Çarşamba, 30 Mayıs 2018 16:51

"Diyabet İçin Farkındalık Yaratmak" üzere koştular...

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

k3 280x

6 Mayıstaki ana etkinlik yağmurun azizliğine uğradı. Yapılamayan “Diyabet İçin Farkındalık Koşusu” ise 15 Mayıs Salı günü gerçekleşti.

Yeşil Burgazada Lions Kulübü’nün organizasyonuyla düzenlenen "Diyabet için Farkındalık Koşusu" Burgazadası’nda 15 Mayıs salı günü gerçekleşti.

Koşu öncesinde diyabet hakkında bilgilendirme yapıldı. Hazırlanan broşürler dağıtıldı. Yeşil Burgazada Lions Kulübü'nün emekleri ile yeniden yapılandırılan Yeşil Burgazada Parkı, Lions Kulübü üyelerinin kendi imkanları ile hazırladıkları açık büfe yiyeceklerin ve canlı müziğin mekanı oldu. Koşuya Büyükada 125. Yıl Atatürk Ortaokulundan ve Heybeliada Ortaokulundan yaklaşık elli öğrenci katıldı. Olası bir problemle karşılaşmamak için ambulans ve polis memurları etkinlik alanında hazır bulundu.

Yarış; küçük kızlar, küçük erkekler, yıldız kızlar ve yıldız erkekler olmak üzere dört kategoride gerçekleşti.

Küçük kızlarda birinciliği Selvi Doğan alırken küçük erkeklerde de Hazar Keleş birinciliğe hak kazandı.

Yıldız kızlar kategorisinde birinciliği Rumeysa Uzun alırken yıldız erkeklerden Oğuz Güneş birinciliğe hak kazandı.

 
k1 280x
k2 280x
k4 280x
 

Ana etkinlik yağmurun azizliğine uğradı

k5 280x

Aslında her şey, 6 Mayıs 2018 için planlanmıştı. Ama Yeşil Burgazada Lions Kulübü’nün Başkan Günay Sezgün liderliğinde, Diyabet Bilinci Komite Başkanı Dr. Nermin Saka önderliğinde düzenlediği "Diyabet için Farkındalık Yaratalım" adlı etkinlik yağmurun azizliğine uğramıştı.

Koşuya ek olarak, etkinlik içinde birçok program hedeflenmişti. Kent Konseyimizin sorumluluğunu üstlendiği "Adalar Çocuk Orkestrası"nın sahne alması da bu güzel etkinliğe büyük bir anlam katabilecekti.

Ardından gerçekleşmesi planlanan " Diyabet için Farkındalık Yürüyüşü" ile halkın konuya dikkatinin çekilmesi planlanmıştı. Adalı halkın kendi imkanları ile sergileyecekleri yiyecek içecek tezgahları ile ülkemizin yerel lezzetleri tanıtılırken, evde sağlıklı ekmek yapma, evde yoğurt yapma gibi doğal ihtiyaçlarımızı en kolay nasıl sağlayabileceğimiz sohbetler eşliğinde öğrenilebilecekti.

Etkinlik sonunda, "Denizden Gelen" adlı Burgazada kıyılarına vuran atık maddeleri her fırsatta toplayarak çevre temizliğine doğal bir katkı sağlayan ve bu atıkları sanat eserlerine dönüştüren Şinasi Yelkenci imzalı serginin ziyareti umulurken yağmurun azizliği sayesinde bütün bu etkinlikler de yapılamadı.

Etkinlik yağmur nedeniyle yapılamadı ama işin içinde çocuklar, onların beklentileri, umutları vardı, yağmura rağmen iskelelerde bekleyenler vardı. Bu ilgi diyabetle mücadele için umut verdi.

 

Son değişiklik Perşembe, 31 Mayıs 2018 16:30
Yorum yapmak için oturum açın