Cumartesi, 02 Aralık 2017 01:23

24 Kasım Öğretmenler günü Büyükada’da kutlandı.

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)
Adalar Çocuk Orkestrası Adalar Çocuk Orkestrası Fotoğraflar: Viktor Albukrek

 

24 Kasım Öğretmenler günü Büyükada’da büyük bir coşku ile kutlandı.

O gün, Anadolu Kulübü’nün tarihi binasında buluşan adalı öğretmenleri, Adalar Kaymakamı, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı, Emniyet Müdürü, Adalar Savcısı ve diğer mülki erkân, huzurlarıyla şereflendirdiler.

Hep birlikte söylenen İstiklal Marşı akabinde, okul müdürü açılış konuşmasını yaptı ve kürsüye davet edilen Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya, eğitim sisteminin yeterli olmadığını belirttikten sonra kürsüye gelen Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik, eğitimde güzel şeyler yapıldığına dikkat çekti.

Barış İçin Müzik sisteminin adalara gelmesine önayak olan Adalar Kent Konseyi üyesi Pınar Satıoğlu, adalı çocukların yaratıcılık hevesini uyandıran sanatsal çalışmalarını belirten konuşmasından sonra, otuz kadar adalı çocuktan oluşan orkestra sahne aldı.

ogretmenler korosu 280xÖğretmenler Korosu

Eğitmen ve orkestra şefi Felix Briceno yönetimindeki çocuklar, profesyonel orkestra ciddiyeti ve performansıyla, batı müziğinden ve oyun havalarımızdan parçalar seslendirerek misafirlere güzel dakikalar yaşattı. Bilhassa, büyük bir ciddiyetle orkestraya katılan koroyu teşkil eden miniklerin sahneye çıkışı, büyük bir coşkuya vesile oldu ve dakikalarca alkışlandılar.

Kısa bir slayt gösterisinden sonra söz alan öğretmenler, hayatlarından değişik kesitler anlatarak ve şiirler okuyarak, hitabet kabiliyetlerini ispatladılar.

Müzik öğretmenlerinden oluşan şarkılı kısa bir konser ve tango gösterisinden sonra, bu defa yirmi kadar adalı öğretmenlerden oluşan bir koro, Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirerek sanatsal kabiliyetlerini sundular.

ogretmenler kaymakam korosu 280xGünün sürprizi Öğretmenler ve Kaymakamın katıldığı koroDikkatle dinlenen konserin akışında, misafirler de mırıldanarak eşlik etmeleri üzerine, ada halkını ve hükümetimizi temsil eden amirlerimizin koroya katılmaları, günün sürprizini teşkil etti. Bunun üzerine tüm misafirler yerlerinden kalkarak bayram sevincini şarkılarla yaşattılar ve sahnedekileri şiddetle alkışladılar.

Tören bitiminde, salondan ayrılanlar, zengin bir büfe ile karşılaştılar.

Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Gününü kutlarız.

 

Son değişiklik Cumartesi, 02 Aralık 2017 05:39
Yorum yapmak için oturum açın