Cumartesi, 02 Aralık 2017 01:24

Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere güzel bir armağan

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)
Enka İbrahim Betil Oditoryumu Enka İbrahim Betil Oditoryumu

Adalar Çocuk Orkestrasından ve Çocuk Korosundan konser

2 enka ibrahim betil oditoryumu 280xEnka İbrahim Betil Oditoryumu

Adalar Çocuk Orkestrası 19 Kasım’da Enka’da gerçekleştirilen yeni bir “Neşeli Pazarlar” konserini izlemek için Enka İbrahim Betil Oditoryumu’na gitti.

Adalardan Şehir Hatları Vapuruyla başlayan yolculuk grup için özel olarak Sarıyer Belediyesine ait minibüs yardımıyla Enka’ya kadar zahmetsiz gerçekleşti.

Konser, bu yıl Barış İçin Müzik Vakfı’na yeni başlayan öğrencilerin katılımıyla Vakfın kocaman bir grup olduğunu gösterdi.

Vakfın her konserinde olduğu gibi bu konserlerinde de Mehmet Selim Baki ve Yeliz Baki seyircilerin arasındaki yerlerini aldılar.

Konsere Felix Birićeno şeflik ederken, Barış İçin Müzik Adalar Koordinatörü Şule Taşova baş keman olarak eşlik etti. Adalar Çocuk Orkestrası’nda görmeye alışık olduğumuz birçok isim, konserde profesyonel bir performans sergiledi.

Konserde; Concert for two flutes by Antonio Vivaldi (I, II, III movement) - -Suite Peer Gynt by Grieg (II movement) -Libertango -SOL DI MANHA -AFRO-CUBAN SUITE -Beethoven -Vois Sur Ton Chemin –Batum -Ritmos Ciganos -Bir Dünya -A Little adlı eserler seslendirilirken, üflemeli çalgıların solo performansları seyircileri büyüledi.

Katılımcı çocuklar ve veliler orkestraya dahil olarak ne kadar güzel bir iş yaptıklarını görme imkanı buldular.

Çocuklar ve velilere eşlik eden Adalar Çocuk Orkestrası kurucusu ve fikir annesi Pınar Delen Satıoğlu, adalı çocuklarımız için güzel bir örnek olduğunu düşündüğü konsere katılan çocuklar ve velilere teşekkürünü dile getirdi.

 
3 enka ibrahim betil oditoryumu 280xEnka İbrahim Betil Oditoryumu
4 buyukada anadolu kulubu 280xBüyükada Anadolu Kulübü
5 buyukada anadolu kulubu 280xBüyükada Anadolu Kulübü
 

Konser gezisinin hemen ardından gerçekleştirilen “Öğretmenler Günü Özel Konseri”, çocukların izledikleri konserde öğrendiklerini gösterebilecekleri bir imkân oldu.

24 Kasım’da Büyükada Anadolu Kulübü’nde Öğretmenler Günü adına düzenlenen etkinlikte, Adalar Çocuk Orkestrası’na bu yıl dâhil olan 25 yeni öğrenci de koro olarak katkı sağladı.

İzleyenler kadar eğlenen orkestra ve koro elemanları bu imkânı sağlayanlara şükranlarını dile getirdiler.

Konsere, dört adanın bütün okullarının öğretmenleri, Adalar Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya, Ak Parti Adalar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Durmuş, Adalar Çocuk Orkestrası kurucuları ile birlikte birçok veli seyirci olarak katıldı. Çocukların başarısı alkışlanırken velilerin çabaları da takdir edildi.

Konserde Karnaval, Baş Parmak, Şimdi okullu olduk, Alegro, Tedeum, Ritmos Giganos, Bir Dünya Bırakın, Batum’a Giderken adlı eserleri seslendirilirken, Barış için Müzik Vakfı Koordinatörü Eren Topal ve Uğurcan Benice de Şef Felix Birićeno’ya orkestra içinde görev alarak eşlik ettiler.

Yine konserin muhteşem sürpriz de ada okullarının öğretmenlerinden ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri ile adalar ilçesinin kurum ve kuruluşlarının başkanları, müdürlerinden oluşan koro oldu.

 

Son değişiklik Cumartesi, 02 Aralık 2017 05:47
Yorum yapmak için oturum açın