Pazar, 01 Şubat 2015 19:44

Adalar’da yeni bisiklet yönetmeliği

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Motorlu taşıtların yasak olduğu Büyükada’ya ayak basan her insan, sokaklarda sadece iki ulaşım aracıyla karşılaşmakta: Fayton ve bisiklet. Bundan dolayı İstanbul ilçeleri arasında bisiklet sayısı ve kullanımı bakımından Adalar ilk sırada yer alıyor. Ancak İstanbul’da ve Adalar’da uluslararası standartlara sahip bisiklet yolları ve bunlara uygun trafik tabelaları olmaması ile bilgisiz ve kuralsız kullanımın da etkisiyle özellikle yaz aylarında sık sık bisiklet kazaları olmakta, bu kazalarda çok sayıda insan yaralanmakta ve hatta ölmektedir. Yaz aylarında toplam nüfusu 20 bine ulaşan Adalar’da sıkça meydana gelen bisiklet kazalarının önüne geçilebilmesi için, mevcut ‘Bisiklet Yönetmeliği’ne bazı maddeler eklendi.

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, 19 Ocak 2015 tarihinde düzenlenen toplantıyla, esnafa yenilenen yönetmelik hakkında bilgi verdi ve kurallar dahilinde çalışan her esnafa destek olacaklarını ifade etti.

Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya ve Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü Büro Amiri Okan Torak’ın da katıldığı toplantıda, yönetmeliğe eklenen maddelerin bisiklet kazaları konusunda caydırıcı olup olamayacağı tartışıldı. Her yaz ciddi bisiklet kazalarının meydana geldiği Adalar’da bu sorunu engellemek amacıyla yenilenen Bisiklet Kiralama Yönetmeliği’ne eklenen maddelerden bazıları şöyle:

  • Kiralık bisikletlerin tek renk olması
  • Yasak yerlerde bisiklete binen kiracılardan, kiraya veren işyerlerinin sorumlu olması
  • İşyerleri cephesi dışında bisiklet tabelası koyulmasının yasaklanması
  • Bisiklet kiraya veren işyerlerinin yeteri kadar kask ve dizlik bulundurmak zorunda olması
  • Saat 19.00’dan sonra bisiklet kiraya verilmesinin yasaklanması

Ayrıca, kiraya verilebilecek bisiklet sayıları da belirlendi:

Büyükada için 1000, Heybeliada için 550, Burgazada için 150 ve Kınalıada için 150 adetle sınırlandırıldı.

Son değişiklik Cuma, 06 Şubat 2015 14:31
Yorum yapmak için oturum açın