Sayı 173 - Kasım 2019

Sayı 173 - Kasım 2019

Belediye Halkın Karşısına Çıktı

Adalar’da yaz dönemi bitti. 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığına seçilen Erdem Gül, yaz dönemi boyunca kendisine ulaşan şikayet ve eleştiriler karşısında, “hele bir yaz yoğunluğunu atlatalım, ekimle birlikte planlama ve uygulamaları İBB ile birlikte yapacak ve gelecek yaza daha iyi hazırlanacağız” yanıtını veriyordu.
Adalar Belediyesi Ekim ayında dört adada yapmayı planladığı halk toplantılarından sonuncusunu 25 Ekim’de Büyükada’da yaptı.
Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Büyükada sakinleriyle yaptığı "yüz yüze dedikodu"da dile getirilen yakınma ve istekleri, gazetecilik günlerine geri dönmüşçesine elde kağıt kalem bir bir not etti. Adalıların gözü artık yapılacak icraatta!
Millas Heybeli ve Burgazada’da düzenlenen İmza Günlerinde okuyucularla buluştu
Bozcaada’nın film platosu olarak kullanılmasından sonra turizm alanında büyük gelişme kaydettiğini düşünürsek, belki Marmara da bu şekilde makûs talihini yener ve içinde bulunduğu kısır döngüden sıyrılır.
Burgazada’da başlayan ve günümüze kadar süregelen bu gelenek her yıl 1 Ağustos’ta tekrarlanmakta.
Adalar’daki faytonların sorunu, öncelikle ve özellikle kamu idarelerinin görevlerini yapmamasından ve Faytoncular Odasının da gerekli adımları atmamasından kaynaklanmaktadır.
Alman Hugendubel, Amerikan Barnes & Noble, Ankara'da Arkadaş, İzmir'de YAKIN Kitapevi, Üsküdar Kuzguncuk'ta Nail Kitapevi, İstiklal'de Robinson
Gençlerin dünyanın öbür ucuyla iletişime girebildikleri halde, bire bir karşılıklı ilişkilerde son derece zor iletişim kurmaları size garip gelmiyor mu?
İstanbul 'dan Roma 2,5 saat sürüyor. Fiumicino Leonardo da Vinci Havaalanı’ndan kiralık arabamızı alarak 2,5 saat süren bir yolculukla Napoli'ye ulaşıyoruz.
Dünya Mirası Adalar Açık Radyo programı, Studio Ossidiana ve Açık Radyo bir ortak girişim olarak 2 Kasım Cumartesi günü Büyükada Anadolu Kulübü'nde "Adaların Sesleri "başlığında sergi, sofra, yuvarlak masa ve canlı yayından oluşan bir etkinlik düzenliyor.
44 yıl boyunca Heybeliada'ya Halk Kütüphanesi olarak hizmet veren tarihî köşk Millî Eğitim ve Halk Eğitim’in idari binasına dönüştürüldü
Adalar’da yaşayan yüzden fazla hayvansever Büyükada'da bir araya geldi
Çocuklar burada, hepimizi mutlu kılan, özlemle düşlediğimiz bir mucizeyi gerçekleştirdiler