Perşembe, 04 Ocak 2018 16:22

Adalar - Beşiktaş seferleri kaldırıldı

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

tweet 280x

İstanbul Şehir Hatları, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Adalar-Beşiktaş vapur seferlerinin yapılmayacağını, Anadolukavağı-Üsküdar ve Rumelikavağı-Eminönü hatlarının da kaldırılacağını açıkladı.

İstanbul Şehir Hatları, ‘Kabataş Martı Projesi’nin başlamasıyla birlikte Beşiktaş-Adalar vapur hattını açmıştı. İstanbul Şehir Hatları, bugünden itibaren kış boyunca Beşiktaş-Adalar seferlerinin de yapılmayacağını duyurdu. Gerekçesini bu hat seferlerini yeterli sayıda yolcunun kullanmaması, dolayısıyla kar elde edilmemesi olarak açıkladı.

Halkın ulaşım hakkının “kâra” endeksli olması ise gerçekten çok manidar; bugünümüzü anlatan yönetim mantığının ayinesi. Kazanç varsa ulaş, yoksa başının çaresine bak! Geldiğimiz nokta gerçekten içler acısı.

Adalar Beşiktaş seferleri iptali kararının kaldırılması için Adalılar adına bir adalı change.org’da kampanya başlattı. Kampanya metnini aşağıda yayımlıyoruz:

Ve ulaşım bir haktır, engellenemez diyoruz.

 

 

“Adalar - Beşiktaş seferleri iptal kararı kaldırılsın!

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Şehir Hatları kış tarifesi süresince Adalar - Beşiktaş seferlerini iptal etmiştir. Artık Adalılara Beşiktaş’a ulaşım için iki “alternatif” bırakılmıştır. İlki Mavi Marmara, İstanbul Kart geçmiyor bilet almak zorundasınız ve bilet fiyatı 7,5 TL.

Şehir Hatları ile gidiş-dönüş tam basım 10 TL 40 kuruş, öğrenci kart için 5 TL 20 kuruş, indirimli kart için ise 7,5 TL idi. Ayrıca 65 yaşın üzerinde, sakat ya da gazi ücretsiz kart sahipleri, ulaşım haklarını ücret ödemeden kullanabiliyorlardı. Bu kararla birlikte adada yaşayıp Beşiktaş’ta çalışanlar ya da benim gibi okula gitmek için Beşiktaş’a gitme mecburiyeti olan öğrenciler artık her gün sadece ulaşım ücreti olarak 15 TL ödemek zorunda.

İkinci alternatifse Adalar-Kadıköy-Eminönü seferini kullanmak, Kadıköy’de veya Eminönü’nde inerek aktarma yapmak. Bunun da ekstra maliyeti olmasının yanı sıra ciddi bir zaman kaybına sebep olduğu da aşikârdır. Ulaşım hakkımız kısmi olarak bu kararla birlikte elimizden alınmıştır.

Sunulan alternatifler Beşiktaş’a geçme mecburiyeti/isteği bulunan Adalıları tatmin edecek hatta alternatif olarak dahi sunulacak cinsten değildir. Beşiktaş’a yalnızca gidip dönebilmek için Mavi Marmara’ya 15 TL ücret ödemeye ya da 1 saate varan zaman kaybını yaşamaya mecbur bırakılıyoruz, mağdur ediliyoruz. Yaşanacak bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi için alınan Adalar - Beşiktaş seferleri iptali kararının geri alınmasını, kış süresi boyunca seferlerin devamını talep ediyorum.”

www.change.org/p/şehir-hatları-adalar-beşiktaş-seferleri-iptali-kaldırılsın

 

 

Son değişiklik Cuma, 05 Ocak 2018 16:04
Yorum yapmak için oturum açın