Salı, 01 Temmuz 2014 00:00

Ayşe Tatlıcı objektifinden: Burgaz

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Kalpazankaya’da Burgazlılar ve sanatseverler Burgaz’ın ‘an’larına baktı

Fotoğrafçılık serüvenine lise yıllarında amatör olarak başlayan ‘İstanbul Yüzleri’ adlı kitabın yazarı gazeteci Ayşe Tatlıcı, yaşamını sürdürdüğü Burgazada’da ilk fotoğraf sergisini açtı. Adayı anlatan martılar, balıkçılar, eski evler, sahil; faytonlar ve faytoncular bu sefer bir fotoğraf karesi olarak karşımıza çıktı.

13 Haziran’da Kalpazankaya’da Adalılar ve sanatseverlerle buluşan ‘An’ adlı serginin fotoğraf karelerini Adalılar ve sanatseverler çok beğendi. Çello sanatçısı Duygu Demir de sergiye müziğiyle eşlik etti. Ada hayatının en çarpıcı ‘An’larının yer aldığı sergi Burgaz’a özgü ilk fotoğraf sergisi olma özelliğini de taşıdı.

Kalpazankaya Restoran’ın sahiplerinden Duygu Bucak’ın sergi için söyledikleri:Ayşe fotoğraflarını neredeyse dört yıldır çekiyor. Duygu yüklü fotoğraflardı çektikleri ve her gördüğümde aynı duygu yoğunluğunu yaşadım. Her yıl bir sergi düşündük fakat yapamadık. Bu yıl Kalpazankaya’da bu yeni yeri yaptık ve buranın sergi için çok uygun olduğunu düşündüm. Ayşe’ye artık bu sergiyi yapalım hem de burada dedim ve yaptık. Çok da mutluyum bundan sonra her yıl bunu tekrarlayacağız. Bana göre Burgazada’yı en iyi temsil eden fotoğrafçı Ayşe Tatlıcı. Tabii benim gördüğüm... Ve bu sergi Burgaz’ı anlatan Burgazada’ya özgü ilk sergidir. Şu an bir ilki yaşıyoruz bu konuda. 

Ayşe Tatlıcı
1983 yılında Karadeniz’in en uç noktası olan Sinop’ta dünyaya geldi. Lise eğitimi bittikten sonra İstanbul’a yerleşerek Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldı. Üvey babası, rahmetli gazeteci Reha Mağden sayesinde iş hayatını şekillendirmeye başladı ve gazeteciliğe adım attı... İnsan öykülerini değerlendirerek İstanbooks Yayınevi’nden ‘İstanbul Yüzleri’ adlı portre kitabını çıkardı. Gazetecilik dışı farklı bir sektöre geçiş yaparak ünlü isimlerin menajerliğini yapan Bircan Silan ile N1 Danışmanlık’ta basın danışmanlığına devam ediyor

Son değişiklik Çarşamba, 25 Mart 2015 21:10
Yorum yapmak için oturum açın