Pazartesi, 03 Mayıs 2021 18:17

Haydut

Ögeyi değerlendirin
(3 oy)

Haydut

Büyükada’da Kumsal’da yürüyüşe çıkanlar, Deniz Kulübü’ne giden gelenler, itfaiyenin önünden geçenler caminin bitişiğindeki tek katlı evin bahçe demirlerinden kafasını uzatan iki kocaman köpeğe merhaba demeden, kafalarını okşamadan sevmeden geçmezlerdi. Haydut ile Çakıl çocukların sevgilisiydi. Artık bahçe demirlerinden tek bir kafa uzanıyor. Bu iki köpeğin hayranları neden diye soruyor, bahçenin önünde birikiyorlar. Maalesef Haydut öldü, Çakıl yalnız kaldı. Ümit Pamuk, köpekleri Haydut’u Adalı dergisine yazdı.

 

Ümit Pamuk

Oğlumuz Derin’im 4 yaşındaydı eşim Ayşen ile Karacabey’e rotamızı çevirdiğinizde. Sen ise 3 aylık koca bir bebektin. Evimize geldin. Sen bizim HAYDUT’UMUZ canımız, evimizin bir diğer üyesi oldun koca oğlum. İri cüssen her ne kadar bahçenin dışındakileri ürkütse de, içinde o kadar mahzun, sevecen inanılmaz bir sevgi dolu enerjinle büyülerdin herkesi. Haydut’um seni biz çok sevdik hem de öyle böyle değil koca oğlum. Çok çok sevdik biz seni. 12 koca yılı hep beraber geçirdik gecesiyle gündüzüyle.

Biliyor musun, sen sadece bizim Haydut’umuz değildin. Adanın bir ucundan diğer ucuna sırf seninle konuşmaya gelen, seni sevmeye seninle vakit geçirmeye gelen müdavimlerin vardı. Hele ki o çocuklar! Ah o çocuklar! Kulüp çıkışı evin önü çocuk parkına döner sen ve Çakıl mutluluk dağıtırdınız.

Haydut

Haydut’um, koca dev adamım, sen bizim için bir varlık değildin. Sen evin bir canıydın bazen kafanı içeriye sokar, burnunu da kapıyı dayar kapatmama izin vermezdin. Utanmasan o cüssenle masaya gelip oturacaktın. Ahh be Haydut’um, biz seni çok sevdik.

Dışarıdan geldiğimizde bizi o gözlerinle karşılardın. Neler neler anlatırdın. Kimseler bilmez ama biz bir dil geliştirmiştik seninle, sadece birbirimizle konuştuğumuz sevgi dili.

Ah be Haydut’um ah be koca oğlum keşke hiç ölümler olmasa, sen bizi bırakmasaydın.

Ama biliyorum ki sen şimdi cennetin uçsuz bucaksız bozkırlarında dağ tepe koşuyorsun. Umarım biz sana iyi bakmışızdır koca oğlum. Umarım sen bizden razı olursun.

Seni çok sevdik Haydut’um hem de tahmin edilemeyecek kadar çok sevdik.

Rahat uyu koca adamım.

 

Son değişiklik Salı, 04 Mayıs 2021 22:33
Yorum yapmak için oturum açın