Salı, 01 Temmuz 2014 00:00

Adalar okuyor

Recep Kızılırmak
Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

adalar okuyor 280xAdalar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Adalar Okuyor” kampanyasında, ilçedeki 1.500 öğrenci aynı anda kitap okudu. Adalar Okuyor etkinliği Haziran ayı içerisinde Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Adalar’daki öğrenciler, Milli Eğitim Müdürü Ömer Eren, Şube Müdürü Avni Er ve öğrenciler pankartlar eşliğinde sahile kadar yürüdüler. Burada bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ömer Eren, kitap okumanın önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin yarınları için okuyan bir nesil yetiştirmek zorunda olduklarına vurgu yapan Eren, “Çocuklar, kitap okumalıyız. Hem de çok okumalıyız. Hayatı anlayabilmek için okumalıyız. AB ülkeleri ve Japonya gelişmişliğini okumaya borçludur. Kitap okuma oranlarında bu ülkelerle aramızda ciddi fark var. Bu farkı kapatıp en az onlar kadar okumalı, onları da geçmeliyiz. Geçmeliyiz ki, ülkemizin yarınları güvencede olsun…” diye konuştu. Daha sonra konuşan şube müdürü Avni Er de kitap okumanın önemine dikkat çekti. Konuşmalardan sonra öğrenciler, sahilde boş alanlara oturarak yaklaşık 20 dakika kitap okudular. Kampanyaya Adalar Belediyesi ve Adalar Emniyet Müdürlüğü de destek verdi.

Büyükada 125. Yıl Atatürk Ortaokulu öğrencileri 7-8 Haziran 2014 tarihlerinde Nevşehir’de düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası’nda “Küçük Kızlar” kategorisinde Türkiye 2. olmuşlardır. Öğrencilerimize, onları hazırlayan Beden Eğitimi Öğretmeni Gökhan Yılmaz’a ve desteklerinden dolayı Okul Müdürü Cihan Bingöl’e teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Son değişiklik Çarşamba, 25 Mart 2015 21:14
Yorum yapmak için oturum açın