Sayı 159 - Eylül 2018

Sayı 159 - Eylül 2018

Yerel seçimlere doğru

Kapak fotoğrafı: Andree Galataud Coşkun

Yerel yönetim seçimlerine az kaldı. Partiler aday belirleme sürecindeler. Aday adayları arasında yarış başladı. İstanbul Adaları'nda yerel yönetim çok ama çok önemli. En yanlış karar, Adalar'ı bir zamanlar olduğu gibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir şube, ya da başka bir belediyenin parçası haline getirmek olacak.
6-16 Ağustos 2018 tarihleri arasında Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı’nın dördüncüsü gerçekleşti.
2018 Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı Projesi kapsamında yapılan sözlü tarih çalışması üzerine...
Adalara gelenler. / İskele meydanında / Lokantalarda, turlarda, / Kimileriyse sessiz sedasız / Maden’in az ötesi / Dünyalarının keşfinde / Orman kampında.
Nazım Hikmet Kampı “Medya ve Nefret Söylemi” atölyesinin konuğu Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu'ydu...
Kamp etkinlikleri sürerken, Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı Koordinatörü , yazar Gündüz Vassaf ile konuşma fırsatı da yakaladım.
Doğu ve Güneydoğu, Karadeniz, İç Anadolu, Ege ve Marmara’nın çeşitli illerinden kampa katılan gençler anlattılar...
Onlar iki küçük kız çocuğu idiler. Zaman 2. Dünya Savaşı az öncesi...
Türkiye’nin elinde fazla ada yoktur. Maalesef olanlar da mevzuat yetersizliği dolayısıyla iyi durumda değildirler.
"20 kilo valiz, 20 dolar ile gittiler"... Adam Georgios Sotiriadis, lakabıyla Burgazadalı Maki, 47 yıl sonra İstanbul'a döndü, yüzme öğrendiği adanın sularına girdi.
Dünya bir ebru teknesi olsaydı. Suyu denizkadayıfından değil de, iyi ahlâktan, iyi huydan kıvam alsaydı.
Heybeliada’lı iki yazar, Ayşe Sarısayın ve Yiğit Bener, adadaki yaşamı merkeze alarak, geçen yıllarda kaybettiğimiz sıradışı dışı bir kadın olan Elif Daldeniz Baysan için yazılmış kitabın ana eksenleri üzerine konuştular.
Yazın en sıcak günlerinde Ada'dan başka bir yere kıpırdamadığımız için, yaz başında Baltık'ın ikiz kızkardeşleri diye anılan Estonya'nın başkenti Tallinn ve Finlandiya'nın başkenti Helsinki’ye yolculuk yaptık.
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin her yıl düzenlediği Kent Düşleri Atölyeleri kapsamında hazırlanan ‘Ada Düşleri’ atölyesi...
Adalar kültürünü bir bütün olarak ele alıyorum. Yaşadığımız coğrafyanın yeryüzü cenneti adalarımız her geçen gün kaos ortamına dönüşen büyükşehirlerden kaçanların sığınağı başka türlü bir yaşamın anahtarı.