Salı, 05 Eylül 2017 19:56

Heybeliada Ruhban Okulu’nda 100 Çocuk Aynı Sahnede

Ögeyi değerlendirin
(4 oy)
Heybeliada Ruhban Okulu’nda 100 Çocuk Aynı Sahnede Fotoğraflar: Semra Askeri Uzuner

27 Ağustos 2017 Pazar günü Barış İçin Müzik ve Adalar Çocuk Orkestralarının Ruhban Okulu’nun bahçesinde verdiği konserde, 100 çocuk aynı sahnede, klasik batı müziğinin önde gelen bestecilerinden eserler seslendirdi.

Muhteşem bir atmosferde gerçekleşen konsere katılım çok büyük oldu. Ruhban Okulu’nun bahçesini ve üst bahçe duvarını hınca hınç dolduran müzikseverler adeta kendilerini Aspendos Antik Tiyatro sahnesinde izledikleri bir konserin içinde gibi hissettiler. Müzik aletlerinden dökülen notalara denizden gelen dalga sesleri de eşlik etti. Ve bu mistik ortamda çalınan eserlerle çocuklar dinleyicilere ortak bir ruh ve beden dilini yaşattılar. İnsanlar sustu, doğa ve notalar konuştu!

Adalar Belediyesi, Heybeliada Ruhban Okulu, Barış İçin Müzik Vakfı ve Adalar Kent Konseyi’nin desteğiyle gerçekleştirilen konserde Adalar Çocuk Orkestrası’nın kısa zamanda katettiği mesafenin başarısı takdire şayandı doğrusu.

Müziğin dili gerçekten barışın kendisidir. Barış İçin Müzik Vakfı’na barışı notalarıyla adalarımıza gönüllü olarak taşıdıkları için binlerce kez teşekkür ediyoruz. Heybeliada Ruhban Okulu Müdürü ve Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis’in dediği gibi; “Barışa her zamankinden çok fazla ihtiyacımız olduğu bir dönemde, çocuklar bize barışın nasıl olacağını gösterdiler. Müzik, sanat barışın dilidir. Birleştiricidir ve yapıcıdır. Bize söyleyecek bir şey bırakmadılar. Okulumuzun kapısı barışa ve insanlığa hizmet edecek her türlü etkinliğe açıktır. Biz de bugünkü konserin birleştiriciliğinden memnunuz. Teşekkürler Barış İçin Müzik Vakfı ve Adalar Çocuk Orkestrası...”

Evet, Onlar notalarıyla barışın rüzgârını taşıdılar bizlere, bize düşen de bunu ekmek...

 
03 konser 280x
04 konser 280x
05 konser 280x
 

 

Adalar Çocuk Orkestrası

Adalar Çocuk Orkestrası 04 Kasım 2016’da Barış için Müzik Vakfı’nın gönüllü öğretmen ve repertuvar desteğiyle, Adalar Kent Konseyi’nin Adalar Kaymakamlığı, Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Adalar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği ile kuruldu.

Adalar Çocuk Orkestrası ilk yılında Karaköy Rum Okulu’nda, Zorlu PSM’de, Büyükada Anadolu Kulübü’nde ve Adalar İlçe Halk Kütüphanesi’nde Barış İçin Müzik orkestralarıyla beraber konser verdi.

Bu projeye inanan velilerimizin, çocuklarımızın ve kurumlar arası yaratılan sinerjinin sonucunda Adalar Çocuk Orkestrası kısa zamanda büyük başarılara imza attı.

Barış İçin Müzik Vakfı

Barış için Müzik Vakfı, İstanbul Edirnekapı’da, imkânları sınırlı çocuk ve gençlere ücretsiz müzik eğitimi veren bir kurum. Mimar Mehmet Selim Baki’nin gençlik hayali olarak 2005 yılında temelleri atılan Barış için Müzik oluşumu, 2011 yılında Barış için Müzik Vakfı adını aldı. Vakfın oluşturduğu programa katılan 7-20 yaş arasındaki çocuk ve gençler burada kendilerine sağlanan enstrüman ve eğitmenlerle çok sesli evrensel müzik eğitimini alıyorlar.

Her çocuğun sanata katılım hakkı olduğuna ve bu hakka erişimin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine inanan Mehmet Selim Baki ve eşi Dr. Yeliz Baki’nin özverili çalışmalarıyla bugüne kadar 6.000 çocuk ve genç müzikle buluştu. Müziğin iyileştirici, mucizevi gücüyle tanışan çocuklar kendi yaşamlarının değişimine şahit oldular.

Müziği daha çok çocuğa ulaştırma ve barışın sesini müzikle duyurma ilkesiyle 2005 yılında yola çıkan Barış için Müzik Vakfı, Edirnekapı’daki merkez binasında çalışmalarını sürdürmenin yanı sıra bu eğitim modelinin ülkeye yayılması için İstanbul dışında benzer projelerin başlamasına öncülük ediyor.

 

02 konser 840x

 
Son değişiklik Çarşamba, 06 Eylül 2017 21:35
Yorum yapmak için oturum açın