Pazar, 04 Nisan 2021 00:17

İstanbul Gönüllüleri’ne Adalar’dan büyük alkış

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

İstanbul Gönüllüleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile işbirliği içinde çalışarak Adalar İlçesinde Vetbüs hizmetinin gelmesini organize etti. Adalar Belediyesinin nakliye ve duyuru desteği verdiği Vetbüs 3-4 Şubat'ta Kınalıada'da ,10-11 Şubat'ta Burgazada'da ,17-18-19 Mart'ta Heybeliada'da ve 1-2-3-4-5 Mart tarihlerinde Büyükada'da çalıştı .

İstanbul Gönüllleri ve adalı hayvanseverlerin gösterdiği yoğun çaba ile Vetbüs'e getirilen kedi ve köpeklerin iç dış parazit ve kuduz aşısı yapıldı. Ayrıca bölge gönüllülerinin desteğiyle Vetbüs'de görevli veteriner teknisyeni ve yardımcı personel yerinde hizmet vererek bölgelerinde yaşayan kedi ve köpeklere hizmet götürdüler. Adalı vatandaşların getirdiği hasta kedi ve köpeklerin de ilk müdahaleleri veteriner hekim tarafından yapıldı .

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Koç Sistem ve İstanbul Gönüllüleri ile Göktürk mahallesinde hayata geçirdiği Semtpati uygulaması da Adalar ilçesindeki köpekler için uygulandı.

Büyükada'da 295 kedi 118 köpek, Heybeliada'da 189 kedi, 68 köpek, Burgazada'da 184 kedi 14 köpek, Kınalıada'da 145 kedi ve köpeğe iç dış pazarit ve kuduz uygulaması yapılırken, köpekler Semtpati dijital uygulamasına (aplikasyon) eklendi .

Vetbüs aracında görev yapan İBB veteriner hekimi Sertaç Duymaz, veteriner sağlık teknisyeni Hatice Barut, yardımcı personel Eser Koçal,Selami Can ve İBB Veteriner İşleri Müdürlüğüne, Adalı hayvan dostları ve Balkız, Ayaz, Panço, Aslan ve Goldy adına teşekkür ediyoruz .

Son değişiklik Pazartesi, 05 Nisan 2021 18:42
Yorum yapmak için oturum açın