Cumartesi, 02 Aralık 2017 01:36

Pınar Delen Satıoğlu: “Daha çok çocuk ücretsiz müzik eğitimi alsın diye koşuyorum.”

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

baris icin muzik 2 280x

Adalar Çocuk Orkestrası’nın kurucularından ve Adalar Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Diş Hekimi Pınar Delen Satıoğlu, Avrasya Maratonu’nun 39. koşusunda daha çok çocuğun ücretsiz müzik eğitimi alabilmesi amacıyla koştu. Tüm çocukların bir enstrüman çalmayı öğrenmesi ve hayatın ritmini kalplerinde duymalarını istediğini ifade eden Satıoğlu, bunun için yapabileceği ne varsa yapmak istediğini söyledi.

İstanbul’daki 39. Vodafone Avrasya Maratonu 2017, bu yıl 12 Kasım’da yapıldı. Maratona, Barış İçin Müzik Vakfı da katıldı. Vakıf, Adalar, Edirnekapı, Bursa ve İzmir Orkestralarına destek için koştu. Koşucuların arasında Adalar Çocuk Orkestrası’nın kurucularından Pınar Delen Satıoğlu da vardı.

Pınar Delen Satıoğlu, daha çok çocuğun ücretsiz müzik eğitimi alabilmesi için 10 kilometre adımladı. 12 Kasım koşusu, Satıoğlu’nun maratona ilk katılımı değildi. İki yıl “Omurilik Felçlileri Derneği” için, geçen yıl da Darüşşafaka Vakfı’nda okuma ihtiyacı olan çocuklara destek amaçlı olmak üzere dördüncü koşusuydu.

Barış İçin Müzik Vakfı için koştu

Barış İçin Müzik Vakfı’nın destekleriyle kurulan, birinci yılını dolduran Adalar Çocuk Orkestrası’nın kurucularından Pınar Satıoğlu bu yılki koşusunu vakfa destek amaçlı gerçekleştirdi. Barış İçin Müzik Vakfı, çocuklara ücretsiz müzik eğitimi veren bir vakıf. Kurulduğu günden bugüne 6 bin çocuğu ücretsiz olarak müzik ile buluşturan vakfın bünyesinde çok sesli müzik öğretiliyor ve çocuklar kısa sürede bir enstrüman çalmayı öğreniyorlar. Sadece bir müzik aleti kullanmayı öğrenmekle kalmayıp, çocuklar burada özgürlük ve dayanışma kavramlarıyla da tanışıyorlar. Türkiye’nin dört bir yanında çocukların birlikte müzik yapmasını hedefleyen vakfın isteği, çocukların daha özgür, daha renkli ve barış içinde yetişmeleri...

Çocuk Orkestrasına destek olmak isteyenlere koşusuyla mesaj veren Satıoğlu, çocuklarımız için yapabileceğimiz çok şey olduğunu da gözler önüne serdi. Orkestranın Büyükada’da 20, Heybeliada’da 20 çocuk olmak üzere iki başlangıç sınıfı mevcut. Bu çocukların keman ve çelloya ihtiyaçları var, dolayısıyla bu çocuklara enstrüman desteğinde bulunulabilir...

Vakıf yararına yaptığı koşuyla destek konusunda bir bilinç oluşturmak isteyen Satıoğlu, kampanya boyunca toplanan yardımların vakfın kuracağı 130 kişilik orkestranın maliyeti için kullanılacağının da altını çizdi.

(Kampanya bilgilerine ulaşmak için: https://fonzip.com/barisicinmuzik/kampanya sitesi takip edilebilir.)

 

Son değişiklik Cumartesi, 02 Aralık 2017 07:19
Yorum yapmak için oturum açın