Çarşamba, 01 Mart 2017 05:09

Ve Adalar Çocuk Orkestrası ilk konserini verdi

Ögeyi değerlendirin
(2 oy)
Ve Adalar Çocuk Orkestrası ilk konserini verdi Fotoğraflar: Semra Askeri Uzuner

Adalar Kent Konseyi çalışma gruplarından Eğitim Grubu’nun önerisi ile 2016 yılının başlarında çalışmaya başlayan ve gruptan Pınar Satıoğlu’nun özel çabalarıyla yaşama geçirilen “Adalar Çocuk Orkestrası” ilk konserini başarıyla gerçekleştirdi.

2016’nın Ekim ayında, yoğun bir emek-çaba ile yürütülen orkestrayı oluşturacak gönüllü çocuklara ulaşma, kayıt ve seçmeler ile müzik aletlerini toplama işi nihayete erdi. Bağışlanan viyola, viyolonsel ve kemanlar orkestraya omuz veren bağışçılardan alındı. Gönüllülerden elde edilen yirmi keman, beş viyola, bir kontrbas Eğitim Çalışma Grubu tarafından çocuklara dağıtıldı. Ve böylelikle çalışmalara başlandı.

Çalışmalar, Büyükada Şehit Murat Yüksel İlkokulu’nda Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri yapıldı. Haftada üç gün yapılan çalışmaların bir gününde Barış İçin Müzik Vakfı’ndan orkestra şefi ve eğitmenler gönüllü olarak destek verip çocukları çalıştırdılar. Repertuarı oluşturdular.

konser 2 280x
konser 3 280x
konser 4 280x
 

Toplam 44 öğrenci başvurdu

Orkestra, çalışmaya 20 kişi ile başladı. Bu 20 çocuk sebatla çalışan ve çalışmalara aksatmadan katılanlardı. Aileler, çocuklar, Eğitim Grubu, inanılmaz bir heyecanla, kış boyunca sürdürdü bu işi.

Ve 5 Şubat 2017 tarihinde, bu çalışmanın ilk ürünü alındı.

Lodos ve elverişsiz hava koşulları olmasına rağmen çocuklar ve veliler eksiksiz olarak, eğitmenleriyle birlikte Karaköy’e geldiler.

Ve Adalar Çocuk Orkestrası, Barış İçin Müzik Vakfı’nın Bursa ve İstanbul orkestralarının da katılımıyla birlikte 120 kişilik bir orkestra ile ilk konserlerini verdiler.

Tüm Adalılar, Karaköy Rum İlkokulu’nda bu heyecanı minik müzisyenlerle paylaştı.

Emeği geçen herkese, yılmadan, zorluklar karşısında pes etmeden bu ürünün oluşmasında pay sahibi olan kolektif çaba ve inanca teşekkürler. Teşekkürler müziğin dayanışmasına ve birlikten gelen gücün muhteşem tınısına inanan çocuklara. Umut saçan o küçük, ama etkisi ve motivasyonu büyük bedenlere, parmaklara.

İlk konserde Galata Rum İlkokulu’ndan çıkan notalar kapladı Karaköy’ü, sıra her yeri kaplamada... 

konser 5 840x
Son değişiklik Perşembe, 02 Mart 2017 18:04
Yorum yapmak için oturum açın