Çarşamba, 03 Haziran 2015 08:43

Şaman Davulu - 6

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

Ada’da Yunpir’in ‘Şaman Davulu Okulu’

Evet, hikâye bu ya, Yunpir bir gün adada oturdu evden çıkıp sahilde yürüyüş yapıyormuş. Yürüyüş yaparken uzaktan gelen şarkı ilgisini çekmiş ileride ne olduğunu bilmediği yere doğru yaklaşmış. Çünkü duyduğu müzik çok hoşuna gitmiş. Onun cam kenarına doğru yaklaştığını gören meyhaneci kapıya çıkarak giyimini biraz garip bulduğu bu kızı içtenlikle içeri buyur etmiş. Kız güzel müzikler çalan bu yere, onu içtenlikle ton ton amcanın davetine icabet etmiş. İçeride güzel bir sofra leziz mezeler ve sohbet eden insanlar varmış. Yunpir’i sofraya davet etmişler ve sohbet etmeye başlamışlar. Yunpir’e bir uzaylı gibi bakan ama aynı zamanda meraklı ve ehli keyif bu insanlar Yunpir’i tanımaya çalışmışlar. Lafı uzatmayalım sofradakiler anlamışlar kızın başka bir diyardan geldiğini ve birtakım sırları bildiğini. Yunpir’e pazı dolması, ciğer ve çay ikram etmişler. Velhasıl meyhanedeki sohbetin sonunda kızı ikna etmişler... Neye mi? “Ya böyle antin kuntin şeyleri merak ediyoruz. Yogaydı, meditasyondu, nefes-terapiydi bize şu şaman davulu nedir ne değildir anlatan bir kurs açsana adada, hem sana da bir hobi, bir gelir olur” demişler. Yunpir ikna olmuş. Ve adada haftada bir sohbet-seminer gibi şaman davulu nedir? anlatmaya başlamış. Yunpir’e ormanın içinde güzel manzaralı belediyenin bir vakıf binasını ayarlamışlar. Haftada bir oradaki kursları da meyhanedeki gönüllü adalılar üstlenmiş.

Yunpir adalı gönüllüler ile önce müfredatı içeren bir yazı yazmış. Yunpir astronomi, fizik, kuantum fiziği, kimya, biyoloji, botanik, antropoloji, tarih, arkeoloji, psikiyatri gibi disiplinlerin işbirliği olmadan hiçbir şey anlaşılamayacağını söylemiş. Ve ilk dersin konusunu açıklamış: Bitkilerin sesini duyma.

Adalılar çok heyecanlanmış. Herkes heyecanla Yunpir’in kursuna katılmak için sabırsızlanıyormuş. Adalar içinde çok çabuk duyulan bu etkinliğin ilk günü ve saati kararlaştırılmış ve 20 kişilik sınıf hemen dolmuş. İlk kurs 1 ay sonra olacakmış. Sabırsızlanan adalılar o bir ayın geçmesini büyük bir merakla bekliyormuş... 

Son değişiklik Pazartesi, 08 Haziran 2015 20:52
Yorum yapmak için oturum açın