Ö. Faruk Berksan

Ö. Faruk Berksan

Bir hayat bu kadar sade ama bu kadar mükemmelliklerle dolu olabilir mi? Her insanın hayatı bir romandır. Ancak bazılarının romanı ‘Nobelliktir. Sevgili Nikiforos’un yaşamı da inanılmaz güzellikler ve çilelerle bir arada geçen dopdolu bir hayattır.
... Bir kısmınız tanıyorsunuz ama bir kısmınız kim bu diyeceksiniz. Devam sayfalarında Sevgili Niko’nun hazin hayat öyküsünü okuyacaksınız. Kutsal sayabileceğimiz inanılmaz idealler ve komik nedenlerle varılamayan hedeflerin getirdiği kaçınılmaz ölüm...
Salı, 01 Aralık 2015 13:20

Adalı’dan

Kasım ayında Adalar muhteşem bir sakinini ebedi aleme yolcu etti. Nikiforos Metaxas Zimbabwe’de yetişmiş, Yunan asıllı bir Türk dostu idi. 71 yaşında kaybettiğimiz bu filozof, hayatının ikinci yarısını İstanbul’da, makam musikisinin peşinde koşarak geçirmiştir.
Pazar, 01 Kasım 2015 01:34

Adalar Barış Bloku savaşa giriyor!

Büyük bir heyecanla kurduğumuz Adalar Barış Bloku, ‘emergency’ sinyalleri vermeye başladı. Kendini oluşturan benim de içinde bulunduğum farklı görüş sahibi bir kısım üyelere, kendini grubun sahibi sananlar savaş açtı.
Pazar, 01 Kasım 2015 01:30

Adalı’dan

Kasım ayı da geldi çattı. Bir önceki ay için seçim yoğunluğu ile geçecek demiştik. Seçim debdebesi ile değil, ülkece bizi yasa boğan olaylarla geçti maalesef. 10 Ekim Ankara Garı’nda yaşanan katliamla Barış Mitingi kana bulandı. Resmi olarak açıklanan 102 kaybımızla! Üç rakamın yan yana gelmesiyle oluşan bir sayı değil bu!
Cumartesi, 05 Eylül 2015 17:56

Bekir Sıtkı Erdoğan’ın kitaplığı

Belki hatırlayacaksınız, 2014 yılında Heybeliada’dan ünlü bir yazar, bir şarkı sözü yazarı ebedi aleme göçtü. Ünlü ‘Zeytin Gözlüm’ şarkısının son derece duygu dolu sözleriyle güftecisi Bekir Sıtkı Erdoğan aramızdan kaydı gitti.
Salı, 11 Ağustos 2015 21:14

Görevimi özledim

Değerli okuyucularım; Yaklaşık sekiz ay süren bir hastalık döneminden sonra tekrar aranıza döndüm. Allah hepinize sağlıklı bir ömür versin. Hasta olmadan önce sağlığımızın önemini fark etmeyi hepinize nasip etsin. 
Perşembe, 01 Ocak 2015 00:00

Sunuş

2015 yılının gelmesiyle umutlarımız zirvede Aslında sadece bir gece geçiyor, aynı diğer geceler gibi. Bir bardak suda fırtınalar koparıyoruz. Heyecanlanıyoruz ama haklı tarafımız da var. 2014 gidiyor, 2015 geliyor.
Çeyrek asırdır Adalar’da devam eden kısır siyaset, yerini yeni isimlere, yeni akımlara bırakıyor. Sadece tenkit eden ama hiçbir katkı yapmayan siyasiler artık gemilerini yüzdürmekte zorlanmaya başladılar. Yeni isimler aranmaya başladı, çünkü yeni isimler yeni heyecanlar getiriyor...
Cuma, 01 Ağustos 2014 00:00

Sunuş

Bize ne oluyor bilemiyorum. Bir yandan Adalar’ı sanat ve kültürle yoğurmak için zamanımızı, paramızı, ilişkilerimizi kullanıyoruz. Bir yandan sudan sebeplerle ortaya çıkan bahaneler, bizi bu görevleri yapmaktan alıkoyuyor...