Pazar, 01 Şubat 2015 21:39

Canlara mama için

Ögeyi değerlendirin
(2 oy)

Bugünlerde her şeyden çok insanı, hayvanı, doğayı, farklılıkları, birlikte yaşamayı sevmeye ihtiyacımız var.

Böyle sevmeyi başarabilirsek bu sevgi mutluluk yumağı olup, hepimizi sarıp sarmalar.

Özellikle insandan kaynaklı sorun yaşayan canlıları şartsız sevmeyi mutlaka başarmalıyız.

Mesela sokak hayvanları. Bu canlar kendi doğal mecralarında yaşarken ve kendilerine ait bir yaşam biçimini sürerken insanların bencil egoları sonucu bir oyuncağa dönüşüveriyorlar bir anda. Ve bu oyuncak halleri bir süre sonunda bitince işe yaramaz bir eşya gibi muameleye tabi olup sokağa atılıveriyorlar. Sözünü ettiğimiz şey bir eşya değil, bir canlı. Yemeye, içmeye, havaya, suya ve doğaya ihtiyacı olan bir canlı.

canlara mama icin 01 280xHer yerde olduğu gibi Adalar’ın da ortak bir sorunu var: Yazlıkçıların sezon boyu yanlarında getirdikleri ya da adadan edindikleri kedi ve köpekleri dönüş zamanları terk edip gitmeleri. Ev ortamında yaşayamaya alışan ve sonra birden bire terk edilen köpek ve kediler diğer sokak hayvanları kervanına katılıp, açlık ordusunu büyütüyorlar.

Bu koşullarda yaşayan sokak hayvanlarına karınca kararınca aş katkısında bulunmak isteyen sevgi sahibi iki Heybeli Gönüllüsü Süleyman Durmuş ve Sadiye Neşe kendi çaplarında bir gelir kapısı açmışlar. Yine doğanın bereketinin bahşettiği turunçtan reçel yapmışlar. Bu reçelleri satıp sokak hayvanları için mama alacaklar. Bu proje kapsamında Adalı Dergisi de katkıyı haberiyle yapmak istedi. Ve gönüllülerden Sadiye Neşe ile görüştü.

Sadiye Hanım projenin sahibi Süleyman Durmuş’la birlikte emeğini ve sevgisini katarak işe başlamış. Toplanan turunçlar birçok zahmetli etaptan geçerek reçel haline dönüşmüş. Süleyman Durmuş emeği dışında sahip olduğu kafenin mutfağını, araçlarını da açmış bu meşakkatli işe. Sadiye Hanım da geçmiş kazanların başına... Ürün ortaya çıktıktan sonra Nesrin Karanfil, Pınar Satıoğlu ve pek çok Adalı bu reçellerden yardım amaçlı alım-satım yapmış.

Şimdi biz de bu sayfalardan duyurumuzu yapıyoruz: Heybeliada’da adaturka’dan, Heybeli Gönüllüsü Sadiye Neşe’den tanesi 20 TL olan bu reçellerden alarak hayvan dostlarımızın açlıktan kurtulmalarına katkıda bulunabilirsiniz. Yine Heybeliada Hayvan Hakları Grubu facebook sayfasından iletişime geçebilirsiniz.

Doğanın sahiplerinden hayvanlarımızı sevip yaşatmak ellerimizde…

Son değişiklik Salı, 05 Ocak 2016 11:50
Yorum yapmak için oturum açın