Pazartesi, 29 Şubat 2016 10:47

Yeni yaşla gelen

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

Yazmak ve sormak istediğim şeylere değinmemek için, ne siyasetin ağırlığını ne ciğerlerimde hissettiğim yürekleri dağlayan şehitlerimizin kanını… evet, kalemim yüreğimdeki huzursuzluklara kaymadan, sadece şu son günlerdeki ruh halimden bir şeyler karalamak istiyorum size.

Geçen hafta sonu yaş günümü kutladım. Belirli günleri kutlamayı severim. Ne yapayım, hayat ne kadar acımasız olsa da ona renk katmak, ufak tefek şeylerden mutluluğu yakalamak, anlık veya günlük bile olsa sevinmek ve yanımda olanları bedenleriyle, ruhlarıyla bana sevgi aşıladıklarını ve neşe verdiklerini hissetmek beni öylesine mutlu eder ki aniden küçük bir çocuk oluveririm.

Gönül bahçem rengârenktir benim. Hesaplaşmalarım, umutlarım, dileklerim, hayallerim küme küme bulutlara karışır. Mevla yağdır artık şu suyu da gönlüm ferahlasın derim. Gökten inen yağmur damlacıkları saçımı başımı yüzümü ıslatır, ellerimi açar Tanrıya şükrederim. Ne o, yerler de mi ıslanmış benimle birlikte? Yere düşen kristal damlacıklarda gizli dileklerim varsa, hiç önemli değil, her işte bir hayır var, gelecek yağmuru da bekleyecek kadar sabırlıyım ben. Nasıl olsa yüzüm güler, hak yerini bulur.

Kutlanacak günler kadar sevgi ve saygıyla anılacak günler de var tabii. O anılar zaten yüreğimize işlenmiş, hayatımıza yön vermiş, öyle ki gözyaşlarımızı kalbimize akıtıp dualarla anılarımızı tazeleriz.

Her yaş günü bizi bir kez daha geçmişimiz, geleceğimiz ve duygularımızla baş başa bırakır. Geçmiş geri gelmez. Orada bir çocukluk var, bir saflık, bilinçsizlik, bir bekleyiş, sevgi kıvılcımları, aşk, küskünlük, mutluluk, paylaşım, hâlâ varlığıyla beni mutlu eden gurur kaynağım evladım var. Acının verdiği perişanlık, hayatın getirdiği yorgunluklar, mücadele, gönül acısı, yürek sızısı ve neden olmasın, güzellikler, iyilikler, bir demet mutluluk, sanatsal başarılar, kahkahalar ve gök kubbeye ulaşan dualar var.

Gelecek mi? Şu anki gönül ferahlığıma bakılırsa, kızımın mutlu yuvası, kulaklarımın pasını silen güzel nağmeler huzur vaat ediyor. Mutluluk mu? Bence mutluluk bir alış veriştir. Bu kocaman yürek mutlu olmasını bildiği kadar mutlu etmesini de bilir. Bir çift gözün mutlu bakışı bana yeter. Önemli olan bir çocuğun gözünün rengi değil, onun size sıcak bakışı ve sizin ona hissettireceğiniz şefkattir.

Öyle bir zaman diliminde yaşıyoruz ki, duygularımız dalga dalga hiç dinlenmek bilmiyor. Çevremiz, yaşadığımız ortam, değerler ve insan manzaraları öyle değişti ki, bakıyorsunuz insanlar aykırılığı, saygısızlığı, nankörlüğü, cehaleti ve sevimsizliği kendisine hırka yapmış sıkı sıkı bedenini bunlarla sarıyor ve bu görüntüye “marka” deniyor.

Ben insanlara hep şans veren biri oldum. Bilmem, siz de öyle misiniz? Netice, hiçbirimiz için değişmedi. Ya siz ne yaşadınız? Çirkini güzele dönüştürmek, kötüyü iyiye bağlamak için çaba harcamakla zamanı boşa harcamaktan başka bir neticeye varamadım. İnsanların yetiştiği ortam, aldığı terbiye, görmediği eğitim, eziklikleri, değerli olma istemi, önemli olma çabaları gerçekleri değiştirmiyor. Öyle bir noktaya geliniyor ki, sizin çoktan bilip yüzüne vurmadığınız ne varsa, o, dünyaya haykırıyor.

Duygular, yaşadığımız dönemle ve yaşla değişiyor. Ben de her şeyin çok iyi ve güzel olmasını istiyorum ama bunu her alanda başaramıyorlar. Burada da insanlara şans veriyorum, onları hemen yargılamıyorum. Saf ve temiz duygularla, işin eğitimini almış kariyer sahibi insanlarla çalışarak zorun başarılabileceğine inanıyorum.

Barış içinde bir dünya, mutlu çocuklar, umutla bakan gülen yüzler görmek istiyorum. Etrafımda gerçek aşklar, gerçek sevgiler, mutlu yuvalar görmek istiyorum ama insanlar sevgiyi ve maddiyatı birbirine karıştırıp paylaşamıyorlar. Yalan ve eğreti olan her şey toplumdan, yurdumuzdan uzak kalsın. Düşüncelerimiz ve fikirlerimiz aydınlık günlere kucak açsın. Aydınlarımız, gazetecilerimiz, sanatçılarımız artık bize çağdaş bir dünyanın güzelliklerini yansıtsınlar.

Güneş ışınları aynı toprak ve aynı gökyüzü altında yaşayan insanların gönlünü aynı anda ısıtsın. Yağmur çiselesin, seller aksın, tüm kötülükler nehirlere, denizlere aksın gitsin yok olsun. Tanrı sihirli elini uzatıp gözyaşlarımızı silsin, tüm dünyaya iyilik, dürüstlük ve barış getirsin.

Yeni Yaşım bana aileme ve sevgimi hak eden herkese mutluluk getirsin. 

Son değişiklik Çarşamba, 02 Mart 2016 01:13
Yorum yapmak için oturum açın