Pazar, 01 Şubat 2015 20:03

Ali Mert’in annesinden mektup

Ögeyi değerlendirin
(3 oy)

11 Ağustos 2013’te Ali Mert Baltacı’nın Heybeliada’da kaza sonucu kolu camdan kesilmiş ve yoğun kan kaybı yaşamıştı. Adada acil müdahale ekibi, ambulans, hastane ve doktor olmamasından dolayı Ali Mert yaşam ve ölüm arasında gidip gelmişti. 112’den deniz ambulansı talep edilmiş, ancak deniz ambulansında arıza olması gerekçesiyle olumlu yanıt alınamamıştı. Deniz Lisesi revirinde acil doktoru tarafından ilk müdahalesi yapılıp aynı kuruma ait tekne ile Maltepe’ye sevk edilen Ali Mert’in hastaneye ulaşması iki saati bulmuş ve Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmadan önce kalbi durmuştu. Bu olaydan sonra Adalar’daki sağlık sorunu çok daha ciddi ve yakıcı bir şekilde gündeme gelmiş ve Adalar halkı bir dizi eylem ve etkinliklerle konuya dikkat çekmişlerdi. Ve Ali Mert yaklaşık bir yıllık hastane sürecinin ardından taburcu olmuş, evde süren tedavi eşliğinde 2015’e merhaba demiştir.

Ali Mert’in annesinin Adalı Dergisi aracılığıyla Adalılara gönderdiği mektubu yayımlıyoruz:

Ali Mert o en güzel gülümsemesiyle kucak dolusu sevgiler gönderiyor sizlere

Aslında çok şey değişmedi 11 Ağustos 2013 tarihinden beri hayatımızda. Biz yine birlikteyiz rabbime şükürler olsun. Sadece bir şeyler eksikmiş meğerse taşlar yerine oturdu. Örnekse daha çok birlikteyiz daha çok birbirimizin gözlerinin içine bakıyoruz daha çok dertleşiyor daha çok seviyoruz birbirimizi oğlumla.

ali mert baltaci 280xRabbim Mert’i tekrar sil baştan bana bağışladı; yaptığım hataları düzeltebilmem yapamadığım görevleri tekrar yapabilmem için bana ikinci bir şans verdi... Farkına vardım birçok şeyin. 1.5 yılda ne kadar eksik kalmışım ne kadar hata yapmışım hayatın koşturmacası içinde. Aslında başımıza gelen iyi ya da kötü her olay bizim için bir yüzleşme bir sınav bir hatırlatma... Ve sevginin inancın gücüyle Ali Mert her gün biraz daha iyileşmeye başladı... Şimdi daha önemli her şey; her an her dakika bizim için Ali Mert artık. Çok güçlü bir çocuk ve biz onun gücünden güç alarak her yeni günde yepyeni umutlarla uyanıp yolumuza devam ediyoruz.

Kaza ve Mert’in şu an içinde bulunduğu durumun aslında bir arınma bir temizlenme olduğunu fark ettik tüm ailemiz için ve böylece daha pozitif bakmayı öğrendik... Üzüldük, ağladık korktuk tabi. İnsana has olan tüm duyguları en yoğun şekliyle yaşadık 1,5 yılda. Ama sevgimiz, sevenlerimiz, dostlarımız ve Rabbimin yardımıyla iyileşiyoruz hem Ali Mert hem de biz. Yaralarımızı sararken bu zorlu süreçte her an maddi ve manevi destekleriyle yanımızda olan tüm sevenlerimize ve dostlarımıza oğlum Ali Mert tüm ailem ve kendi adıma şükran ve minnetlerimi kelimelerle anlatmam imkânsız. Ama buradan da söylemeyi bir borç bilirim...

Son 1,5 yıl bizim için kocaman umutlarla dolu geçti... Bu vesileyle 2015 yılının hepimize önce sağlık huzur ve bereket getirmesini ve her yeni günde yeni umutlarla geçmesini temenni ediyorum. Aslında her bitiş yeni bir başlangıç bunu öğrendim ben kendi adıma. Sağlıcakla kalın. Ali Mert o en güzel gülümsemesiyle kucak dolusu sevgiler gönderiyor sizler

Son değişiklik Cuma, 06 Şubat 2015 14:32
Yorum yapmak için oturum açın