Salı, 01 Temmuz 2014 00:00

Burgaz ve Kınalıada 112 Acil Yardım istasyonları açıldı

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Tıbbi araç - gereçlerinin bir kısmının Kızılay Adalar Şubesi tarafından karşılandığı Adalar 3 No’lu (Burgazadası) ve Adalar 4 No’lu (Kınalıada) 112 Acil Yardım İstasyonları 16 Haziran Pazartesi günü yapılan açılışla hizmet vermeye başladı.

Açılışa Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Maltepe Kaymakamı Mustafa Tapsız, Deniz Lisesi Komutanı Murat Şirazi, Adalar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Güliz Ülkü, Adalar Belediyesi meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve Adalılar katıldı.

Açılışta konuşmasını yapan Adalar İlçe Sağlık Müdürü Güliz Ülkü, Adalar ilçesinin en büyük sorunlarından biri olan acil sağlık hizmetleri ile ilgili olarak Burgazada ve Kınalıada’da 112 Acil Yardım İstasyonlarının hizmete başladığını; yapılan bu düzenleme ile her iki adanın acil yardım istasyonları-na artık kavuştuğunu ifade etti. Adalar’da sağlık alanında önemli bir adım atıldığını vurgulayan Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, ama bunun yeterli olmadığını yeni adımlarla desteklenmesi gerektiğini söyledi. Büyükada’da yapımına başlanan hastanenin en kısa zamanda bitirilmesi adına her türlü gayreti göstereceklerini ifade eden Aytaç, “Adalarımızı yılın 12 ayında daha yaşanabilir hale getirmek temel amacımız olmalı” dedi.

Kızılay Adalar Şube Başkanı Faruk Berksan da yaptığı açıklamada özetle şunları belirtti:

“Hatırlanacağı gibi 2013 sonbaharında Sağlık Bakanlığı’na verilmek üzere Kızılay öncülüğünde, her Adaya 7 gün, 24 saat görev yapacak Acil Servis kurulması için çalışma yapılmıştı. Bu amaçla hazırlanan imza kampanyasına, Adalar’da görev yapan önde gelen STK’lar imza desteği vermişlerdi. Birlikte yapılan etkinlik hepimizi mutlu eden neticeye ulaşmıştır. Artık yerleşim olan her dört adamızda 112 acil servis bulunmaktadır. Artık Adalar’da her mevsim sağlık hizmeti verilmeye başlanmıştır.”

24 saat hizmet verecek olan sağlık istasyonları acil vakalarda müdahale edecek. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Adalar genelindeki kara ambulansları, yeni alınan kara ambulanslarıyla tam donanımlı hale getirildi.

112 acil yardim istasyonlari 840x

Son değişiklik Çarşamba, 25 Mart 2015 21:12
Yorum yapmak için oturum açın