Perşembe, 02 Temmuz 2015 16:36

Şaman Davulu - 7

Ögeyi değerlendirin
(3 oy)

Ada’da Yunpir’in Şaman Davulu Okulu

İlk ders: Bitkilerin sesini duyma

Gün gelmiş çatmış. Yunpir, Ada’nın muhteşem ormanının içinde ona ayarlanan ders verme salonunda ilk dersini vermek için hazırmış. Herkes toplanmış. Belirlendiği gibi sınıf 20 kişiden oluşuyormuş. İlk gün 17 kişi varmış. Herkes heyecanla Yunpir’in anlatacaklarını, orada neler yaşayacaklarını merak ediyormuş.

Yunpir herkesle selamlaşmış ve tanışma işini kendince zamana bırakarak belirlediği ilk konuyu anlatmaya başlamış.

Etrafınıza bakın demiş. İnanılmaz güzel kokan çam ormanlarının içinde bir binanın içindelermiş. Odanın her tarafı pencere ve pencerelerden de bu görkemli orman harikulade bir şekilde görünüyormuş. Şimdi herkes bu orman, bu ağaçlar neler anlatıyor, neler söylüyor, dinlesin ve yazsın. Bugünkü dersimizin konusu bu demiş.

Önce bir sessizlik olmuş. Sonra Heybeliada’dan Ahmet adlı bir katılımcı ‘Yunpir Hanım nasıl duyacağız ormanın, ağaçların sesini? Ne demek istiyorsunuz, biraz açar mısınız?’ demiş.

Yunpir bitkilerin, birbirleri arasında bir iletişimi olduğunu bizimle de bitkiler arasında bir iletişim olduğunu söylemiş. Sizin bu topraklarda İslam kültürü etkin diye biliyorum, ‘Sordum Sarı Çiçeğe...’ diye başlayan bir ilahiniz var onun sözleri üzerine hiç düşünmediniz mi? Ahmet, ‘ben ateistim. Allah’a da inanmam. Nüfusumda İslam yazar ama alakam yoktur öyle şeylerle Yunpir Hanım. O bahsettiğiniz İlahiyi de hiç duymadım’ demiş.

Yunpir peki demiş. ‘Bitkiler kendi aralarında ve bizimle konuşur bunu anlayamayan insanların kendi aralarında konuşmaları ve yaşamaları da çok zor olur. Şimdi ormanda serbest zamanınız var. İster burada oturun ister dolaşın. Bugünkü konumuz bu hadi süre başladı, çıkarken herkes bahsettiğim yazıyı da bana bıraksın, önümüzdeki derse görüşmek üzere’ demiş.

Hayret ve şaşkınlık içinde olan katılımcılar biraz hayal kırıklığına uğramış, fakat bu ilginç ödevi yapmaya koyulmuşlar. Çıkarken de herkes ufak bir kompozisyon yazarak Yunpir’e bırakmış.

Ahmet adlı katılımcının kâğıdında şunlar varmış: ‘İlk kez bir ağaçla, bir bitkiyle ilişki kurmaya çalıştım ilginçti. Şimdiye kadar hiçbir sevgilimi bile böyle dinlemeye, duymaya çalışmamıştım. Aman duymasınlar.’

Son değişiklik Pazartesi, 06 Temmuz 2015 23:51
Yorum yapmak için oturum açın