Salı, 15 Ağustos 2017 11:02

Burgazada Sahipsiz Hayvanlar Kliniği yeniden açıldı

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)
Burgazada Sahipsiz Hayvanlar Kliniği yeniden açıldı Fotoğraflar: Semra Askeri Uzuner

Çalışmalarını Adalar Belediyesi Veteriner İşleri Birimi ile işbirliği halinde sürdüren Adalar Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, 2017 yılında en acil ihtiyaçlardan birinin, Burgazada’da sahipsiz hayvanların tedavi ve operasyonlarının yapıldığı, ancak bahar aylarında geçirdiği yangın sonucu kullanılmaz hale gelen kliniğin yenilenmesi olarak saptadı ve harekete geçti.

Adalar Kent Konseyi yönetimi, 2017 Haziran ayında ülkedeki binlerce sahipsiz hayvana yardım eli uzatan Hayvan Hakları Federasyonu’na (HAYTAP), Burgaz’da kullanılacak klinik için proje başvurusu yaptı. Projeyi onaylayan HAYTAP yönetimi, kliniğin alımı için gereken bedelin yarısını Koza Yönetim Ve Servis A.Ş. ile birlikte karşıladı. Geri kalan bedel için Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ve Adalar Kent Konseyi Hayvan Hakları Grubu Burgazada temsilcisi İpek Yağal Gül ile birçok Burgazadalı hayvan dostu destek oldular.

Bu destekler sonucunda 8 Temmuz 2017 tarihinde, Burgazada Sahipsiz Hayvanlar Seyyar Kliniği açılışı gerçekleştirildi. Klinikte, Adalar Belediye Veteriner hekimi haftanın iki tam günü hizmet verecek.

Açılışa HAYTAP YK Başkanı Av. Ahmet Kemal Şenpolat, Koza Yönetim Ve Servis A.Ş. Genel Müdürü Levent Alatlı, Adalar Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Özbek, Burgazada Muhtarı Mustafa Biçer, Burgazadalı hayvan dostları ve ada halkı katıldı. Burgazada İtfaiyesi önünde, sahilde konuşlandırılan kliniğin açılışında bireysel olarak da destekçi olan Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç bir konuşma yaptı.

 
burgaz klinik 2 280xAdalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç
burgaz klinik 3 280xKoza Yönetim ve Servis A.Ş. Genel Müdürü Levent Alatlı
burgaz klinik 4 280xPınar Satıoğlu
 

Levent Alatlı

Koza Yönetim Ve Servis A.Ş. Genel Müdürüyüm. Biz 2011 yılından beri HAYTAP’a sponsorluk yapıyoruz. Her yıl Türkiye çapında bir fotoğraf yarışması düzenliyoruz. Sokak hayvanlarının fotoğrafları geliyor. Bir jüri eşliğinde seçilen sokak hayvanlarının fotolarıyla bir takvim yapıyoruz. Bu takvimler D&R, Remzi Kitabevi, Nezih Kitabevi gibi büyük kitapçılarda satışa sunuluyor. Bu takvimlerden elde edilen tüm gelir HAYTAP projelerinde kullanılıyor. Geçen yıl Kınalıada projesinde kullandık gelirin bir kısmını; bu yıl da Burgaz için kullandık.

Dünyada yardım edilmesi gereken çok alan var gerçekten. Hepsine yetişmemiz imkânsız. Biz hayvanlara dokunmak istedik. Onların dili yok, “bana yardım edin, şuna ihtiyacım var; hastayım...” diyemezler. Bu nedenle biz onların dili, sesi olmak istedik. Denizyıldızı hikâyesi gibi bu klinik bile pek çok hayvana dokunacak... Adalar için hayırlı olsun diyoruz.

Konuşmasında; “Burgazada’da bahar aylarında Sahipsiz Hayvanları Tedavi Kliniği yandı. Adalar Kent Konseyi Hayvan Halkları Çalışma Grubu ve Burgazada temsilcisi İpek Hanım ve HAYTAP girişimiyle bu yeni kliniği sağlama konusunda girişimlere başladık. Ve nihayetinde bugün bu girişimin sonucu alınan karavan kliniğin açılışı için bir aradayız. İmkânlarımız oldukça kısıtlı, yine de sokak hayvanlarının rehabilite, kısırlaştırma ve tedavisi konusunda çalışmalarımızı fedakârlıkla sürdürüyoruz. Belediye olarak bu çalışmalarda bize en büyük desteği Kent Konseyimiz Hayvan Hakları Çalışma Grubu veriyor. Kendilerine buradan çok çok teşekkür ediyorum. Kent Konseyleri çok önemli işlevlere sahipler, bunu da belirtmek isterim. Bu tür çalışmalara destek veren, katkı sağlayan tüm adalılara, Burgazlılara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Adalar Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu’ndan Pınar Satıoğlu açılışta yaptığı konuşmada, yaklaşık iki yıl önce başlayan projenin bugüne gelme sürecinden söz etti. Adalarda hayvan haklarıyla ilgilenme serüvenin 1996 yılına dayandığını, Burgazada’da hayvan dostlarıyla yakın temasının Burgazlı Margarita ve Sadet Hanım’la başladığını belirtti. Konuşmasını; “Tüm adalarda başlattığımız hayvan dostlarımız için çalışmanın en verimli ve sonuç alındığı ada Burgazada oldu. Buradaki gönüllülerimiz gerçekten çok iyi çalıştılar ve çalışıyorlar. Şunu gururla söyleyebilirim ki bu adada beş yıldır sahipsiz köpek sorunu yaşamıyoruz. Bunu gönüllülere borçluyuz. Onlara buradan çok teşekkür ediyorum. Bu projede destekçilerimiz ve özveriyle çalışan veteriner hekimlerimiz de teşekkürlerimizi iletiyoruz. Haftanın iki günü burada çalışıyorlar. Özellikle Belediye Başkanımız Atilla Aytaç’a büyük bir teşekkür iletmek istiyorum; hem belediye olarak hem de kişisel olarak sunduğu katkılar ve destek için. Bu bir imece ürünüdür. Devamının da geleceğine inanıyorum. Burgazada Kliniği hepimize hayırlı olsun.” diyerek sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından destekçilere birer teşekkür belgesi verildi.

Son değişiklik Çarşamba, 16 Ağustos 2017 16:18
Yorum yapmak için oturum açın