Çarşamba, 30 Mayıs 2018 17:31

Adalar’da Felsefe Söyleşileri İkinci yılında

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

felsefe 01 280x

Bu yılın ilk toplantısı, 2 Haziran’da Prof. Dr. Yasin Ceylan’ın “Modernite Nedir” adlı konuşması ile Heybeliada Ruhban okulunda gerçekleşecek. İkinci toplantı ise Prof. Dr. Yusuf Örnek tarafından sunulan “Teknoloji’ye Felsefe ile Bakmak” konu başlığı ile 30 Haziranda Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak.

Adalar Kent Konseyi’nin Prof. Dr. Sinan Özbek ve Dr. Seval Bulutoğlu koordinasyonunda geçen yaz başlattığı Adalar’da Felsefe Söyleşileri’nin ikinci dönemi 2 Haziran’da başlıyor. Geçen yıl yaz sezonu boyunca her 15 günde bir düzenlenen felsefe toplantıları bu yıl da Haziran – Eylül arasında gerçekleşecek.

Konusunda uzman felsefeciler ile Adalar’da yaşayan felsefe severleri bir araya getiren bu toplantılarda felsefenin geleneksel ya da güncel sorunları ele alınıyor, tartışılıyor, yaşamsal sorunlarımız ile bağlantıları açık kılınmaya çalışılıyor. Herhangi bir alan sınırlamasının olmadığı bu toplantılarda konuşmacılar kendi seçtikleri bir sorun üzerine sunumlarını yapıyorlar. Felsefenin doğası gereği yaşama dünyamızla ilgili açımlamalar taşıyan bu sunumlar dinleyiciler tarafından katılımcı bir ilgi ile karşılanıyor.

felsefe 02 280x

Bu yılın ilk toplantısı, 2 Haziran’da Prof. Dr. Yasin Ceylan’ın “Modernite Nedir” adlı konuşması ile Heybeliada Ruhban okulunda gerçekleşecek. İkinci toplantı ise Prof. Dr. Yusuf Örnek tarafından sunulan “Teknoloji’ye Felsefe ile Bakmak” konu başlığı ile 30 Haziranda Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak.. 29 Eylüle kadar sürecek toplantılarda 8 konuşmacı değişik konularda bildirilerini sunacaklar.

Toplumsal yaşamımızda birçok ağır sorun ile boğuştuğumuz bu günlerde felsefe ufuk açıcı bir düşünce alanı olarak; bir araya gelmemizi, düşünüp konuşmamızı kısaca bir kamusal alan oluşturmamızı sağlayan bir olanak olarak hayatımızda giderek daha çok yer alıyor. İçinde bulunduğumuz zamanların umut verici gelişmelerinden biri de bu olsa gerek.

 

Son değişiklik Çarşamba, 30 Mayıs 2018 22:30
Yorum yapmak için oturum açın