Sayı 189 - Mart 2021

Sayı 189 - Mart 2021

Mart kapıdan baktırmasın !

Kapak fotoğrafı: Halim Bulutoğlu

Demem o ki, elde avuçta ne varsa tükettiğimiz bugünler, tedbirsizliğimizle yeni dalgalara yol açmasın. Bu dönemin kahramanları sağlık çalışanları, sabırlarının sınırında çünkü.
Pandemi ile daha uzun süre yaşayacağımız düşünüldüğünde benzeri olmayan bu yapılanmanın öncelikle yerel yönetime kılavuz olması ve örnek alınarak ülke çapında yaygınlaştırılmasını temenni ediyoruz.
İstanbul Gönüllülerinin İBB Veteriner İşleri Müdürlüğü işbirliği ve Adalar Belediyesi desteğiyle hayata geçirdiği VETBÜS, Adalar’da hizmet vermeye devam ediyor.
İstanbul Gönüllüleri, sandık güvenliği ile başlayan partiler ötesi bir gönüllü hareketinin İstanbul’a özel ve güzel bir deneyiminin adı. Grubun önde gelen isimlerinden Dilşat Arpacıoğlu, Adalı’nın sorularını yanıtladı.
Türkiye’nin çeşitli yörelerinden gençlerin katılımıyla altıncı yılını dolduran Nâzım Hikmet Kampı bu sene çevrimiçi olarak yapılıyor.
Çoğu Adalı mutlaka görmüştür de, bu kadar çok kullanılmış olması belki dikkatlerden kaçmıştır. Balkon, merdiven, pencere önü korkuluklarında kullanılmış olan “lale” motifinden söz ediyorum.
Söyleşi: Konuralp Sunal (Büyükada) - Bu seferki konuğum Agni Hanım. Kendisi kelimenin tam anlamıyla bir Büyükadalı...
Her ay, hele bunu bir atlatayım da belki gelecek ay kurtulmuş oluruz bu meretten de bir güzel, keyifli şeyler yazarım umuduyla oturuyorum masamın başına.
1977 yılında eski bakımsız harap Doğu Berlin yenilendi gelişti, çok güzel oldu. Zaten tüm güzel eski binalar; konser salonları, opera binaları parlamento hepsi Doğu Berlin tarafında idi. Hepsi yenilendi.
Yazan ve resimleri yapan: Bedri Rahmi (Tan gazetesi, 28 Temmuz 1935) - "İstanbulu tarih coğrafya kitaplarında değil de “Piyerloti”nin gül rengi gözlükleri arasından görüp seven bir Fransız arkadaşla Büyükadaya gidiyoruz."
Yüreğim yine ada dostluklarına kabardı. Yüreğimin en derinine sakladığım, birlikte kulaç attığım, çocukluğunu, aşklarını, acısını, mutluluğunu bildiğim, karşılıklı oturup bir demli çay yudumlamayı arzu ettiğim, o güzel insanları özledim yine.