Cumartesi, 05 Eylül 2015 17:56

Bekir Sıtkı Erdoğan’ın kitaplığı

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

02 bekir sitki erdoganin kitapligi 280xBelki hatırlayacaksınız, 2014 yılında Heybeliada’dan ünlü bir yazar, bir şarkı sözü yazarı ebedi aleme göçtü. Ünlü ‘Zeytin Gözlüm’ şarkısının son derece duygu dolu sözleriyle güftecisi Bekir Sıtkı Erdoğan aramızdan kaydı gitti.

Eski bir asker olduğunu bilmiyordum. Askerler daha sert, daha gerçekçi mizaca sahip olurlar. Bekir Sıtkı Erdoğan’ın munis karakterini doğrusu askerlerinki ile hiç bağdaştıramadım. 12-13 yıl kadar önce evimizdeki bir Türk Musikisi etkinliğine eşiyle birlikte teşrif etmişti. O alçakgönüllülüğü, o her kesimle barışık sohbeti doğrusu hepimizi şaşırtmış ve gönüllerimizi fethetmişti. Evimize ve bahçemize bakıp, Türk Sanat Musikisi konserimizle de bağdaştıran bir isim koymuştu. “Şehnaz Köşk, Mahur Bahçe”. Bizi son derece mutlu eden o sözleriyle, sayesinde evimizin bir ismi de olmuştu.

Kültürünün derinliği, düşünce yapısındaki inanılmaz bilgi birikiminin etkisinde kalmamak mümkün değildi. Ne kadar da çok okumuş, adeta kütüphaneleri yutmuştu.

Az önce Heybeliada’da antikacılık yapan Zafer aradı. Bekir Sıtkı Erdoğan’ın kitaplığını aldım, görmek ister misiniz dedi. İnanamadık, eşimle yemeğimizi bırakıp koşarak dükkâna gittik. Bir de ne görelim. Fotoğrafını gördüğünüz, bir seyyar tezgâh üzerine dizilmiş mini bir kitaplık. Aman Allahım! Nasıl olur? Mümkün değil, bu bilgi birikimi bu kadar kitapla oluşamaz.

Ya birileri kitapları götürdü, ya ihtiyaç nedeniyle teker teker elinden çıkardı. Bunlar ancak dökülenden kalanlar dediğimiz cinsten olsa gerek. Doğrusu çok üzüldüm, etkilenmemek elde değil.

Böyle kıymetli zatların değerlerine sağlığında sahip çıkmak gerekiyor. Yakında açılacak Heybeliada Kütüphanemizde bir Bekir Sıtkı Erdoğan köşesi yapsak olmaz mıydı? Ne kadar da yakışırdı.

Belki de İstanbul yakasında veya başka bir yerde bir kütüphanesi vardır. Bilen varsa bizleri haberdar etsin de, kütüphanemizi şenlendirelim.

Muhterem Bekir Sıtkı Ağabeyim senden ve senin hayranlarından bir Heybeliadalı olarak özür diliyorum. Biz görevimizi eksik yapmış, seni ihmal etmişiz. Çok şükür ki halka bıraktığın eserler seni yaşatacak, unutturmayacaktır.

 

Son değişiklik Salı, 08 Eylül 2015 19:45
Yorum yapmak için oturum açın