Benan Müsellim

Çevreye duyarlı olmayan yöntemlerden uzaklaşılarak sıfır atık hedefine ulaşılabilmesi için duyarlı ve bilinçli büyük bir halk kitlesinde sahip olan ilçede, bu gücün doğru yönlendirilmesi ile başarıya ulaşmak mümkün.
Sivil bir insiyatif olarak kendiliğinden gelişen Büyükada Nizam Mahallesi Dayanışma Grubu’na son 2 ay içinde Maden Mahallesi Dayanışma Grubu da eklendi. Toplamda 360 Büyükadalı çözüm odaklı olarak Adalar’daki yaşam standardının yükselmesi için gönüllü olarak çaba gösteriyorlar.
Büyükada MAG grubunun üyelerinin sayısının daha da artırılması tüm bu faaliyetlerin gereğince yapılması için çok önemli görünüyor. Her yaştan, her fizik yapıdan adalıları Mahalle Afet Gönüllüleri eğitimlerine katılmaya davet ediyoruz.
Çarşamba, 06 Ekim 2021 11:47

Adalar'da akülü araçlara yeni düzenleme

Adalar’ın daha yaşanabilir bir yer olması için Adalar Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaların önemli bir aşaması olacak olan bu uygulamadan umarız geri adım atılmaz.
Bilimsel verileri kullanmadan alınan günlük kararların, ikinci dünya savaşından sonra dünyanın en büyük mücadelesi olan pandemiye karşı işe yaramadığını ne yazık ki bir kez daha gördük.
Pandemi ile daha uzun süre yaşayacağımız düşünüldüğünde benzeri olmayan bu yapılanmanın öncelikle yerel yönetime kılavuz olması ve örnek alınarak ülke çapında yaygınlaştırılmasını temenni ediyoruz.
Pazartesi, 02 Kasım 2020 20:33

Çember daralıyor

Artık, pandeminin ülkemizde resmi olarak başladığı mart-nisan aylarından daha kötü durumdayız. Açıklanan sayıları boş verin, çünkü sağlık bakanı bunların doğru olmadığını zaten kabul etti.
Salı, 29 Eylül 2020 15:42

Pandeminin sonu halen gözükmüyor!

Ülkemizde pandeminin başından beri il il vaka sayılarını takip etmek ne yazık ki mümkün olmadığından, filyasyon işlemi, hasta olan kişilerin virüsü kimden kaptığının geriye dönük tespiti tam yapılmadığından net olarak söylemek mümkün değil. Ancak, vakaların İstanbul’dan Anadolu’ya kayışının sebebi muhtemelen yaz döneminde memleketini ziyaret edenler ve tatile giden aileler olarak değerlendirildi.
Perşembe, 04 Haziran 2020 01:16

Pandemi, Adalar ve Yaz: Hazır mıyız?

1 Haziran itibariyle, 26 Nisan tarihinde başlayan Adalar’a ulaşım yasağı kalkıyor ve ülkemizde normalleşme ilgili adımlar atılmaya başlanıyor. Adalar, önümüzdeki döneme hazır mı? Ne yazık ki bu soruya olumlu cevap vermek mümkün değil. Bunun pek çok sebebini sayabiliriz…