Perşembe, 01 Ocak 2015 00:00

Sunuş

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

2015 yılının gelmesiyle umutlarımız zirvede

Aslında sadece bir gece geçiyor, aynı diğer geceler gibi. Bir bardak suda fırtınalar koparıyoruz. Heyecanlanıyoruz ama haklı tarafımız da var. 2014 gidiyor, 2015 geliyor.

2014 yılından memnun olsa idik bittiğine üzülürdük. Beklentimiz olan o kadar çok konu var ki, belki de 2015 ile umutlarımız gerçeğe dönecek, mutluluğa ereceğiz. 2015 Haziran’ında yapılacak genel seçim de umutlanmamız için bir neden galiba… Nasrettin Hoca’nın göle maya çalması gibi, biz ümidimizi kaybetmeyelim ki hayata daha sıkı asılalım. Samimi olarak isteyelim ki gerçekleşme şansı artsın.

İsteklerimizi tek tek sıralasam bu dergi yetmez. Biz hepsi için gayret ediyoruz. Belki de birkaç tanesi gerçekleşecek. Mesela artık çalışan bir Kent Konseyi’miz var. Sakın küçümsemeyin, çok önemli bir gelişme bu. Merkezi bile var.

Siyasi ortamda bir iyileşme az da olsa başladı. Çalışmayıp, sadece tenkit edenlerin eskisi kadar itibar görmeyeceğini umuyoruz. Sağlık konusunda yeterli olmasa da büyük atılımlar atıldı. Umarız devamı gelir.

Sivriada’yı babasının çiftliği sananların hesapları geri döndü.

Adalar’da bir kültür hareketi, STK’lar arasında bir koşuşturma var. Adaevi bile suni teneffüsle de olsa ayakta duruyor. Kültüre sahip çıkanlar arttı.

Ulaşım hâlâ sıkıntılı ama doğru yönde kıpırdanmalar var.

Listemize daha başka konuları da ilave edebiliriz ama bu gelişmelere bizim de güzel bir katkımız var. Artık Adalı Dergisi İnternet ortamında, hem de üye olanların interaktif olarak kullanabileceği bir yapıya kavuşuyor. Bu konuda geniş bir malumatı Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu devam sayfalarında verecek. Hepinizi katılıma bekliyoruz.

Bu arada Dergimizin Yazı İşleri Müdürü, daha doğrusu her şeyi Semra Uzuner ciddi bir kalp rahatsızlığı geçirdi, anjiyo oldu, stend takıldı. Semra Kardeşime acil şifalar diliyorum. Bir an önce sağlığına kavuşsun ve bize sahip çıksın. Bu dergi Semra ile daha güzel. Ben hepinize umutlarınızın yeşerdiği, Ada kardeşliğinin geliştiği güzel, sağlıklı bir yıl diliyorum.

 

Son değişiklik Çarşamba, 07 Ocak 2015 04:10
Yorum yapmak için oturum açın