Cuma, 05 Ocak 2018 00:52

2018 Mesajları

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)
2018 Mesajları Fotoğraf: Balkan Naci İslimyeli

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç

Hain bir terör saldırısıyla karşıladığımız 2017 yılını, maalesef Cumhuriyet rejimini yok edebilmek ve geriye dönüşü sağlayabilmek için; eğitim, adalet, güvenlik, haberleşme, basın yayın, ekonomi ve çalışma yaşamı gibi temel alanlarda her geçen gün şiddetle artan baskı, zulüm ve adaletsizliklerle, çok kültürlü, çok kimlikli toplumsal yaşamın yok edilerek “ötekileştirme” çabalarıyla, bireysel temel hak ve özgürlüklerin yok sayılmasıyla, iktisadi, sosyal, siyasal çıkmazlarla; her gece yayınlanan ve hayatımızın her alanına müdahale eden Kanun Hükmünde Kararnameler’le, ölümlerle, susturulmaya çalışılan milletvekilleri, belediye başkanları, gazeteciler, akademisyenler, öğrencilerle, emekçilerin kazanılmış haklarının ve sendikal örgütlenmelerinin bin bir türlü bahanelerle ellerinden alınarak bitirilmeye çalışılmasıyla hatırlayacağız.

Öncelikle 2018 yılında, geçmişte yaşadığımız ve yaşattırılan tüm acıların, kötülüklerin, haksızlıkların son bulmasını diliyorum. İnsanlık onuruna yakışır insanca bir yaşam ve çalışma koşulları için mücadelemiz yeni yılda da sürecek. Umut, tüm zorlukları yenecek güçte. Umudumuzu gerçekleştirebilmek için omuz omuza durmaya, kenetlenmeye, yani birlikte mücadeleye ihtiyacımız var. Yaşamımızın yönünü çevirmek ve belirlemek bizlerin elinde.

2018 yılının birlik, beraberlik, barış, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum... İyi yıllar...

Balkan Naci İslimyeli

balkan naci 280x“Bir adaya taşınacak üç şey: Sanat, bilim ve doğa

Türkiye ve dünyanın giderek daha yaşanır hale gelmesini umuyorum. Bu mücadele içinde önce sağlıklı olmalıyız... Dünya o kadar güzel ve anlamlı şeylerle dolu ki bunlar sadece görülüp hissedilmeyi, hatırlanmayı bekliyorlar... Doğa sanat ve bilim bizlere üç büyük armağan... Onları yoz taklitlerinden ayırarak, önümüze yığılan çöplerin ötesini görerek yaşamın hakkını verebiliriz... Doğal saf ve yaratıcı ürünlerle kuşatılmış mutlu bir yeni yıl diliyorum...

Adalarımız bu konuda umutlu olmamız için en büyük desteğimiz.”

 

 

Adalar Savunması

Türkiye’nin üzerinde dolaşan karanlık bulutların dağılacağı, her gün yeni bir karanlığa değil, Ada’ya, doğaya, yaşama, dostluğa ve dayanışmaya uyanacağımız yeni bir yıl diliyoruz.

2018, Nuriye ve Semih’e, Ahmet’e ve tüm gazetecilere, Yassıada ve Sivriada’ya, doğaya ve yaşama özgürlük, dostluk ve dayanışma getirsin.

Tüm adalarda Beton değil Deniz, Asfalt değil Orman, Ölüm değil Yaşam hakim olsun. 2018’in özgürlüğün yılı olması dileğiyle tüm Adalıları neşe ve umutla kucaklıyoruz.

 

 

Viktor Albukrek

viktor nimet albukrek 280x2018 için...

Sayın okuyucular, yıllar biri birlerini kovalıyor ve biz peşinden sürükleniyoruz. Şimdi 2018 kapısını araladık; ümitle girelim ve geçmiş yıllara kıyasla daha güzel bir manzara ile karşılaşmış olalım.

Temennilerim, tüm dünya insanlarının biri birlerini samimiyetle severek refaha ve mutluluğa erişmesi, kâinatın bize bahşettiği bereketi, akli selimle kullanmamız, olumlu düşüncelerimizin, tüm arzularımızın, tatlı hayallerimizin, hakikat olmasıdır.

Yakınımda olsaydınız, her birinizi ayrı ayrı sevgiyle kucaklardım.

Mutlu yıllar sevgili Adalı Dostlarım.

 

 

Statis Arvanitis

statis 280x

Atina’da yaşayan bir Büyükadalı olarak, tüm Adalı Dergisi okurlarına, yeni yılda sağlık, mutluluk ve huzurlu yaşam dilerim.

Atina’dan muhabiriniz, Politis gazetesinden

 

 

Haluk Eyidoğan

Geçmiş yıllarımızı düşününce Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” dileğinin insanlık için ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyoruz. Yeni yılın barışa, huzura, sevgiye ve yaşanabilir ortamlara kavuşmuş bir Dünya’ya dönüşümün başlangıcı olmasını ve sonsuza dek sürmesini dilerim.

Heybeliada Gönüllüleri Derneği

 

 

Begüm Yavuz

begum yavuz 280x

Bir nefes alanı olan Adalar Vakfı çalışmaları, birçok şeyden vazgeçtiğimi düşündüğüm bir süreçte beni yeniden yaşama dahil etti.

Düşünüyorum da dahil olmak tutunmakla nasıl bir dostluk içinde acaba? Emek verilenler birlikte üretilenler ve her birinin yaşamla paylaşılması sadece tutunanları değil yaşamı da sevindiriyor, zaten yaşamın da sevinmeye çok gereksinimi var aslında...

Biz Yaşamı sevindirmek için yola çıktık, güzelliğin insanlarla iyi ilişki kurmak olduğuna inanmış bir kadın olarak 2018’den dileğim bütün ülkemin Vakfım gibi huzurlu, solduyulu, sağlıklı, kardeşçe, eşit, adil ve sevgi dolu olarak bacalarımızdan içeriye girmesi...

Her şey çocuklarımız için torunlarımız için tüm insanların nefes alabilmesi için, onlar varsa biz varız...

Sevgim ve dayanışma dileklerimle...

 

 

Benefçe Biçer

benefce bicer 280x

Dünyada dostluğun sevginin hoşgörünün ve barışın hüküm sürdüğü umutlarımızın ise her gün yeşereceği bir dünya temennisi ile yeni yılın bütün dünya halkları için güzellikler getirmesi inancıyla Burgazada Gönüllü Merkezi olarak yeni yılınızı kutlarız.

 

 

Ayşegül Bayraktar

Adalı Dergisi okuyucularının yeni yılını içtenlikle kutlar,

2018’in size ve ailenize sağlık, mutluluk, başarı; ülkemize de huzur, barış ve bereket getirmesini dilerim.

Yeni yılda, birlikte yeni coğrafyalar keşfetmek dileğiyle, sevgiler hepinize...

 

 

Arka Güverte

arka guverte 280x

Balığı, zeytiniyle;

Faytonu, ormanıyla;

Rum’u, Türk’ü, Kürt’ü, Ermeni’si, Süryani’si ile her şeyinin birbirine daha çok yettiği, daha çok yakın hissettiği bir adalı yılı olsun 2018.

 

 

Adalar İlçe Sağlık Md. / Toplum Sağlığı Merkezi

Merhaba;

Yayıncılık ilkelerine saygılı olmaya dikkat ederek basımına gittiğiniz Ada Gazetesi’ni, Adalı Dergisi’ni, Adalar Gerçek Gazetesi ve İnternet Sayfasını, Agos İnternet sayfasını ve Ada Gazetesi internet sayfasını severek ve dikkatle takip ediyoruz. Halka erişmek için bizlere de sağlık konularının işlendiği bir bölüm ayırdığınız ve güncel konulara dair gönderdiğimiz yazıları yayımladığınız için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Adalar İlçe Sağlık Md. / Toplum Sağlığı Merkezi tüm çalışanları adına teşekkür ederiz.

İlçe genelinde basımı olan tüm yayın kuruluşlarınca oluşturulan yazılı basını takip etmeye çalışıyoruz. Sizlerden gelen bildirimleri de dikkate alarak daha iyi ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek amacındayız.

Bizler de daha iyi ve kaliteli bir sağlık hizmeti vermeyi istiyor ve düşlüyoruz. Tüm çalışmalarımız da bu amaç doğrultusunda oluşmaktadır. Sağlık konularındaki halkın ihtiyacının olduğunu düşündüğümüz konularda siz ve diğer değerli basın mensuplarımızın yardımları ile ilçe genelinde duyurularımızı yapabilmekteyiz.

Bu noktada yeni yılın herkese huzur; mutluluk ve sağlık getirmesini temenni eder; saygılarımızı sunarız.

 

 

Dünya Mirası Adalar Girişim Grubu

dunya mirasi adalar girisimi 280x

Bize emanet edilmiş benzersiz miras Adalarımızı gelecek kuşaklara ulaştırmaya çalışıyoruz.

Adalılara ve tüm dünyaya barış dolu ve mutlu bir yeni yıl dileriz.

 

 

Adalar Kütüphanesi Yetkilisi

“Her yeni yıl bir öncekinden güzel olsun. 2018 ülkemize, hepimize sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. Bu yıl daha çok kitap okumanız dileğiyle...

Büyükada Halk Kütüphanesi”

 

 

Can Yücel

can yucel 280x

Toplum olarak karamsarlığa düştüğümüz günler yaşıyoruz 2017’nin son günlerinde... Adaletsizliğin ve hukuksuzluğun hüküm sürdüğü, talan ve rant projeleriyle yaşam alanlarımızın kısıtlandığı bir yer haline geldi ülkemiz. Yaşadığımız coğrafyanın yeryüzü cenneti olan adalarımız, her geçen gün biraz daha betonlaştırılırken geleceğe dair umutlarımız da askıda kalıyor. Tarihsel ve kültürel mirasımızın ortak paydasında buluşabildiğimiz günler öyle uzak ki. Gün geçmiyor bir Termik Santral ya da Maden projesi için insana, doğaya, suya ve toprağa zarar verecek girişimlerde bulunulmasın. Yeni yılda da en büyük dileğim; huzur-barış-sevgi üçgeninde gelişen, hukuksuzlukların son bulduğu, yaşam alanlarımıza müdahale edilmeyen, emeğimizin karşılığını alabildiğimiz, kadınlara ve çocuklara karşı işlenen suçların son bulduğu özgür ve adil bir Türkiye’de yaşamak. Bu vesileyle tüm adalı dostların yeni yılını kutluyor, aydınlık yarınlarda buluşabilmenin özlemiyle sahip olduğumuz değerleri savunmaya davet ediyorum...

 

 

Volkan Narcı

volkan narci 280x

Değerli ADYSK Dostları,

Sevgili Deniz ve Su Altı Severler,

Zaman su gibi akıp geçerken yepyeni bir yıla daha merhaba demek üzereyiz. Gerek kendi dünyamızda, gerek yakın çevremizde, gerekse yaşadığımız coğrafyada birçok mutluluğu ve üzüntüyü hep beraber yaşadık. Doğal afetlerden, ekonomik problemlerden, şehit haberlerine, deniz kirliliklerinden ve sualtı yaşamını tehdit eden birçok olay oldu geçtiğimiz yıl içinde. İstemeyerek tüm bunlara şahit olduk bazılarının da birlikte üstesinden geldik.

 Her yeni yıl sadece takvimlerde değişen bir yaprak değil, aynı zamanda bizler için de yenilenme; hayatı yeniden gözden geçirme fırsatıdır diye düşünüyorum. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmek gerekir. Geçmiş yıllardaki başarılarımızı daha ileri götürmek; eksik kaldığımız yerlerdeki hatalarımızı görerek, onları tamamlamak için iyi bir yenilenme imkânıdır gelen yeni yıl. Taze bir başlangıç ve yeni hedeflerle geçmiş hatalarımızdan ders çıkartmak için bir dönüm noktası olarak görüyorum aynı zamanda. Her yılın başında, hayatımızın her alanında bir değerlendirme yaparak, eksi ve artılarımızı ortaya çıkarmalıyız. Ekonomi, sağlık, eğitim, spor, politika, kültür, sanat, aile, dost, iş, çevre, gezi, seyahat, inanç ve tabii ki DENİZ yaşamı konularında eksiklerimizi tespit edip en hızlı şekilde çözümler bularak eksiklerimizi gidermeliyiz. Kendimizi başkalarıyla değil sadece geçen yılki kendimizle kıyaslayarak yeni hedefler oluşturmalıyız.

Ümit ederim ki 2018 yılında derneğimiz için önceki yıllar gibi hizmet dolu bir yıl olur. Dayanışmamız, huzurumuz, mutluluğumuz ve başarımız devam eder. Derneğimizin kuruluşundan bu güne kadar geçen zaman, proje, program ve önemli hedeflerin gerçekleştirildiği yıllar oldu. 2017’yi geride bırakırken alnımız açık, yüzümüz ak, vicdanımız huzurlu. 2018’e de çok çalışarak yeni projelerin ve atılımların heyecanı içinde gireceğiz. Diğer STK’larla uyum içerisinde olup beraberce yeni hedeflere ve programlara başlangıç yapacağız. Yeni yılın büyük Türk toplumuna, derneğimize, şehrimize, ülkemize, yaşadığımız ilçeye, insanlığa, tüm DENİZ DOSTLARINA, DENİZ YAŞAMINA ve CANLILARINA; esenlik, huzur, mutluluk, sevinç, temizlik, kirlilik ve yok olma riski olmadan sürdürülebilir bir yaşam getirmesini diliyorum.

İsterim ki 2018 yılında DENİZLERİMİZE HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERELİM. En güzel mutluluk şarkılarını hep beraber söyleyelim deniz canlılarıyla. Neşeli, şefkatli ve umutlu bakışlarla bakalım dünyaya. Bir farkındalık yaratmaya ve farklı olmaya çalışalım yeni yılda. Cesaretimizi, inancımızı, merhametimizi, ümidimizi asla yitirmeden, hayat boyunca unutulmayacak güzellikler yaşayalım yeni yılda.

En içten kahkahaları, sevinçleri ve aydınlıkları getiren yeni bir yıl olsun. Hepinizin yeni yılı mutlu, huzurlu, sağlıklı, başarılı, bereketli ve DENİZLE İÇ İÇE olsun.

ADYSK (Adalar Denizle Yaşam ve Spor Kulübü Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı
Deep Dream Dalış Merkezi
Adalar Kent Konseyi - Denizle Yaşam Çalışma Grubu / Başkanı
Adalar Arama Kurtarma / Başkanı

 

 

Ada Gönüllüleri Derneği

ada gonuloluleri dernegi 280x

Doğayla ve tüm canlılarla bir bütünü oluşturduğumuzun bilincinde olduğumuz ve kararlarımızı bu farkındalıkla aldığımız;

Her insanın farklı olduğunun kavrayışıyla birbirimize anlayış ve hoşgörü ile davrandığımız;

Şiddete sağduyumuzu yitirmeden sükûnet ve dirençle karşı durabildiğimiz;

Güçsüz, yaşlı, çocuk veya yardıma muhtaç tüm canlılara şefkatle destek olduğumuz;

Özgür, sağlıklı, huzurlu ve üretken nice yıllarımız olsun...

 

 

Çiğdem Kayaoğlu

Yeni yılımız kutlu olsun.

Kutlu; bolluk iyilik getirsin demekmiş. Çok güzel ben de bu yıl kendime ve etrafıma bolluk ve iyilik getirmeyi diliyorum. Böylece benim gibi düşünenlerden biri bana bu yıl rastlarsa kendim de ekeceğimi biçme şansına sahip olurum diye düşünüyorum.

 

 

Nilgün Refiğ Pala

nilgun refig pala 280x

2018'in gazetecilerin özgürce doğruları yazabildiği, kimsenin haksız hukuksuz şekilde özgürlüğünden mahrum bırakılmadığı bir yıl olması umut ve dileğiyle, Adalı okurlarının yeni yılını kutlarım.

 

 

Berrin Erkurt

Yeni yılın gelişi, umutlarımızı güçlendiriyor! Umutlarımız ve dileklerimiz, geleceğin aydınlık, sevdiklerimizin mutlu ve sağlıklı, hayatımızın düzenli ve huzurlu olmasıdır.

Sevgili Adalar’ımız da umutlu olmayı ve iyi dilekleri hak ediyor. Yeni yıl ve gelecekte Adalar’ımızın doğal ve kültürel varlıklarının korunmasını, talana kurban edilmemesini, kanun ve kuralların uygulanmasını, akülü araç ve kiralık bisiklet kaosundan, korna sesinden, çöplerden, haşin turizmden ve kötü okunan ezanlardan kurtulmasını dilerim.

 

 

Ali Erkurt

Yaşadığım dünyada Yeni Yılın insanlık için özgürlük ve barış dolu olmasını, Adalarda ise 2018 yılının ve sonraki bütün yılların topu topu 15.000 kişilik nüfusu olan İstanbul Adalarını yönetemeyen yetkililere duyarlılık, akıl ve kudret getirmesini dilerim.

Mutluluk ve barışla kalalım...

 

 

A. Korkut Tokman - Heybeliada Halk Kütüphanesini Koruma Derneği

03 yeni yil 280x

Sevgili Adalılar,

Kütüphane dostları,

Sizlere bir yılbaşı mesajı yazarken, bugüne dek yaptığımız çalışmaları gözden geçirme fırsatım oldu. Ne çok emek vermişiz hep beraber, ne kadar değerli işler kotarmışız, ne güzel anılar biriktirmişiz diye düşündüm.

Bunca insanı heyecanla, tutkuyla, sevgiyle bir araya getiren şeyin ne olduğunu da düşündüm. Aradığım cevap yine birlikte ürettiğimiz işlerde, paylaştığımız an’larda saklı galiba... Tüm adalıları kucaklamak çabasıyla çıktığımız bu yolculuk yeni keşiflerle renklenen, keyifle sürüp giden bir maceraya dönüştü. Kimi zaman karşılaştığımız engellerden ürksek de asla yılmadık, vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz!

Çünkü ortak bir rüyamız var: 150 yıllık bir geçmişi olan tarihi Triandafilidis Köşkü’nün geçmişine ve geleceğine sahip çıkan Adalılar için ‘’KÜTÜPHANE’’ olarak açılmasını sağlamak, bu binanın bir Kültür ve Hafıza merkezine dönüştürülüp HEYBELİADA’ya kazandırılmasına katkıda bulunmak.

KÜTÜPHANE;

Şenliktir,
Eşitliktir,
Köprüdür,
Yolculuktur,
Yuvadır,
Keyiftir,
Keşiftir!

HEPİMİZİN ORTAK MİRASIDIR.

Bu yüzden “Heybeliada 2018’e de kütüphanesiz girmesin!” dedik, bu duygularla desteğinizi istedik ve bir avuç insanla çıktığımız bu yolda bizlerle aynı duyguları paylaşan binlerce kütüphane dostuyla buluştuğumuzu gördük. Hepinize teşekkür ederiz.

2018 yılının tüm Adalılara, kütüphane dostlarına, ülkemize ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesi umuduyla, sağlık ve mutluluk dileğiyle...

Yeni yılınız kutlu olsun.

 

Bülent Özden

harikalar kutusu 2018 280x

Dergiyi İnternet'e açarken okuduğum kızgınlıklar ve dilekler öyle içtendi ki, yazmadan duramadım... Son 5-6 yılda ardı ardına bir öncekini aratan yıllar yaşadıktan sonra 2017'de sergilerimizi açarken kimini bildiğim, kiminle yeni tanıştığım Adalar'daki güzel insanlar bana umut verdi. 2018'de de aydınlık bir geleceğin umutlarını Adalar'da yeşertmeye devam edeceğim için çok mutluyum. Harikalarla dolu bir yıl olsun...

 

Son değişiklik Cumartesi, 06 Ocak 2018 12:32
Yorum yapmak için oturum açın