Çarşamba, 03 Mart 2021 18:27

VETBÜS’ün Adalar yolculuğu devam ediyor.

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

vetbüs

3-4 Şubat tarihlerinde Kınalıada'dan başlayan çalışmalarda İstanbul Gönüllüleri ve Adalı hayvanseverlerin desteğiyle 165 kedi ve köpeğin iç - dış parazit ve kuduz aşısı yapıldı, tüm sahipsiz hayvanlara chip takıldı.

Koç Sistem'in İBB ile işbirliğiyle Göktürk ilçesinde pilot proje olarak hayata geçen SemtPati uygulanmasında Adalar ikinci ilçe olarak seçildi ve çalışmalar Vetbüs çalışmasıyla eş zamanlı uygulanmaya kondu.

9-10 Şubat tarihinde Burgazada'da çalışan Vetbüs iki günde gönüllülerin desteğiyle 198 kedi ve köpeğe hizmet verdi.

Vetbüs aracında İBB Veteriner işleri müdürlüğünden veteriner hekim Sertaç Duymaz ile dönüşümlü olarak bir veteriner teknikeri ve iki yardımcı personel görev yapıyor.

Vetbüs 1 Mart tarihinden itibaren Büyükada'da 5 gün süreyle hizmet vermeye başladı, hava durumuna göre Heybeliada bakım günleri ile Vetbüs’ün Adalar’daki çalışmaları son bulacak.

 

 


SemtPati nedir?

Türkiye’nin mahalle yaşamında sokak hayvanları, dünyanın birçok başka yerleşim yerinin aksine şehir hayatının doğal bir parçası olarak karşımıza çıkar. Sokak hayvanları, şehirlerimizin organik dokusunun bir parçası olarak bizimle beraber varlıklarını sürdürür. Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze miras kalan bu birlikte yaşam kültürü, sokak hayvanlarını bize özgü bir şekilde komşularımız haline getirmiştir.

Ülkemizde bu durumun en çok gözlemlendiği şehir İstanbul’dur. Dünyanın sayılı mega kentlerinden biri olan İstanbul’da çok sayıda sokak hayvanı yaşamaktadır. Ancak, İstanbul’daki sokak hayvanlarının sayısı kaynağına göre farklılık göstermektedir. Sokak hayvanlarıyla ilgili ihtiyaçların daha iyi yönetilebilmesi ve veriye dayalı karar alınabilmesi için güvenilir veri toplanması önemlidir. Diğer yandan sokak hayvanlarının bakımı konusunda mahallelerinde bireysel çaba gösteren gönüllülerin etkileri birçok sebepten dolayı kısıtlı kalmaktadır. Sokak hayvanlarıyla beraber uyum, sevgi ve güven içinde yaşamak için belediyelerin ve mahalle gönüllülerinin iş birliği içerisinde hareket etmeleri çok önemlidir.

SemtPati Projesi, bu iş birliğini teknolojinin desteğiyle kolaylaştırarak kapsamlı ve etkili bir çözüm sunar.

Son değişiklik Cuma, 05 Mart 2021 13:47
Yorum yapmak için oturum açın