Çarşamba, 30 Mayıs 2018 17:37

Ada Gönüllüleri Derneği ile Yaz Sineması Keyfi

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

Ada Gönüllüleri Derneği – Kariyo Ababay Vakfı işbirliği sonucu bu yaz Büyükada - Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi bahçesi açık hava sinemasına dönüşüyor.

Ada Gönüllüleri Derneği yeni yönetimi 2015 yılı Aralık ayında göreve başladı. Bir araya gelirken ortak isteğimiz; Adalar’daki kültürel ve doğal yaşamın korunması ve iyileştirilmesi alanında çalışmalar yapmak, bu amaçla sosyal etkinlikler düzenlemekti.

Derneğin yeni yönetiminin gerçekleştirdiği ilk etkinlik Adaevi’nden devraldığımız film günleriydi. 'Tatlı Perşembe'lerimiz, yılın her haftası düzenli olarak yapılan tek kültürel etkinlik olarak Büyükada'da devam ediyor. Özellikle kış aylarında sosyal etkinliklerin çok az olduğu Adalar’da, vizyonda bulamayacağımız güzellikteki filmleri yönetmenlerini tanıyarak izleyebildiğimiz, ana kentte bile kolayca bulunamayacak nitelikte bir etkinlik. Perşembe günleri film buluşmalarında sürekli artan dostluklarla biz de yeni projeleri düşleme gücünü edindik.

İlk gösterim 29 Mayıs’ta: Babamın Kanatları

Bu yıl, güncel filmleri gösterebilmek için de çeşitli çalışmalar yaptık. Adalar Kent Konseyi Kültür ve Sanat Grubu’nun da desteğiyle; çeşitli festivallerde yer alan Türk filmlerini sunma yolunda ilk adımı attık. Adalılar yaz ayları boyunca nostaljik açık hava sineması keyfini mayıs ayından başlayarak Adalar Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nin bahçesinde ücretsiz olarak yaşayabilecek. Çoğu gösterime filmlerin yönetmenleri de katılarak söyleşiler yapacak. Bu bağlamda ilk gösterimimiz, 29 Mayıs Salı akşamı 2016 yapımı ödüllü film BABAMIN KANATLARI olacak. Filmin yönetmeni Kıvanç Sezer de bizimle olacak.

“Başka Sinema” ile yaz boyu işbirliği

Bir bu kadar heyecan verici bir başka gelişme de "Başka Sinema"nın Büyükada'da da gösterim yapması için KARİYO ABABAY Vakfı ile yaptığımız işbirliği... "Başka Sinema" filmlerinden özel bir seçki; yine Salı gösterimlerinde Adalar Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nin bahçesinde yapılacak. KARİYO ABABAY Vakfı da; adalarda kültürel yaşama katkıda bulunmak için bu gösterimlerden ücret almayacak. 12 Haziran Salı günü açılışımızı Ashgar Farhadi'nin incelikle işlediği ünlü filmi 'GEÇMİŞ' ile yapacağız. Vakıftan değerli dostlarımız da bu heyecanlı günde bizlerle olacak.

Adalar’da da Film Festivali tadında bir yaz için, bekliyoruz...

Film gösterimlerindeki güncel değişiklikleri kurduğumuz Whatsapp grubuna katılarak izlemek için Sibel Akkaşoğlu’na (0533 514 88 03) bilgi verebilir; ya da facebook sayfalarımızı takip edebilirsiniz.

İletişim:

www.facebook.com/ada.gonulluleri
www.facebook.com/adagonulluleridernegi
adagonulluleridernegi AT gmail.com

 

ADA GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ FİLM GÖSTERİMLERİ

babamin kanatlari 280x

29 Mayıs Salı

BABAMIN KANATLARI / Saat: 20.00

Yönetmen Kıvanç Sezer'in Katılımıyla

Adalar Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi

Bu etkinliğe katılmak için ben AT meliszararsiz NOKTA com adresine isminizi bildirmenizi rica ederiz.

 

hemsire 280x

5 Haziran Salı

HEMŞİRE / Saat: 20.00

Yönetmen: Dilek Koçak

Adalar Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi

Bu etkinliğe katılmak için ben AT meliszararsiz NOKTA com adresine isminizi bildirmenizi rica ederiz.

 

12 Haziran Salı

GEÇMİŞ / BAŞKA SİNEMA

Kokteyl / Saat: 20:00

Film Gösterimi: 'Geçmiş' Ashgar Farhadi / Saat: 21:00

Adalar Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi

 

19 Haziran Salı

DOKUZ

Yönetmen: Ümit Ünal

Dram

Adalar Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi

 

26 Haziran Salı

GLORİA / BAŞKA SİNEMA

Yönetmen: Sebastian Lelio

Dram - Komedi

Adalar Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi

 

Son değişiklik Cumartesi, 02 Haziran 2018 19:30
Yorum yapmak için oturum açın