Pazar, 01 Kasım 2015 01:42

Atina’da kitap tanıtımı

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

 

Atina’da Adalar Metropoliti Yakavos’un yeni kitabının tanıtımı gerçekleşti.

02 adalar metropoliti yakavos palio faliro belediye baskani 280xAdalar Metropoliti Yakavos - Paleo Faliro Bld. Bşk. Dionisis HacidakisAtina’da 29 Eylül 2O15 tarihinde Adalar Metropoliti Yakavos Sofroniadis’in yazdığı ‘Işıklı Atılımlar’ kitabının tanıtımı için bir toplantı düzenlendi. Toplantı, Paleo Faliro Belediyesi büyük toplantı salonunda yapıldı. Salonu Atina’ya yerleşmiş olan Büyükadalı, Heybeliadalı ve İstanbullu Rumlar hınca hınç doldurdu.

Törene Adalar Metropoliti Sn. Yakavos, Paleo Faliro Belediye Başkanı Sn. Dionisis Hacidakis, Nea Smirni Metropoliti Sn. Simeon, Miletvekili Sn. Haris Teoharis İstanbullular Dernekleri Evrensel Federasyonu Başkanı Niko Uzunoğlu, Yunan armatör Martinos, Atina’daki Büyükadalılar Derneği Başkanı Vasiliki Iksida, Atina’daki Heybeliadalılar Derneği Başkanı Periklis Pashalidis ve Büyükada Rum Cemaati Başkanı Agni Nikolaidus da katıldılar.

Paleo Faliro Belediye Başkanı Dionisis Hacidakis’in açılış konuşması ve kısa bir film gösterisi ile açılan toplantı, Adalar Metropoliti Yakavos’un teşekkür konuşması ile devam etti.

03 andrea duma panayota vuca periklis pashalidis 280xBld Bşk Yard Andrea Duma, Büyükadalılar Derneği Genel Sekreteri Panayota Vuca, Büyükadalılar Dernek Bşk Vaso Iksida, Heybeliadalılar Dernek Bşk Periklis PashalidisTörenin birinci bölümünde programa katılan konuşmacılardan, Atina Üniversitesi’nin Din Bölümü Profesörü Dr. Niko Kseksaki, Trakya Üniversitesi Klasik Ve Beşeri Bilimler Profesörü Manol Varvunis, Atina Yüksek Kilise Akademisi Yardımcı Doçent Spiros Stergiu ve sonuncu olarak Atina Üniversitesi’nin Din Bölümü Eğitim Görevlisi Yanni Panayiotopulos kitapla ilgili düşüncelerini paylaştılar.

Törenin ikinci bölümünde Atina’da uzun süredir faaliyet gösteren İstanbullular Dini Müzikseverler Derneği üyelerinden kilise ilahileri seslendirildi.

Tören sonunda Paleo Faliro Belediye Başkanı Dionisis Hacidakis ve Adalar Metropoliti Yakavos birbirlerine armağan sundular. Toplantı için yardım edenlere de plaket ve kitap hediye edildi.

Törenin sunuculuğunu Paleo Faliro Belediye üyesi olan Avukat Hara Yannopulu yaptı.

Son değişiklik Perşembe, 05 Kasım 2015 14:19
Yorum yapmak için oturum açın