Pazartesi, 17 Temmuz 2017 16:08

Adalarda fayton sürücüleri artık üniformalı

Ögeyi değerlendirin
(2 oy)

salman sirin 280x

Adalar Emniyeti’nin Adalar ulaşımında yıllardır sorun olagelen faytonlarla ilgili sorunu çözüm amaçlı girişim hamleleri devam ediyor. Göreve geldiği ilk günlerden itibaren Adalar Emniyet Müdürü Murat Bingöl, adalar ulaşımında hep gündemde olan faytonculukta mafya parmağı konusu ve plakasız bisiklet ve akülü araçların trafik karmaşasını öncelikli konu olarak ele almış ve bir dizi operasyonlar gerçekleştirmişti.

Bir diğer adım ise Haziran 2017 itibariyle “faytoncu mu, değil mi?” sorusunun ortadan kalkacağına hizmet edeceği gayesiyle, faytonculara üniforma giyme zorunluluğu getirilerek atıldı. Ve artık faytoncular ulaşım araçlarında halka ve turistlere “üniformalı” hizmet verecekler.

Emniyet Müdürlüğü ve Faytoncular Derneği işbirliği ile yapılan bir dizi toplantı sonrası alınan kararla fayton sürücüleri üniformalarını giymeye başladılar. Üniforma, gri tişört, kırmızı-lacivert yelek ve şapka, lacivert pantolondan oluşuyor.

Burgazada Faytoncular Derneği Başkanı Salman Şirin

“SIKINTIMIZ AKÜLÜLERDEN”

Burgazada Faytoncular Derneği Başkanı Salman Şirin ile mini bir sohbet gerçekleştirdik. Hem üniforma, hem de denetim konusuna değindik. Üniformalardan yana bir sıkıntı yaşamadıklarını, olması gerekenin olduğunu söyledi.

Salman Şirin, fayton sürücüleri olarak son iki yılda akülü araçlardan dolayı yaşadıkları sıkıntıların bugün hayati önemde olduğunu belirtti. “Akülü araçlar öyle denetimsiz ve kontrolsüz olarak trafikte seyrediyor ki her an ölümcül bir kazayla karşıya kalmamızın an meselesi olduğunu bilmenizi isteriz. Biz fayton sürücüleri bu nedenle çok tedirginiz. Biliyorsunuz bizim adada ne fayton, ne de fayton sürücülerinden kaynaklı bir problemimiz var.

Bizim şu an hem sürücüler, hem ada halkı olarak en büyük sorunumuz akülü araçlar. Çarşıda 60 km hızla giden bir akülü araç düşünün!.. Birkaç gün önce ben büyük bir kaza atlattım. Ulaşım ve trafik sorununda bu konunun üzerine gidilmesini talep ediyoruz. Hem de acilen, can kaybı yaşanmadan, keşke demeden!

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Burgazada da 24 saat fayton hizmeti verildiğini bilmelisiniz. 0216 381 13 28 numaralı telefon 24 saat hizmet vermektedir.

Adalılar için nöbetçi fayton uygulaması

Adalar Emniyeti, korsan çalıştığı söylenen faytonlara da denetim uygulamasının başlatıldığını ifade ederek, gerekli yaptırımların fiili olarak yaşama geçirildiğini belirtti. “Bundan sonra adada korsan çalışan tek bir fayton olmayacak!” açıklamasında bulunan Bingöl, kazalara neden olan arabacılar hakkında da cezai işlem yapılmaya başlandığını; artık ada halkı için durakta daima belirli sayıda faytonun nöbette olacağını kaydetti.

Adalar Emniyet Müdürü Murat Bingöl, “Alo Şikâyet” hattının da devreye konulduğunu duyurdu. Şikâyet hattına faytonlar, bisikletçiler ya da akülü araç kullanıcılarıyla sorun yaşayanların 7/24 ulaşabileceklerini söyledi.

Alo Şikâyet Hattı: 0216 382 50 10

 

Son değişiklik Salı, 18 Temmuz 2017 15:22
Yorum yapmak için oturum açın