Cumartesi, 05 Eylül 2015 18:01

978 küpe numaralı Şeyda

Ögeyi değerlendirin
(3 oy)

02 978 kupe numarali seyda 280x2015 Ocak ayı ortalarında Adalar bakımevi çalışanından bir telefon geldi. Akşam bir köpeğe araç çarptı ihbarıyla Maden bölgesinden çamur ve toprağa bulanmış bir köpeği bakımevine getirmiş. Ancak köpeğin arka tarafı tamamen felç ve yerden doğrulamıyormuş.

Kınalıada gönüllümüz Elvan Ekemen ile konuşup ertesi gün köpeği Çekmeköy’de bir kliniğe götürdük. Yapılan ilk teşhiste omurilikteki zarar tespit edildi ve 2 haftalık tedaviye başlandı. Küpe numarasından 2 yıl önce kısırlaştırılan, Tepeköy mezarlık mevkiinde yaşayan bir köpeğimiz olduğu anlaşılan ufaklık, klinikte ilk günden kendini sevdirdi adı Şeyda oldu. Şeyda yapılan tedavilere cevap vermedi, halen felç durumu sürüyordu, fizik tedavi vb. neler yapılabilir diye düşünürken Kadıköy gönüllüsü Senem Sayman Yıldırım ve Elvan Hanım Şeyda’yı felçli köpekler konusunda uzman olan veteriner cerrah Ateş Barutçu’ya götürme kararı aldılar. Günübirlik Ankara seyahati ile Şeyda Ankara’yı gördü ancak orada alınan MR sonucu çok olumsuzdu. Mr’a göre Şeyda ateşli bir silahla vurulmuştu ve omurilik ortadan ikiye ayrılmıştı. Yapılacak fizik tedavi gibi girişimlerin hiçbiri işe yaramayacaktı.

Gönüllü arkadaşlar büyük bir üzüntüyle Ankara’dan döndüler. Şeyda’ya artık ömür boyu bu şekilde bakacak bir vicdan sahibi bulmamız gerekiyordu. Acilen ilan açıldı, hikâyesi yazıldı. Bu arada Elvan Hanım şu anda çok sevdiği tekerlekli arabasını yaptırdı. Hayata o kadar bağlıydı ki akşam arabadan çıkartılıp klinikte kendine ayrılan bölüme konduğunda içten içe ağlıyordu. İlan paylaşılmaya devam ederken Büyükada’da oturan Şeyda’nın bebekliğini bilen ve birçok sokak köpeğini iyileştirdikten sonra sahiplendiren Yelda Kankurt aradı. Şeyda’yı Amerika’ya taşınacağı için burada olduğu sürede, 3 aylık geçici olarak bakabilirim dedi. Şeyda kazadan yaklaşık 5 ay sonra doğup büyüdüğü Büyükada’ya kavuştu. Yelda Hanım’ın ona ayırdığı odada yaşamaya başladı, diğer kedi ve köpeklerle hemen dost oldu. Hayata o kadar bağlı, o kadar pozitif enerjili bir köpek ki mutlaka tanışmanız gerek. 3 ay dolmadan mutlu haberin gelmesi gecikmedi. Yelda Hanım Şeyda’yı da diğer köpekleriyle birlikte Amerika’ya götürmeye karar verdi. Şimdilerde yurtdışı için gerekli chip, tahlil raporları hazırlanıyor.

Hayatın her anında iyi haberler, kötü haberler iç içe. Ocak ayında karlı bir günde, metrelerce Tepeköy’den çamurlar içinde Maden yoluna yuvarlandığını haber aldığım anı hatırladım. 1 yıl önce geçirdiğim omurga kırığı sonucu çektiğim acıyı düşünmüş ve bu köpecik bu acılara nasıl katlanacak diye düşünmüştüm. Bu sefer yaptığımız emek karşılığını fazlasıyla buldu, her zaman böylesine mutlu sonlarla bitmese de bu mutlu sona ulaşmak için harcanan emek, dayanışma, özverinin tadı bambaşka. Yolun açık olsun Şeyda. Teşekkürler Yelda Hanım, teşekkürler Senem Sayman Yıldırım ve Elvan Ekemen.

Son değişiklik Perşembe, 10 Eylül 2015 19:05
Yorum yapmak için oturum açın