Pazartesi, 29 Şubat 2016 10:49

Atina’da Büyükadalıların Yılbaşı Pidesi Kesim Töreni Gerçekleşti

Statis Arvanitis
Ögeyi değerlendirin
(0 oy)
Giritli çocukların dans grubu Giritli çocukların dans grubu

Her sene olduğu gibi bu sene de hoş bir ortamda, 7 Şubat 2016 Pazar günü, Palio Faliro Belediye Binası’nın toplantı salonunda, Atina’daki Büyükadalılar Derneği’nin yeni yıla iyi başlamak amacıyla yapılan geleneksel “yılbaşı pidesi kesimi” etkinliği gerçekleşti.

Salonda çok sayıda eski Büyükada sakininin yanı sıra, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Nea Smirni Metropoliti Simeon’un temsilcisi olarak Peder Tanas Kalogiru, Palio Faliro Belediye Başkanı Dionisios Hatzidakis ve İstanbul Rumlarının Evrensel Federasyonu’nun Başkanı Profesör Niko Uzunoğlu katıldılar.  

Etkinlik boyunca Büyükada’yla ve Akdeniz ile ilgili konuşmalar ve video gösterimleri yapıldı. Ayrıca, İstanbul Rumlarının Evrensel Federasyonu’nun başkanı Niko Uzunoğlu’na, Yunanistan’da, İstanbul’da, hatta bütün dünyada yaşayan İstanbul Rumlarının, federasyonun içinde haklarının tanınması için yaptığı katkılardan dolayı bir plaket sunuldu.

Sonrasında, Büyükadalılar Derneği Başkanı Viki Ksida-Rali, derneğin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jorzet Anagnostopulu ve Genel Sekreteri Panayiota Vuca ile birlikte iyi ve mutlu bir yıl dileyerek yılbaşı pidesini kesti ve pidenin dilimlerini salondakilere dağıttılar.

Pide dağıtımından sonra okula yeni başlamış ilkokul birinci sınıfa giden çocuklara ve giriş sınavlarında başarılı olup üniversiteye başlamış gençlere ödüller verildi.

Etkinlik, halk dansları ekiplerinin Anadolu ve Girit’ten danslar içeren gösterisiyle son buldu.

02 baskan iksida prof niko uzunoglu 280xBaşkan İksida Profesör Niko Uzunuğlu'na plaket verdi
03 buyukadali dernek baskani vikiiksida ralli 280xBüyükadalı Dernek Başkanı Viki İksida Ralli
04 buyukadalilar dans grubu 280xBüyükadalılar dans grubu
 
Son değişiklik Çarşamba, 02 Mart 2016 01:41
Yorum yapmak için oturum açın