Pazar, 01 Kasım 2015 01:30

Adalı’dan

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Kasım ayı da geldi çattı.

Bir önceki ay için seçim yoğunluğu ile geçecek demiştik. Seçim debdebesi ile değil, ülkece bizi yasa boğan olaylarla geçti maalesef. 10 Ekim Ankara Garı’nda yaşanan katliamla Barış Mitingi kana bulandı. Resmi olarak açıklanan 102 kaybımızla! Üç rakamın yan yana gelmesiyle oluşan bir sayı değil bu!

Toprak insan bedenleriyle dolmasın, toprağın bereketi solmasın, kurumasın diye “artık yeter, savaş istemiyoruz; kan, gözyaşı ve umutsuzluk istemiyoruz” demek için toplanan-toplanmaya başlayan yiğit yürekli sorumluluk sahibi halk çocukları öldürüldü.

Saygıyla anıyoruz onları.

10 Ekim kanlı-kara Cumartesi üzerine söylenecek söz yok!

Umutlu olmaya devam...

Sağlıcakla kalın

 

Değerli Adalı Dergisi Okurları,

Kış aylarına girmemizle birlikte dergimizle yeni bir döneme başlıyoruz. Bundan böyle Adalı Dergisi Adalar’ın köklü sorunları ve çözüm yolları ile daha fazla ilgilenecek. Bu amaçla her yıl ikiden az olmamak üzere araştırma yayınlayacak. Yaz aylarında ve önemli dönemlerde ise basılı yayınına devam edecek. İnternet üzerinden yayını ise yıl boyunca aralıksız devam edecek. Bu vesile ile daha medeni, daha yaşanabilir Adalar için, Adalı adına hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Faruk Berksan

 

Not: Dergimiz basıma hazırlanırken değerli dostumuz Heybeliadalı sanatçı Nikiphorus Metaxas’ın Süreyyapaşa Hastanesi’nde yoğun bakımda olduğu haberini aldık. Kendisine acil şifalar diliyoruz. Bize haberi veren Dr. Müge Özdemir’den iyi haberler bekliyoruz.

 

Son değişiklik Perşembe, 05 Kasım 2015 14:18
Yorum yapmak için oturum açın