Çarşamba, 01 Mart 2017 05:25

Kınalıada Empati Derneği

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Empati Derneği, sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanması amaçları doğrultusunda Kınalıada’da faaliyet göstermektedir. Kış döneminde adanın patilerinin karınlarının tok olması derneğin birincil önceliği.

Empati Derneği, bireylerin ve kurumların; sokak hayvanlarıyla, sahipli hayvanlarla, doğayla, doğal yaşamla, toplumun farklı kesimlerinden insanlarla empati kurabilme yeteneğinin geliştirilmesi, bu bahsi geçen hedef kitlelerin temel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak empati kurabilme üzerine eğitim programlarının, projelerin, etkinliklerin tasarlanması, uygulanması, tüm canlıların yaşam hakkına saygı temelli yaklaşımların yaygınlaştırılması amacı ile kurulmuştur. Örgütlenmemizin önceliği sokak hayvanlarımızın beslenme, barınma, tedavi ve korunma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması ve yaşam hakkı ihlallerinin engellenmesidir.
Adada 400’den fazla kedi, 100’den fazla da köpekle beraber yaşanılıyor.

Derneğin faaliyetlerine destek olmak için FonZip üye, aidat ve bağış yönetim sistemi üzerinden güvenle tek seferlik ya da düzenli bağış yapılabiliyor.

Önemli Not: Kredi kartı bağışları için kullanmakta olunan Fonzip - İyzico teknik altyapısı TOG, ÇEKÜL, TEV, TEMA ve TEGV gibi sivil toplum kuruluşları tarafından da kullanılmaktadır.

Dernek, Sivil Düşün AB Programı tarafından fonlanan BesleBeni projesi aracılığıyla tanışan, bir araya gelen, beraber çalışan bireylerin resmi olarak örgütlenme kararı üzerine 01.12.2016 tarihinde kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır.

Dernek üyeleri çalışma ilkelerini şöyle ifade ediyor:

“Yöneticilerimizin, üyelerimizin ve gönüllülerimizin bireysel politik görüşleri ve farklı yaşam tarzları olabilir, ama bu derneğimizin çalışmalarını etkilemez.

Minik dostlarımızın bir siyasi görüşü yoktur, onlar mamalarına bakarlar, biz de onların mutluluğuna.

Ülkemizde sivil toplum kuruluşlarının en büyük sorunlarından birinin güven eksikliği olduğunu biliyoruz. Hem yaptığımız çalışmalarda, hem karar verme süreçlerinde, hem de finansal süreçlerimizde şeffaflık vazgeçilmez ilkelerimiz arasındadır.

Yaptığımız tüm çalışmalar, aldığımız tüm kararlar, uyguladığımız tüm projeler yaşam hakkını gözetmeyi temel alır. Minik dostlarımızın, onlara kucak açan doğa ananın zarar görmemesi konusunda oldukça hassas ve kararlıyız.”

Empati Derneği – Kuyruklu Dernek

Kınalıada Mah. Şefik Can Sokak No: 6 34977 Adalar-İstanbul

bilgi AT empatidernegi NOKTA org

www.empatidernegi.org

 

Son değişiklik Perşembe, 02 Mart 2017 18:08
Yorum yapmak için oturum açın