaplara Heybeliada’da Ada Turka’da, Burgazada’da Nadir Çay Evi’nde, Kınalıada’da Balıkçı Barınağı mekânlarında ulaşılabilecek.

 

 

20 Eylül

Burgazlı Balkan Naci İslimyeli’nin son 30 yılda yarattığı eserlerini derlediği “Hatırla” sergisi 20 Eylül’de Tophane-i Amire’de açıldı. Aynı zamanda 45. Sanat yılının da kutlandığı sergi bir ay açık kaldı.

3 Ekim

Sivriada İmar planı askıya çıktı.

03.10.2017 – 01.11.2017 tarihleri arasında Belediye ilan panolarında askıya çıkarıldı, ayrıca Adalar Belediyesi’nin web sayfasında ilan edildi.

6 Ekim

Açık Stüdyo Günleri - Open Studio Days

50 sanatçıya ait 41 sanat atölyesinin kapılarını ziyaretçilere açtıkları Açık Stüdyo Günleri // Open Studio Days, Deniz Beşer ve Juliane Saupe tarafından kar amacı gütmeyen, sponsorsuz bir organizasyon olarak koordine ediliyor.

6-8 Ekim 2017 tarihleri arasında dördüncüsü gerçekleşen olan Açık Stüdyo Günleri’nde resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon, performans ve video gibi disiplinler üzerine çalışmalar gerçekleştiren görsel sanatçılar, sanatçı kolektifleri ve bağımsız sanat alanları Taksim, Cihangir, Kurtuluş, Beyoğlu, Galata, Karaköy, Teşvikiye, Kadıköy ve Büyükada bölgelerinde bulunan ev, atölye ve sanat alanları yer aldı.

Büyükada’dan 3 atölye Açık Stüdyo Günlerinde kapılarını sanatseverlere açtı.

Ali Alizadeh Atölyesi: ALi Alizade - Deniz M Örnek
Kafart Studio: Fatma Sağ Tunçalp
Özgün Atölye: Gül Bolulu

Ziyaretçiler ise harita aracılığıyla bir atölyeden diğerine ulaşarak normalde ziyarete açık olmayan sanatçıların çalışma ortamlarına misafir oldular.

Sanatı sergileme ve günümüz sanat dünyasının önemli unsurlardan biri olan ‘‘ağ oluşturma’’ için bağımsız bir yapı mantalitesi güden Açık Stüdyo Günleri, aynı zamanda herkesin sanata erişimini amaçlıyor.

21 Ekim

Adalar Müzesi ve Adalar Kent Konseyi’nin birlikte organize ettiği “Akillas Millas ile yürüyüş turu, söyleşi ve imza günü” etkinliği 21 Ekim 2017 tarihinde adalıların yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleştirildi.

10 Kasım

Adalar Kent Konseyi Eğitim Grubu, ilk ve ortaokul öğrencileri için STEM laboratuvarı açtı. Laboratuvarda eğitim alacak olan öğrenciler artık teorik bilgilerini, pratiğe dönüştürebilecek ve 21. yüzyıl için gerekli yaşam becerilerini kazanabilecekler.

Şehit Murat Yüksel İlkokulu bahçesinde kurulan STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) laboratuvarında öğrenciler fen, matematik, mühendislik ve teknoloji alanında uzman eğitmenler eşliğinde çalışacaklar.

10 Kasım 2017 tarihinde yapılan açılışa ilçenin tüm yerel yöneticileri ile Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu ve okul öğretmenleri ile öğrenciler katıldılar.

12 Kasım

Adalar Çocuk Orkestrası’nın kurucularından ve Adalar Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Diş Hekimi Pınar Delen Satıoğlu, Avrasya Maratonu’nun 39. koşusunda daha çok çocuğun ücretsiz müzik eğitimi alabilmesi amacıyla koştu.

13 Kasım

Adalar Kent Konseyi’nin yeni projesi Adalar Kros Takımı hayata geçti. Adalar Kent Konseyi Eğitim Grubu’nun yaklaşık bir yıldır hazırlıklarını sürdürdüğü projenin gerçekleşmesi için Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde çalışıldı. Kros Takımı seçmeleri tamamlandı.

Büyükada ve Heybeliada’daki ortaokul ve liselerde gerçekleştirilen seçmelere 80 öğrenci katıldı. Bu seçmelerde 52 öğrenci Kros Takımı çalışmalarına katılmak için seçildi.

1 Aralık

Adamer projesi ile mercanlar Neandros’a nakledilmeye başlandı.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir çalışmayla Marmara Denizi’ndeki 200 mercan, Neandros Adası’nın derinliklerine nakledilmeye başlandı.

28 Aralık

Adalar-Beşiktaş hattı yeterli yolcu sayısına ulaşmadığı, dolayısıyla yeterli kar elde edilmediği gerekçesiyle kaldırıldı.

 

Son değişiklik Cumartesi, 06 Ocak 2018 11:03
Yorum yapmak için oturum açın