Bercuhi Berberyan

Salı, 04 Ocak 2022 10:23

Buyurun Size Yepyeni Bir Yıl

Başlığı atınca “Hadi bakalım kolay gelsin” diyerek başlamak geldi içimden. İşte size hiç kullanılmamış yepyeni bir yıl. İyi dilekler, umutlar, kazanç hayalleri, aşk beklentileri, bilumum ‘belki’ler ve ‘inşallah’lar… Artık bozdurun bozdurun harcayın. Ta ki bir önceki yıldan hiçbir farkı olmadığını fark edene kadar.
Türkiye Ermenileri en az rahmetli Patrik Mesrop Mutafyan kadar yeri doldurulamaz, önemli din adamı; Patriklik Ruhani Meclis Başkanı Başrahip Tatul Anuşyan’ı kaybettiler. Ve ne yazık Mutafyan gibi o da benim dostumdu. Hem de çocukluğundan beri tanıdığım ve sevdiğim bir dost. Din adamı olmadan önceki adı olan Aret’ti o benim için.
Cuma, 05 Kasım 2021 18:45

Bomontiada’ya hiç gittiniz mi?

Bomontiada bir kurtarılmış bölge. Az daha tümüyle yıkılacak olan eski Bomonti Bira Fabrikası’nın ve yaşıtlarımdan çoğunun çocukluk anılarında yaşayan aile bahçesinin bulunduğu yer.
Çarşamba, 06 Ekim 2021 12:11

Gürültü insanı öldürebilir

Bu patırtıda bir de alt katımda aylardır bitmeyen bir onarım çalışması var. Sabahın köründe başlayan matkap sesi sanki evimin içinde gibi.
Cuma, 03 Eylül 2021 16:45

Yine çok yandı içim… Ve 5. Baskı

Nostaljik bir imza günü hayal etmişti önce, sevgili Halim Bulutoğlu hem de gençliğimin en güzel günlerini geçirdiğim ASSK’da ama ben cesaret edemedim. Valla affedin dostlar, korkuyorum. Sosyal medyada siz adalıların pek aldırmaz göründüğünüz o malum hastalıktan korkuyorum.
Perşembe, 05 Ağustos 2021 07:06

Bir ülke klasiği; bayramlık dertler

Adalar dahil bütün sahil beldeleri hınca hınç doluydu. Sosyal medya çalkalanıyordu. İzdihamın “Esnafın yüzü güldü” şeklinde değerlendirildiği Adalardan sıra sıra fotograflar videolar paylaşılıp durdu tatil süresince.
Pazar, 04 Temmuz 2021 05:32

Müsilaj + Nostalji

Covid belası az gelmişti bir de nurtopu gibi yepyeni bir müsilaj derdimiz oldu değil mi? Böyle devam ederse bir adadan diğerine yürüyerek gidip geleceğiz galiba.
Çarşamba, 02 Haziran 2021 10:26

Bir açıldık pir açıldık

Nihayet açıldık... Hem de ne açılma, resmen fışkırma. Sanki millet yıllardır kafeslere kilitlenmişti de açılır açılmaz herkes ok gibi fırladı.
Pazartesi, 03 Mayıs 2021 17:12

Fukaranın eşeği

Bu aralar rahmetli annemin çok kullandığı bir sözü ben de sık sık kullanır oldum: “Allah fukaranın eşeğini önce kaybettirir, sonra buldurur sevindirirmiş.”
Cumartesi, 03 Nisan 2021 23:28

Ev hapsinde ne yapılır?

Hadi bakalım Pandemiye devam. Başlarken bu kadar süreceğini ummuş muydunuz? Vallahi benim aklımın ucundan bile geçmemişti. Bir iki ay sürer biter diyordum en başta, bir türlü bitemez oldu, bir seneyi geçti yahu, üstelik daha da biteceği yok görünüyor.