Cumartesi, 05 Eylül 2015 17:53

Adalar Barış Bloku kuruldu

Adalar Barış Bloku
Ögeyi değerlendirin
(0 oy)
Gencay Gürsoy - Sinan Özbek Gencay Gürsoy - Sinan Özbek Fotoğraflar: Semra Askeri Uzuner

02 baris bloku 280xAdalar Barış Bloku, 24 Ağustos akşamı, Büyükada’da, Adalar Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi’nde 106 kişinin katılımıyla yapılan bir toplantıyla kurulmuştur. Toplantıda Barış Bloku sözcüsü Prof. Dr. Gencay Gürsoy ve Adalar Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Özbek de söz almışlardır.

Kuruluşa katılanlar şu açıklamanın altına imza atmışlardır:

“Barış Bloku, hem sınırlarımızın içinde, hem de Ortadoğu’da sürdürülen savaş politikalarına geçit vermemek için çalışıyor. Barış Bloku’nun çatısı altında toplanan partiler, emek ve meslek örgütleri, girişimleri, LGBTİ, kadın örgütleri, gençlik örgütleri, hepimiz “Savaşa Hayır!” diyoruz.

Sayın Milletvekili,

Savaş felakettir, savaş yıkımdır!

Müstafi hükümet tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilmiş olan “Kuzey Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesine ilişkin tezkere”ye HAYIR oyu verin!

Hem sınırlarımızın içinde, hem de Ortadoğu’da sürdürülen savaş politikalarına geçit vermeyin!

Ülkemizin bu felaketin içine çekilmesine izin vermeyin!

Saygılarımla,

Barış Bloku yerel çalışmaları kapsamında, 24 Ağustos 2015’te Adalar Barış Bloku’nu kuran bizler, tüm Adalıları bu çabaya katılmaya, sesini yükseltmeye, bu savaşı durdurmaya çağırıyoruz!” Kuruluş toplantısında, ayrıca, milletvekillerine “Müstafi hükümet tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilmiş olan ‘Kuzey Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesine ilişkin tezkereye HAYIR oyu verin!” çağrısı yapmak için bir kampanya başlatma kararı alınmıştır.

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
twitter.com/Adalarbaris
facebook.com/Adalarbaris
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

Barış Bloku Adalar Yerel Meclisi’nin kuruluş toplantısı çağrı metni

03 baris bloku 280xSevgili Adalı barışseverler, demokratlar, gençler, anneler, babalar, komşularımız!

Karanlık günler yaşıyoruz. Bizler bu ülkede yaşayan halklar, emekçiler, kadınlar, gençler; savaşın ne olduğunu, neye mal olduğunu biliyoruz.

  • Savaş; binlerce insanın ölmesi, anaların gözyaşlarının dinmemesi, halklar arasında derin bir kamplaşmanın yaşanması; ortak yaşamın imkânsızlaşması demektir.
  • Savaş; bir saltanatın sürmesi uğruna emekçilerin ve yoksulların ekmeğinin küçülmesi, açıkça ilan edilen veya edilmeyen olağanüstü hal koşullarında baskının ve devlet terörünün artması demektir.
  • Savaş önce gerçeğin öldürülmesi; gazetelerin talimatla çıkarılması, kalemlerin susturulması, sözün boğulması, silahın konuşması demektir.
  • Savaş kadınlar için taciz, tecavüz, yerinden edilme, dilsizleştirme, yoksullaştırma, eğitimsiz bırakma, işsizleştirme, sağlıksızlaştırma, yalnızlaştırma demektir.

Şu anda Saray’ın sözünden çıkmayan müstafi Hükümet, Türkiye halklarının iradesini hiçe sayarak, kendi iktidarını gayrimeşru yollarla sürdürmek için elinden ne geliyorsa yapıyor. 9 Temmuz’da kurulan Barış Bloku (facebook.com/barisbloku; twitter.com/barisbloku), hem sınırlarımızın içinde, hem de Ortadoğu’da sürdürülen savaş politikalarına geçit vermemek için çalışıyor. Barış Bloku’nun çatısı altında toplanan partiler, emek ve meslek örgütleri, girişimler, kadınlar ve gençler “Savaşa Hayır!” diyorlar... Barıştan, eşitlikten, kardeşlikten yana olan herkesi sesini yükseltmeye, bu savaşı durdurmaya çağırıyoruz.

Kuruluş toplantısı çağrıcıları:

Raffi Hermonn Araks, Ömer Faruk Berksan, Kazım Biçer, Serap Borucu, Halim Bulutoğlu, Gürsel Caniklioğlu, Hıdır Delipınar, Ayşe Erzan, Haluk Eyidoğan, Mustafa Farsakoğlu, Teoman Göral, Zeki Kaya, Meryem Koray, Lale Mansur, Nilüfer Mete, Murat Mıhçı, Katrin Nikolao, Hovsep Özacar, Sinan Özbek, Garo Paylan, Ersin Salman, Uğraş Salman, Mehmet Tarhan, Pınar Satıoğlu, Eşber Yağmurdereli, Begüm Yavuz, Gün Zileli

 

Son değişiklik Perşembe, 10 Eylül 2015 07:47
Yorum yapmak için oturum açın