Salı, 15 Ağustos 2017 11:21

Büyükada’da Güzel Bir Gün - 23 Temmuz 2017

Özge Togay
Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

kermes4 280x

Ada Gönüllüleri Derneği’nin yeni ekibi olarak Aralık 2015’te çalışmaya başladığımızda; ortak kaygılarımızdan birinin ada hayvanlarının esenliği olduğunu keşfetmiştik. Pınar Satıoğlu geçen yıl Eylül ayında Adalar Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki gıda sıkıntısından söz ettiğinde, kısa sürede Adalar Kent Konseyi bahçesinde adalı dostlarımızın desteğiyle etkinliğimizi gerçekleştirmiş ve barınağın kış aylarındaki gıdasının bir kısmını karşılamıştık.

Adalarda yaşamanın en güzel yanı, yardıma ihtiyacınız olduğunda yanı başınızda pek çok dostu bulabilmek. Bu güvenle 2017 barınak buluşmamızı bir adım öteye taşımak istedik ve hep birlikte çalışarak el emeği ürünler sunmayı hedefledik. Bu süreç yorucu olsa da birlikte üretmenin ve paylaşmanın keyfi bambaşkaydı.

Fatma (KAF.ART) önce bize atölyesini açıp büyük bir sabırla seramik ile tanıştırdı; sonra da acemice yaptığımız tüm parçaları tek tek düzelterek, sırlayarak, pişirerek hepsinin değerlendirilmesini sağladı. Mahire, Gülşen, Güner, Özlem, Burcu, Zeynep, Neslihan, Rabia Irmak, Özge, Berrin, Hale, Ali, Hüseyin, Nuray, Şafak, Konuralp, Teoman, Serkan seramik çalışarak ya da ürünlerin son haline gelmesine katkıda bulunarak, son geceye kadar yüzün üzerinde ürünün ortaya çıkmasını sağladı.

Etkinlik sabahı, Adalar Kent Konseyi’nin bahçesinde hararetli bir çalışma başladı. Serkan bağış masası için atık ahşaplardan alınlık hazırladı; Ali, Pınar, Serkan, Konuralp ve Emre tenteleri kurdular. Adalar Vakfı’nın kitaplarını Halim, Seval ve Engin sundu. Lale ve Teoman torunları Leyla ile Zeynep de oğlu Ara ile harika takılar sundular. Bingöl ile Sibel CD ve kitaplarını satışa çıkardı, bağış masasında Muammer, Bingöl ve Yasemin çalıştı. Sibel ikinci el takılar ile ev yapımı reçelleri satışa sundu. Gülşen el örgüsü sevimli yastıklarını getirdi. Park Cam’dan arkadaşımız Semih el yapımı şişeler hediye etti. Kadıköy Hayvan Dostları kedi ve köpek baskılı tişörtlerinden yolladı. Kader antika ürünlerinden bağışladı.

 
kermes2 280x
kermes3 280x
kermes6 280x
 

Mahire’nin son gece yaptığı harika limonatasından daha fazla olsaydı diye hayıflandık. Kerem bize sürekli buz taşırken, Nesrin Adalar Kent Konseyi’nin küçücük fırınında defalarca börek pişirerek sıcakta eridi. Her defasında enerjisinin sonuna kadar çalışan Zekiye’nin detaycılığı ve zarif sunumuyla yaptığı tart, çörek ve tabule’sini nerdeyse satmaya kıyamayacaktık. Emre, Elif, Nesrin, Zeynep, Mahire, Füsun, Özlem, Muazzez, Hale, Meral, Hüseyin birbirinden güzel yiyecekler hazırladılar. Gülşen, Berna, Senem, Eda, Ecenaz, Özlem, Konuralp yeme-içme masalarında harikaydılar. Beylikdüzü’nden kalkıp yardıma gelen Sibel, her zaman yanımızda olan Özlem sakin sakin eksikleri tamamladılar. Asa Fırın, Dolçi, Helya, Aydın Uçum Canlı Balık, Candy Garden ile bakkallarımız desteklerini esirgemedi.

Ayten, Pınar, Gül ve Füsun her zaman olduğu gibi her dakika her işe koştular. Belediye Başkanımız, Başkan Yardımcımız ve Kent Konseyi Genel Sekreterimiz varlıklarıyla sevindirdiler. Deniz, tok sesiyle çok güzel şarkılar söyledi, Hüseyin Goran Bregoviç’den Osman Ağa’ya kadar geniş bir yelpazede müzik çalarak en sonunda hepimizi oynattı. Barınaktan iki köpeğimiz de bizimleydi, doya doya sevildiler ancak ne yazık ki sahiplendiremedik.

Çağrımıza kulak verip bizimle olan herkese minnettarız. Birlikte dayanışmanın keyfini yaşamak harikaydı. Sayenizde barınağın yaklaşık üç aylık gıdasını temin edeceğiz. Yaz sonunda başka bir etkinlikle yine bir araya gelmeyi umuyoruz; bilgi için Facebook’ta Ada Gönüllüleri Derneği sayfamızı takip edebilirsiniz.

Böylece biz hem öncesinde, hem de sonrasında da çok eğlendik. Yorgunluk geçiyor ve kavga gürültüden, kişisel egolardan uzak, bir amaç uğruna birlikte çalışmak, sevdiğimiz insanlarla dayanışmak insana çok iyi geliyor. Belki de zor zamanlarda bize en iyi gelen bu...

Tabii en güzeli hedeflediğimiz bağışı toplayabilmek oldu.

Ne kadar şanslıyız değil mi? Bizi büyük bir aile içinde hissettirdiğiniz için çok teşekkürler. Gelecek sefer daha çok kişiyle bir arada olmak üzere, sevgiler.

Hayvanları seven ve onların yaşaması için uğraşan kocaman bir aileyiz. Ve yine ne kadar şanslıyız, değil mi?

 

kermes5 840x

 
Son değişiklik Çarşamba, 16 Ağustos 2017 20:57
Yorum yapmak için oturum açın