Cuma, 02 Eylül 2016 14:35

Konser - Aya Dimitri Kilisesi’nden taşıp adayı saran ezgi: “Çapulcu musun vay vay…”

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Bilenler biliyordu, ama

“Çapulcu musun vay vay
Eylemci misin vay vay
Gaz maskesi biçim biçim
Yürüyoruz Taksim için
Üşenme gel hakkın için
Bulunur bir çare halk ayaktadır
Taksim yolunda barikattadır”

Türkiye onları bu uyarlama türkü ile tanıdı.

Evet, Boğaziçi Caz Korosu’ndan söz ediyoruz. Gezi direnişi sırasında “Şekerli misin vay vay kaymaklı mısın vay vay” türküsünün “Çapulcu musun vay vay...” şeklinde uyarlamasıyla Boğaziçi Caz Korosu Gezi Direnişi’nin sembollerinden biri oldu.

Büyükada’da 20 Ağustos 2016’da Aya Dimitri Kilisesi’nde “Çapulcu musun vay vay...” ezgileri üç yıl aradan sonra tekrar kulaklara ulaştı ve kulakların pasını sildi. Evet, Boğaziçi Caz Korosu Büyükada’da verdiği muhteşem konser ile Adalar İlçesi’nin dört adadan ağırladığı misafirlerine yıllar yılı konuşacakları tarihi bir anı bıraktı. Öyle ki yoğun katılımın yaşandığı konseri, yer kalmaması nedeniyle kapanan kilise kapılarının ardından ayakta, sokakta dinleyenler hiç yüksünmeden dışarıda sonuna kadar takip ettiler. Her günün bir önceki günü arattığı koşullarda Boğaziçi Caz Korosu bir katre de olsa gönüllere ve ruhlara bir oh deme “s”i yarattı. Bu birkaç saat umuda gaz oldu, yeni karamsar günlere koşan gündemde moral motivasyon oldu. Dinleyicilere “azların çoğaldığı anlardan” birini yaşattı.

02 caz4 280x
03 caz2 280x
04 caz3 280x
 

2007-2011 yılları arasında Masis Aram Gözbek şefliğinde Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdürmüş olan Caz Korosu kadrosu, Türkiye’nin gündeminde önemli bir yer eden ‘metroda mini konser’ sürecini yaşadığı 2011 yılı Haziran ayı itibariyle Boğaziçi Üniversitesi ile yollarını ayırarak ‘Boğaziçi Caz Korosu’ adıyla, Avusturya’da düzenlenen Dünya Koro Şampiyonası’na katılarak iki dalda dünya şampiyonluğu ve bir dalda dünya ikinciliği kazanmıştır. Boğaziçi Caz Korosu, Ekim 2011 itibariyle kulüp bünyesinde tamamen farklı bir ekip ve şef ile oluşturulan BÜMK Caz Korosu kadrosundan bağımsız bir şekilde yoluna devam etmektedir.

Koro, yaklaşık 35 kişilik kadrosuyla çağdaş müzikten caza, hatta çoksesli türkü düzenlemelerine kadar uzanan bir repertuara sahip.

Adalıları bu muhteşem caz korosunun muhteşem konseri ile buluşturan Adalar Belediyesi ve Adalar Kent Konseyi’ne teşekkürler... 

Son değişiklik Çarşamba, 07 Eylül 2016 15:17
Yorum yapmak için oturum açın