Pazar, 01 Mart 2015 14:30

Adalı’dan

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Lodostu, kardı; yağmurdu, çamurdu derken baharın müjdecisi Mart ayı kapıya dayandı.

Lodosun ardında bıraktığı yıkıntılar bir bir onarılırken, yağan kar ile felaket görüntüsü yerini bir masal şehri görüntüsüne devretti. Kar, Adalar’ı birer tabloya çevirdi. Gürültülü patırtılı kış günleri yerini gerçek seslere bıraktı.

Kar günleri boyunca doğanın sesini duyduk... Nihayet konuşabildik dercesine ağaçlar, tomurcuklar, hayvanlar, dalga sesleri birbiriyle ahenk içinde birkaç gün muhabbet edebilme fırsatı buldular.

Bu şenlik Adalı sayfalarında da boy gösterdi. Acılar da boy gösterdi. Özgecan’ın ve Özgecanlar’ın vahşice öldürülmesi üzerine...

Ve zorlu günleri geride bırakıyoruz. “Nasıl olsa kışın sonu bahardır, bu da gelir bu da geçer...” diyen ozanımız gibi gönlümüzü bahar tazeliğine bırakmanın sevinci ile Mart’a merhaba diyoruz...

Derken, sevincimizi kursağımızda bırakacak bir haber aldık: Hayırsızada (Sivriada) otopark oluyor! Bundan birkaç ay önce sevinerek verdiğimiz Sivriada planının yürütmesi durduruldu haberi yerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılan Sivriada ve Yassıada’ya, Kültür ve Turizm Bakanlığı “turizm yatırım belgesi” verdi haberine bıraktı. Habere göre Yassıada’da 378 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel inşa edilecek, adaya 20 araçlık kapalı otopark yapılacak. Hayırsızada olarak bilinen 92 bin metrekare büyüklüğündeki Sivriada’da ise bin 600 kişilik lokanta ve 180 kişilik otopark yer alacak...

“Bu da gelir bu da geçer ağlama” diyelim mi hâlâ Sevgili Âşık Daimi? Hoş geldin bahar! Umutsuzluk yasak, yılgın türküleri söylemek de.

Kışın hantallığı denirdi ya, yok bu kış hiç hantal geçmedi. Kadınları vura kıra canice öldürenlere karşı, yaşam alanlarımızı elimizden almak isteyenlere hantal değil, cevvallik ve ataklıkla, dolu dolu isyanla geçti kış ve bahara taze kanla dolmuş, direngen mücadeleyi devretti. Yol uzun ve yapacak çok iş var.

Adalar’ı savunmaya doğayı ve doğanın tüm canlılarını savunmaya, yaşam hakkı için yaşam alanlarımızı savunmaya, mücadeleye devam.

Hoş geldin bahar!

Nisan sayısında görüşmek üzere...

Son değişiklik Pazartesi, 09 Mart 2015 01:28
Yorum yapmak için oturum açın