Viktor Albukrek

Perşembe, 04 Ocak 2018 16:05

Bir Yıldan Sonra

Her geçen bir yılın bitimi, gençler için yeni bir umut, yaşlılar için ise, geçmiş yılı yaşadıkları için, bir teşekkür vesilesidir ve asırlardan beri herkes tarafından tekrarlanan dilekler, hep aynı: sağlık, bereket, mutluluk, barış, siyasette ve ekonomide istikrar...
24 Kasım Öğretmenler günü Büyükada’da büyük bir coşku ile kutlandı. O gün, Anadolu Kulübü’nün tarihi binasında buluşan adalı öğretmenleri, Adalar Kaymakamı, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı, Emniyet Müdürü, Adalar Savcısı ve diğer mülki erkân, huzurlarıyla şereflendirdiler.
Cumartesi, 02 Aralık 2017 01:02

Sonbaharın hafifliği

Yaz güneşinin parlaklığı bana göre değil. Beyaz tenli ve çilli olduğumdan dolayı, cildime yakıcı, gözlerime kör edici tesir eder. Hele de günün sıcak saatlerinde; göğüs kafesim sıkıştırılmış gibi daralır, nefes almam zorlaşır, havayı soluyamaz durumda kalırım.
Salı, 31 Ekim 2017 18:11

Atalarımızı Anmak

Sizleri bilemem, fakat ben büyüklerimin yaşadıkları yörelerini ziyaret etmekten hoşlandığımdan, bilhassa emekli olduğumdan beri, babamın ecdadının beş yüz küsur yıl yaşamış oldukları Ankara’nın Hoca Hindi, Hacendi, Yeğenbey, İstiklal, Sakalar gibi değişik isimlerle anılan eski Yahudi Mahallesinde dolaşmaktan hoşlanırım.
Pazartesi, 02 Ekim 2017 17:39

Bir konserin ardından

Adalarımızda ikamet eden otuz kadar çocuğun, keman, viyola ve çello gibi yaylı sazlar çaldıklarını ve toplu halde “Barış için müzik” isimli orkestrada klasik batı müzik konserleri verdiklerini duymuşsunuzdur; belki de onları dinlediniz ve de alkışladınız.
Salı, 05 Eylül 2017 19:01

Yağmur bereket mi, felaket mi?

Ağustos 2017 sayıdaki yazımda denizin iyi ve kötü cilvelerinden bahsetmiştim. Arada geçen günler zarfında, yağmur tepemize öyle bir indi ki, sanki deniz göğe geziye çıkmış, geri dönüyordu.
Salı, 15 Ağustos 2017 11:09

Adalar yüzüyor mu?

Yetmiş yıl kadar evvel, henüz lisedeyken, şiddetli lodos rüzgârının estiği günlerin birinde, Şehir Hatları vapurunun borda sıralarında oturmuş, kabaran dalgaların yüzüme serptikleri deniz suyunun lezzetini tadarken, yanımda oturan iki kişinin konuşmalarına kulak misafiri olmuştum.
Pazartesi, 17 Temmuz 2017 15:54

Büyükada’nın geleceği

Geçen ay içerisinde yazlıkçılar, tatilciler, emekliler, yerli-yabancı turistler Büyükada’ya gelmeye başlamıştı. Onların ihtiyaçlarını karşılayacak süper marketler, süper raflarını süper fiyatlarla donattılar. Şahıs malı ve ticarethanelere ait iki, üç, dört tekerlekli nakil vasıtaları depolardan çıkarıldı; tozları alındı, farları parlatıldı, aküleri dolduruldu, Adamız da doldu, dopdolu oldu.
Cuma, 16 Haziran 2017 17:37

Ankara’dan esintiler

“Hermana” kelimesinin manası Sefaradça, abla, hemşire, kız kardeş, bacı olup, Ankara’nın eski Yahudi mahallesinin dar sokaklara sarkan cumbalı evlerin pencerelerinden, hanımların karşılıklı dedikodu yapmak veya pişireceklerin yemeğin tarifini sorup öğrenmek için seslenişlerini ifade etmektedir.
Pazartesi, 01 Mayıs 2017 14:27

Müziğin etkileri

Dünyamızdaki çevre değişkenliği ve ruhumuzdaki fırtınalar, tüm insanları etkilediği ve bilhassa sanatçı ve sanatseverlerin ilham kaynağı olduğu gibi, müzik severleri etkilememesi düşünülemez!