Pazartesi, 29 Şubat 2016 10:42

Evde Sağlık Hizmetleri

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Evde Sağlık Hizmetleri nedir?

02 evde sagli logo 280xÇeşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan yatağa bağımlı bireylere evinde ve aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen sağlık hizmetlerini içermektedir.

Kimler yararlanabilir?

Evde sağlık hizmetlerinden (ESH) hastalığı nedeniyle tanısı konulmuş ve evinde sürekli yatarak tedavi olması gereken, yürüyemeyen ve yatağa bağımlı, özel ihtiyaçlarını dahi gideremeyecek durumdaki yatalak hastalar yararlanabilir.

Hareket kabiliyetini kaybetmemiş, yatağa bağımlı olmayan, herhangi bir sağlık kuruluşuna gidebilecek durumda olan ve sağlık sorunları çok ağır tablolar oluşturmayan hastalar evde sağlık hizmetlerinden yararlanamamaktadır.

Hizmetin özelliği

Evde Sağlık Hizmetleri Birimleri randevu verilerek mesai saatleri içinde çalışmaktadır. Ziyaret günü ve sıklığı hastalığın durumuna göre diğer hastalar da dikkate alınarak birim doktoru tarafından belirlenmektedir. Acil durumlar evde sağlık hizmeti kapsamında değildir. Acil durumlarda 112 aranmalı ya da doğrudan Sağlık Kurumları Acil Servisine başvurulmalıdır.

Hizmetlerimiz nelerdir?

  • Tanı koymak yerine tanısı konularak tedavisi düzenlenmiş hastaların takibini yapmak
  • Evde kullanımı gerektiren tıbbi cihaz ve ekipmanların doğru ve uygun koşullarda kullanılması konusunda eğitim ve danışmanlık hizmetlerini vermek
  • Hasta ve yakınlarına evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler,  hastalık, tedavi, bakım eğitimi vermek ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için bilgilendirmek.
  • Hasta muayene, tedavi, tıbbi bakım yapmak

Nasıl başvurabilirsiniz?

Aile Hekimliği Birimi’nize, Adalar Toplum Sağlığı Merkezi’ne, 444 38 33 numaralı telefon hattına başvurabilirsiniz.

 

Adalar Toplum Sağlığı Merkezi
Evde Sağlık Birimi
Adres: Lala Hatun Caddesi Karanfil Sokak No: 4 Büyükada İstanbul
Tel: 0216 382 62 10
Faks: 0216 382 60 61

Son değişiklik Çarşamba, 02 Mart 2016 01:07
Yorum yapmak için oturum açın