Cumartesi, 05 Eylül 2015 17:56

Şaman Davulu - 9

Ögeyi değerlendirin
(2 oy)

Üçüncü ders: Doğru zannettiğimiz en az bir kalıbı kırmak

Yunpir ve heyecanlı sınıf sıcaklarla boğuştukları bir Ağustos ayını geride bırakmış, adanın belki de en güzel zamanlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyordu. Eylül hafif esintisi, tatlı serinliği ile gelmiş fakat sınıftaki herkeste gergin sinirli ve hafif mutsuz bir ruh halini yok edememişti.

Yunpir sınıftaki herkese nasıl olduğunu, neler hissettiğini teker teker sorma ihtiyacı duydu. Herkes bir şekilde olumsuz bir cümle kurmayı başardı o cennetin içinde. Adeta çığlık atan mis kokulu çam ağaçlarının ve denizin ortasında duygusunu ifade etti herkes.

Yunpir herkesi dinledikten sonra teker teker herkese ‘sen bütün için ne yapıyorsun?’ diye sordu. Sınıftakiler birer birer cevap verdiler. Biri, ‘benim bütün için bir şey yapacak halim mi var, kendime ve aileme anca yetebiliyorum’ derken bir diğeri ‘her koyun kendi bacağından asılır, ben yapacağımı yapıp hak ederek bu günlere geldim, herkes hak etsin, bütün için bir şey yapmak benim işim değil’ dedi. Cevapların hiçbiri Yunpir’i tatmin etmemişti. Yunpir döndü ve aslında şu an burada olmanız bu konuya ilgi duymanız ve bu kursa katılmanınız, bütün için yapabileceğiniz en güzel şey ama bunun farkında değilseniz, o zaman bütün için yapmış olmuyorsunuz’ dedi.

Yunpir dünyada olup biten felaketler, artan şiddet olayları ve krizleri yok sayarak bireysel olarak mutlu olunamayacağından bahsetti. İlk iki dersin de bir tekrarı aslında bu dedi. Dünyada sadece sen ve senin sevdiklerin varmış gibi yaşarsan buhrandan kurtulamazsın dedi. Dünya umurundaymış gibi ama aslında sevgisiz ve duyarsız isen yine buhrandan kurtulamazsınız dedi. Dahası, her şey yolunda imiş gibi gözükür ama siz neden olduğunu bilmediğiniz bir huzursuzluk duyarsınız.

Yunpir herkese her şeyi ve herkesi yürekten kabul vermeyi denemelerini istedi. Ödevlerden ilki buydu. Bunun için de kendimiz ya da dünya için doğru zannettiğimiz en az bir şey bulun ve bir kâğıda yazın dedi.

Sınıftaki herkes ilkokul öğrencileri gibi ödevlerle karşı karşıya kalmanın ilginçliğini, tatlı heyecanını yaşıyordu. Ancak ödevler gittikçe zorlaşıyor, konunun şaman davulu ile ilgisini merak etme dozları gittikçe artıyordu. Yunpir ödev sorularını düşünmek üzere herkesi adaya, ormana yürüyüşe davet etti.

 

Son değişiklik Salı, 08 Eylül 2015 19:46
Yorum yapmak için oturum açın