Ayşegül Bayraktar

Puta tapanların mabedini ve etrafındaki evleri yıktıktan sonra, zamanın Bizans imparatoru ve devrin ünlü mimarı, rüyalarında gördükleri büyük kiliseyi yaptılar. (gezi Adalar Çocuk Orkestrası yararına yapılmıştır)
İstanbul 'dan Roma 2,5 saat sürüyor. Fiumicino Leonardo da Vinci Havaalanı’ndan kiralık arabamızı alarak 2,5 saat süren bir yolculukla Napoli'ye ulaşıyoruz.
Adalı Gezginlerin Hindistan ve Nepal gezisi - 2: 3 günlük Nepal gezimizden bizlere kalanlar, çok değişik bir kültür, farklı adetler, muhteşem Himalaya dağlarının eteklerindeki bir vadinin içine yer alan Katmandu kentinin tozu, toprağı yanında ilginç ve sanat harikası tapınaklar, komşu şehirler ve daha nice enteresan görüntüler...
Salı, 16 Temmuz 2019 12:47

İnanılmaz Hindistan: 1

Hindistan ve Nepal’i kapsayan gezimizin ilk bölümü Hindistan’ın altın üçgen denilen Kuzey doğu kısmında bulunan Jaipur, Agra ve Delhi'nin yanı sıra Varanassi'yi içine almıştı.
Yazın en sıcak günlerinde Ada'dan başka bir yere kıpırdamadığımız için, yaz başında Baltık'ın ikiz kızkardeşleri diye anılan Estonya'nın başkenti Tallinn ve Finlandiya'nın başkenti Helsinki’ye yolculuk yaptık.
Modern ve Gelenekselin Göz Kamaştırıcı Uyumu...  Japonya-Kore gezi notlarımızın ikincisinde Japonya’nın Kyoto, Nara, Kobe, Osaka kentleri ile Güney Kore’nin Seul kentinin gezi notlarını paylaşıyoruz Adalı okurlarıyla.
Adalı gezginlerin yolları bu kez, 2018 nisanında, epey uzaklara, Japonya’ya düştü. Yazının bu ilk bölümü "Modern ve Geleneksel'in Göz Kamaştırıcı Uyumu: Tokyo ve Civarı"
Fayton taşımacılığı üzerine yapılan tartışmaların yine yoğunlaştığı bugünlerde sizlere “Adalı Gezginler” olarak gittiğimiz yerlerde rastladığımız faytonlardan ve at arabalarından söz etmek istiyorum.
Perşembe, 04 Ocak 2018 16:03

Adalı Gezginler’in Mısır Gezisi 3

Luksor, Krallar Vadisi, Karnak, Kahire’ye dönüş... Akşamüstü gemimizin güvertesinde çay içerken nehrin üzerinden bembeyaz yelkenleri ile felukalar geçiyor, renkler sarı, mor, turuncuya dönüşüyor. Nil’de gün batımını izliyoruz...