Pazar, 01 Mart 2015 18:28

Büyükadalılar Derneği yılbaşı pidesi kesti

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Her sene olduğu gibi Atina’da bulunan Büyükadalılar Derneği bereket dilekleri ile yılbaşı pidelerini kestiler.

Atina’da Paleo Faliro Belediyesi’nin toplanma salonunda 15 Şubat 2015 Pazar günü akşamı yapılan geleneksel “Pide Kesme” töreninde, İstanbul’dan gelen Adalar Metropoliti Iakovos ve Paleo Faliro Belediye Başkanı Dionisios Hacidakis, Belediye ve İstanbullu dernekler temsilcileri ve Büyükadalılar Derneği üyeleri bir araya gelip huzur içinde bir yıl temennisinde bulundular.

Dernek yöneticilerinden Büyükada doğumlu olan başkan Vasiliki Iksida, başkan yardımcısı Zorjet Stefanu ve genel sekreter Panayiota Vuca herkese yeni bir yıl temenni etikten sonra Osmanlılar devrinde, eskiden Büyükada’ya yerleşen Sakızadalılar ve Marmara Denizi’nden Kapıdağ ve Karşıyaka bölgelerinin nüfusu üzerine uzun bir konuşma yaparak 2 video gösterimi yaptılar.

bad yilbasi pidesi 280xVideo ve konuşmalardan sonra sahnede Büyükadalılar Derneği’nin dans grubu geleneksel olan Sakızada, Girit ve Marmara Denizi’nden Kapıdağ ve Karşıyaka havaları eşliğinde dans ederek, davetlileri coşturdular.

Paleo Faliro Belediye Başkanı Dionisios Hacidakis yaptığı konuşmada yeni yılın huzur ve sağlık getirmesini diledi. Etkinliği organize edenler tarafından hazırlanan plaket ve armağanlar Büyükadalı önemli kişi ve öğrencilere verildi.

Bu güzel etkinliğin sonunda Adalar Metropoliti Iakovos yılbaşı pidesini keserek salonda bulunan resmi kişilere dağıttı ve bütün dernek üyelerine 2015 iyi bir yıl olmasını diledi.

Gece, törene katılan herkes için güzel ve renkli gece geçti.

Son değişiklik Pazartesi, 09 Mart 2015 00:31
Yorum yapmak için oturum açın