Perşembe, 02 Temmuz 2020 16:52

Fayton Meydanında Yazlık Sinema

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)
Fayton Meydanında Yazlık Sinema Fotoğraflar: Cengiz Pala

Adalı Dergisi - Resim

Büyükada’ya yerleşen film yönetmeni ve senarist Kaan Müjdeci’nin Adalar Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirmeye hazırlandığı proje, sinemaseverlere nostaljik yazlık sinema keyfi yaşatmayı hedefliyor.

Büyükadalılar, rengarenk ışıklarla ve corona günlerine uygun şekilde aralıklı koltuklarla donatılarak açık hava sinemasına dönüştürülecek fayton meydanında, kavrulmuş çekirdek, frigo, kahve kokusu, gazoz, kağıt helva eşliğinde, Türk ve dünya sinema klasiklerini izleme şansı bulacaklar.

Sinemamızın genç ve yetenekli yönetmenlerinden Kaan Müjdeci’nin organizatörlüğünü gerçekleştirdiği ‘açık hava sinemaları’nın ilk gösteriminin 16 Temmuz’da yapılması planlanıyor. Adalı sinemaseverlere hayranı oldukları yıldızlarla, eğlenceli vakit geçirme fırsatı bulacakları ve unutamayacakları bir sinema keyfi yaşatacaklarını söyleyen Kaan Müjdeci, “Adalılara haftanın 5 günü Yeşilçam’ın ünlü yönetmenleri ve yıldız oyuncularıyla birlikte izleyecekleri, keyifle çekirdek çitleyecekleri, frigo, kağıt helva, kavrulmuş kahve kokuları ve gazozla nostaljik geceler yaşatmak istiyoruz” dedi.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün Adalar’da kültür sanat etkinliklerinin halkla bütünleşmesini arzu etmesinin heyecan verdiğini söyleyen Müjdeci, “Adalar Belediyesi’nin çatısı altında Film seçkisini Azize Tan’la birlikte yapıyoruz. Sponsorluk çalışmalarını ise Toygun Yılmazer üstlendi. Film duyuruları adalardaki afişlerden, sosyal medya hesaplarından ve de bisikletli tellalımız tarafından yapılacaktır. İlk gösterimlerimiz Büyükada fayton meydanında başlayacak, diğer adalarda da gösterimlerimize devam edeceğiz. Kınalıada, Burgaz ve Heybeliada’da da haftanın bir günü gösterimler olacak. Temizliğe, hijyene önem veren bir proje hazırladık. Adalılara bu zor günlerde keyif alacakları bir nostalji yaşatacağız. Çoluk çocuk cümbür cemaat şen şakrak bir atmosferde film izleyecekler” diye konuştu.

Adalı Dergisi - Resim

Büyükada’da ikamet etmeye kısa bir süre önce başlayan Kaan Müjdeci, “Adalar’a Hamlet’i uyarlamak için geldim, aşık oldum” derken, kendisi ve bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle ilgili şu bilgiyi verdi:

“Berlin’e film yönetmenliği okumak için gittim, öğrencilik zamanımda çeşitli işlerde çalıştım. O dönem mesela orada bir açık hava sineması açtım, 3 yıl kadar sürdü, sonrasında kısa filmler ve kısa belgeseller çektim. İlk uzun metrajlı filmim ‘Sivas’ı 2014 yılında bitirdim, bu filmle 71. Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü aldım. İkinci uzun metrajım ‘İguana Tokyo’yu Japonya’da çektim. Bu film 2020 Mart ayında bitti fakat pandemi dolayısıyla daha vizyona giremedi. Mart ayında ’Hamlet’ uyarlaması için Büyükada’ya geldim, karantina dolayısıyla burada zorunlu kalmak hayatımın önemli şanslarından biriydi.”

Son değişiklik Pazar, 05 Temmuz 2020 09:03
Yorum yapmak için oturum açın