Ali Erkurt

5 Kasım 2021 tarihinde Marmara Denizi, kıyı kenar çizgisinin içinde kalan bütün adaları ve bir yarım adası ile birlikte Özel Çevre Koruma Alanı ilan edildi. Yedi ilin üç ilçesinin belediyeleri (Prens Adaları, Erdek ve Marmara ilçeleri) bu kararla kendi ilçe sınırları içindeki imar yetkilerini Özel Çevre Koruma Kurumu’na devredecekler. Bu ilçelerin bağlı bulundukları büyük şehir belediyelerinin plan yetkileri de ellerinden alınmış oldu.
Çarşamba, 06 Ekim 2021 11:53

Ada içi ulaşımda kaosun sonu mu?

Adalılar bu konuda ikiye falan bölünmedi. Bu kadar zamandır çile çektik, tartıştık, dövüştük, yazdık, çizdik, plan ürettik, dilekçe verdik, bekledik, bekledik, bekledik…. Artık iyi şeyleri hak ettik … Gerekirse aynı şeyleri sil baştan gene yaparız.  Ama artık bu yeni başlangıcın arkasında olalım sevgili Adalı dostlarım.
Pazar, 04 Temmuz 2021 05:45

Büyükada Malûlgazi Cd. No. 14

Büyükada’nın değerli ve dikkat çekici binalarından biri ünlü sinema yönetmeni Sinan Çetin tarafından satın alındı. Bugüne kadar çok kimsenin üzerinde durmadığı bir yapı. Selvili Cami Sokak ile Malûlgazi Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alıyor. Kapı numarası, Malûlgazi Cd. No. 14. Tapudaki kaydı ise 85 Ada, 59 Parsel.
Büyükada Fayton Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması II. Aşama Bilgilendirme toplantısı 2 Mayıs 2021 Pazar günü saat 14:00 de çevrimiçi olarak yapıldı.
Salı, 29 Eylül 2020 17:35

2. Hamson Evi yıkımdan kurtuldu

Geçen ay büyük bir endişe ile duyurduğumuz tehdit bugün kalktı ve 2. Hamson Evi için İstanbul 5 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tescilleme kararı aldı.
İBB Şehir Planlama Müdürlüğünün sunmuş olduğu iş akışı ve takvime göre, şu aşamada Adalar İlçesi KANİP çalışmaları sürecinde hazırlanmakta olan “plan strateji belgesini” hedefleyen Planlama Temaları Çalışması yapılmaktadır. Bu plan çalışmasının en önemli aşamasında olduğumuzu düşünüyoruz.
Şubat ayında çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen, sonrasında da pandemi nedeniyle yapılamayan Adalar Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu 27 Ağustos günü Büyükada Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.
2017 yılında mahkeme kararı ile iptal edilen 1/5000 Adalar Koruma Amaçlı İmar Planı yerine yeni plan çalışmalarının ilk adımları İBB tarafından atılmaya başlandı.
Çarşamba, 05 Şubat 2020 13:43

Geçiş Dönemi Yapılanma Kararlarını Okumak

Adalar’da Geçiş Dönemi Yapılanma Koşulları V No lu Koruma Bölge Kurulu tarafından ilan edildi. 10.01.2020 tarih ve 6931 sayılı karar ile Adalar’da koruma imar planları hazırlanana kadar geçen süre içinde tescilsiz parsellerde yeni inşaatlar yapılabilecek.
Adalar Belediyesi Ekim ayında dört adada yapmayı planladığı halk toplantılarından sonuncusunu 25 Ekim’de Büyükada’da yaptı.